7. dio

1.9K 91 4
                                    




P R O Š L O S T


„MORSE, KRENI NA ZAPAD! TAMO ĆE TE ČEKATI CANE, POŽURITE! ČEKAMO VAŠ ZNAK!"

Trčim prema zapadnom krilu obrane. Hitci se čuju u pozadini. Spustim se u potklon i što brže se krećem dok svako malo gledam oko sebe.

Jebem ti život, pronašli su nas. Islamski fundamentalisti.

Mrkla je noć i ne mogu očitati ništa 10 metara od sebe.

„MORSE, BRŽE! NE MOGU JOŠ DUGO DRŽAT OBRANU!" kroz prijamnik se javi Cane.

Skrenem, što brže šprintajući prema zapadnoj liniji obrane. Cane se skriva iza malog, obraničkog zida, sagnut dok mijenja metke. Spustim se u čučanj do njega. „Na 9 sati su petorica, kreću se brzo. Ti njih sruši, ja ću one na 15."

Kimnem glavom. „Jesi spreman?"

Zatvori pušku te me pogleda s blagim polusmijehom. „Rođen spreman, brate."

Ustanemo te u maksimalno 3 sekunde namjestimo oružje i pucamo. Paljbe su započele, vid mi je težak jer jedina svjetlost dolazi od mjeseca zato nemam čistu metu. Pogledam na 12 sati, otuda dolaze još 10-ak.

Na 8 sati uočim bolje pozicionirani zid. „Cane, čuvaj mi leđa." pređem na drugu stranu prema osmici. Metci lete prema meni zato pokušavam biti što brži.

„PORUČNIČE, TREBAMO POJAČANJE!" vičem na prijem. Spustim se u čučanj te počnem mijenjati metke. Podignem glavu i vidim da prema Cane-ovom smjeru dolaze šestorica fundamentalista. Brzinski zatvorim pušku i započnem paljbu prema njima. Srušim ih četvoricu, a Cane preostalu dvojicu. Još ih silazi s brda. Očistili smo zid na devetki, na petnaestici ih još ima. Usmjerim pušku prema onima na dvanaestici jer ih otamo dolaze mnogo i opalim metke.

„ŠALJEM VAM COLLIN-A I WOLF-A!"

Jedan po jedan padaju, no snažno se drže. Ispucam posljednji metak i srušim zadnjeg na dvanaestici. Spustim se u čučanj. Podignem pogled prema Cane-u i ne vidim ga više.

„CANE!" zovem ga na prijem.

Nema odaziva.

„CANE, DALI ME ČUJEŠ?!"

„VOJNIČE, ODAZOVI SE!" poručnik se kroz prijamnik čuje.

„NE! CANE!" zaurlam te se brzo ustanem i što brže otrčim do njegovog položaja. Pucam svuda oko sebe, pokušavajući se zaštititi, a i Cane-ov položaj. Iza zida na tlu nađem ranjeno tijelo svoga brata. Bacim M16 pored njegovog tijela te kleknem do njega.

Maknem kacigu s njegove glave te ga počnem udarati po obrazu. „SAM, BRATE! SAM, AJDE!" spustim glavu na njegova prsa kako bi čuo otkucaje njegovog srca, no slabo. Metci se čuju sve bliže i bliže nama.

„POKRIVAMO VAS!" Collin i Wolf dođu u obranu i stanu u položaje te pucaju.

„SAM! SAM, JE LI ME ČUJEŠ?!" lupam ga po obrazu, no njegove oči se ne otvaraju. Bacim pogled po njegovom tijelu te na lijevom boku na odori se prelijeva krv. Rukom pritisnem ranu kako bi pokušao zaustaviti krvarenje. „AJDE BRATE! MOŽEŠ TI TO!"

„Brate..." tihi šapat začujem kroz ovu silnu buku. Cane je poluotvorio svoje oči prema meni.

„SAM! IZDRŽI! JESI ME ČUO?! IZDRŽI!"

„Molim te, čuvaj moju Lena-u, nemoj je ostaviti samu."

„SAM! NE GOVORI TO! IZDRŽI!"

„Ne mogu, brate. Ovo... ovo je kraj za mene."

„NE ODUSTAJ, BRATE! IZDRŽI JOŠ SAMO MALO!"

„Alex, obećaj mi da ćeš brisati suze mojoj Sarah-i, da nećeš dozvoliti da je itko povrijedi."

U Lisicama PRAVDEWo Geschichten leben. Entdecke jetzt