4. dio

2K 98 6
                                    




IME I PREZIME ŽRTVE: Rosie Anne McCartney

DJEVOJAČKO PREZIME ŽRTVE: Brown

DATUM ROĐENJA: 18.7.1967.

SPOL: Žensko

OBRAZOVANJE: Brooklyn college

ZANIMANJE: Učiteljica

OBITELJ: Rosie Anne McCartney odrasla je u Brooklyn, New York. Roditelji: Stephan Brown (taxista) i Elizabeth Abel (odgajateljica u vrtiću). Jedino dijete. 21.3.1990. udala se za Ben McCartney (agent za nekretnine), majka dvoje djece; Elizabeth i Aiden McCartney.

DETEKTIVI NA SLUČAJU: Vic Varallo i John Watt.

UBOJSTVO: 25.12.2007. godine u 02:37 ujutro Rosie Anne McCartney pronađena je onesviještena na području Maiden Lane. Žrtva je zadobila teški udarac bejzbolskom palicom u glavu. Palica je pronađena krvava na mjestu zločina s krvlju unesrećene. Žrtva je u 03:03 ujutro odvedena u Ahava Medical bolnicu sa slabim pulsom i potresom mozga. Doživjela je frakturu na bazi lubanje te je nastao intracerebralni hematom. Rosie Anne McCartney nije preživjela do jutra.

VRIJEME SMRTI: 05:17 ujutro, 25.12.2007.

OSUMNJIČENI: 1. Martin Wallander – otac Max Wallander-a, dječaka kojeg je žrtva prijavila radi nasilnog pretučenja drugog učenika zbog čega je izbačen iz škole. Maltretirao je žrtvu, slao joj preteća pisma na posao. Martin Wallander je svakog vikenda viđen igrajući bejzbol, no zbog nedostatka dokaza proglašen je nevin.

2. David Harris – maloljetni delinkvent s nasilnom prošlošću viđen je od strane Margaret Bell na mjestu zločina u vrijeme ubojstva s bejzbol palicom. David Harris nije priznao ubojstvo te na dan svjedočenja Margaret Bell je netragom nestala i sudac je proglasio osumnjičenika nevinim.

STATUS SLUČAJA: Neriješeno.


~.~


„Liz?" osjetim drmanje na lijevom ramenu kako me polako budi iz sna, no kapci su mi preteški da ih otvorim. „Liz, probudi se tuko."

Trznem glavom te osjetim tvrdu površinu ispod sebe na što otvorim oči. Protrljam ih i pogledam oko sebe.

„Zbilja si nedokazana." zanovijeta Rachel te pogledam prema njoj, škiceći. „Opet si zaspala za stolom. Kako ti se do sad već nije vrat ukočio od takvog spavanja?" okrene se i ode do aparata za kavu te iz kabineta izvadi dvije šalice. „Zar nisi sinoć došla kasno kući? Odakle ti snage da proučavaš majčin slučaj?"

„Odakle tebi toliko snage da cvocaš od ranog jutra pa tek je 6 sati, ženo Božja?" protegnem se na stolici te osjetim kako mi je guzica utrnula od sjedenja, a za vrat da ni ne pričam, ali neću to ovoj pametnjakovičkoj priznati.

„Ja imam puno snage za razliku od tebe jer spavam po noći." zajedljivo mi dobaci te ispred mene stavi šalicu tople tečenosti koja mi toliko treba.

Prinesem šalicu usnama te otpijem jedan gorki gutljaj crne tekućine. Nepcima mi prolazi ovaj osvježavajući osjećaj dok mi polako budi čula i vraća bistri pogled očima. Ovo je ono što mi treba svako jutro, samo ovo.

„Samo ti možeš učiniti ispijanje kave erotičnim. Mislim, Liz lice ti je kao da si upravo doživjela orgazam." otvorim oči da vidim kako Rachel pokušava izimitirati moje lice na što je trknem.

„Daj, plavušo meni sline ne izlaze iz ustiju dok to radim."

„Da, u pravu si. Ja to fulam svaki put, moraš me naučiti svojim načinima kako bih ujutro nakon dobre runde seksa, muškarca pripremila za još jednu."

U Lisicama PRAVDEWhere stories live. Discover now