Злият брат

324 28 16
                                    


Опитвах се да навържа нещата ,сънищата ми ,семейство Блек ,изчезването на Даниел,случката в мазето на Блек...Започнах да ровя в търсачката ... Никакъв успех ,съседите ми бяха фантоми,тогава се сетих за поканите им от различните сайтове,добре ще ги приема и ще ги разгледам,за да събера информация.... След ровичкане няколко часа в профилите им се оказа , че са най- обикновени хора... снимки от почивки, екскурзии ,къмпингуване....Онова с мазето обаче не беше сън нито шега. Трябваха ми отговори, изглежда трябваше да се върна в къщата на Блек и да поискам обяснение.

Дали щяха да ми дадат такова или щяха да ме изгонят,или направо да заровят трупа ми в задния двор? Ако се замислех още малко щях да припадна ,затова просто излязох и минах две къщи по-долу ,тъкмо да позвъня на вратата и пак някой побърза да отвори

- Здравей ,влизай.- усмихна ми се г-жа Блек- Само да изхвърля боклука и съм на разположение да си поприказваме-докато говореше тя метна торбичката в коша и ме побутна да вляза.

Отново бях в хола с кожените кресла и дивани .Огледах се .Семеен портрет на Блекови висеше на едната стена ,поправка черно - бяла фотография и всички изглеждаха някак загадъчно ,поне така ми се стори, властно и ....някак ами ...имаше нещо мистериозно в излъчването им но пък обобщено можех да кажа ,че изглеждат невероятно. Залия Блек прекъсна мислите ми.

- Настанявай се ,аз ще донеса студен чай. -след малко се върна и ми подаде една чаша.

- Благодаря.

- За какво искаш да поговорим. Спокойно сами сме ,другите отидоха до града.

- Искам отговори ,какво се случи в мазето ви ,каква е тази „Академия ". Всичко.

- Първо да ти се извиня,за случката ,но трябваше да сме сигурни,че си една от нас. Академията ли ,ми да кажем ,че със съпругът ми сме бивши възпитаници,но разбрахме ,че стават нередни неща и направихме всичко възможно да ги спрем ,разбира се с наши приятели,но изглежда отново са започнали дейност и се радваме ,че ние първи те открихме. С нас ще си в безопасност. Ще имаш възможност да развиеш дарбата си....

- Относно това ,мисля че нямам дарба ,аз съм обикновено момиче.

- Повярвай ми ,не си. Наблюдаваме те откакто пристигна. Определено имаш дарба ,но изглежда не е така явно изразена като нашите. - пред къщата спряха няколко коли и се чуваха гласове(доста разпалено обсъждаха нещо) и цялата тази суматоха влетя в къщата като ураган, но бурята утихна щом момчетата Блек видяха ,че има гост, последни влязоха Даймънд и баща ѝ.

ПрероденитеWhere stories live. Discover now