24. dio

1.4K 63 18
                                    


Alexander Morse je sin Maria Morse i Johnathan Storm-a. Maria Morse je imala samo 17 godina kada se zaljubila u crne zavodničke oči 26-ogodišnjeg Johnathan-a. Bila je samo neiskusno, mlado djevojče kada je pala u kanđe vuka. Kada je razmišljala srcem, a ne glavom. Bila je suviše slijepa kako bih vidjela što njen voljeni radi. Imala je 22 godine kada se po prvi put porodila. Svoje prvorođenče, svog princa... dala mu je ime Alexander, po njenom pokojnom ocu. Johnathan Storm je bio ponosan na svog sina. Kada ga je po prvi put primio u naručje, rekao je: "On će biti moj ponos i dika!" Nedugo nakon njegovog rođenja, Maria je uvidjela u što je njezin ljubljeni upleten. Prostitucija, droga, ubojstvo, krijumčarenje mladih djevojka i lista tako ide u nedogled. Razočaranje i bol joj se rasplamsalo grudima, i kako ju je uspio obrlatiti prvi put... uspio je i drugi. Ponovno je postala slijepa. Dopustila je Johnathan-u da od njenog sina, njene nevine male bebe napravi ubojicu.

4 godine nakon, rodio se David. On je bio nježan i mio, nije bio agresivan i grub, Maria je znala da on ne bi izdržao Johnathan-ove treninge, testove i okrutne igrice u kojima je vrijedilo pravilo: 'Ubij, da ne budeš ubijen'. Harrison Black i Johnathan Storm su bila dva najbolja druga od malih nogu. Skupa su osnovali carstvo Black&Storm, carstvo prostitucije, droge, ubojstava i krvi. A nasljednik im je bio Alexander.

Johnathan i Harrison su skupa obučavali Alexander-a, do njegove 3 godine iscrpili su svu nevinost iz njega. Nije mu bio dozvoljen majčin dodir kako ne bi omekšao, nije se mogao igrati s drugim klincima kako ne bi osjećao, morao je samo trenirati, trenirati i trenirati. I zbog svoje otupljenosti za ljudske emocije, svoje prvo ubojstvo je počinio s nepunih 9 godina.

David-a su pustili da odrasta na miru, bez nasilja i mržnje. Svaku večer je dobio majčin zagrljaj prije spavanja i poljubac za svako dobro djelo. Alexander je bio žilaviji i jači od David-a, a David nikada nije razumio svog brata.

Zašto se nikad ne smije?

Zašto ga vidi samo jednu minutu u danu?

Zašto mu je pogled prazan?

Zašto se nikad ne igra s njim?

Što su mu napravili?

I tako je jedan brat odrastao u ljubavi, a drugi u samoći. Do svoje 15 godine, Alexander je bio poput mašine. Nije bio sposoban raspoznati ljudske emocije, samo je radio što mu je bilo rečeno. Prošao je kroz razne načine mučenja kako bi dobio deblji sloj kože za bol. Nije znao bolje od onoga što je bio naučen, a Johnathan i Harrison su se ponosili.

Jedno veče, kada mu je bilo 15 godina, Alexander se vraćao kući. Bilo mu je rečeno da oslobodi put svojem ocu kako bi mogao srušiti neprijateljski klan. Naravno kako su ga godine učile, obavio je taj posao savršeno, ne oklijevajući ni sekunde time ubijajući najmanje dvadesetero ljudi. Sa M16 na leđima, hodao je mehanički svojim putem ulicama Chicago-a kada je spazio dečka svojih godina, nadrogiranog kako leži nasred ceste. Po prvi put, po prvi put Alexander je imao poriv da spasi nekog umjesto usmrti.

Nije ga mogao odnijeti u bolnicu niti kući zato se odlučio za korak koji mu je promjenio cijeli život, odveo ga je kod svog ujaka, Maximiliano Morse.

Maximiliano je znao u što se njegov nećak pretvara, ali to nije mogao zaustaviti. Pokušao mu se približiti i urazumiti ga, ali kako natjerati dječaka bez smisla za emocije da pokuša osjetiti nešto kada jedino glavu koristi, a srce nikada nije uspio razviti? Ta večer ga je zauvijek promjenila i Alexander je polako postojao svjestan samog sebe. Svojih grijeha i nevinih života koji mu leže na duši. Zgražao se osobe koje je bio i svoje surove stvarnosti. Znao je jedno, a to je bilo da mora pobjeći od svoje propasti, ali nije smjeo odmah. Kako bi se mogao osloboditi oca, trebao mu je plan. Odlučio je pričekati par dana, pravio se kao da se ništa nije dogodilo, kao da nije znao kakav je ološ njegov otac bio. Radio je sve što mu je bilo rečeno zbog čega je želio iskočiti iz vlastite kože i nestati. Zadnju večer, pakirao je svoje stvari dok mu je jedna jedina misao vrtila u glavi;

U Lisicama PRAVDEWhere stories live. Discover now