4-PARTİ

1.1K 201 39
                                    

instagram.com / adehikayeleri

Multimedia : Dj Sneke, Aluna George-You know you like it

Okuldan eve gelene dek arabada sürekli Trish'in parti için giyeceği kıyafeti, saçı, makyajı ve hatta ayakkabılarına dek düşündüğü onlarca detayı konuştuk.

Öyle çok şey saymıştı ki daha yarım saat bile olmadan benim devrelerim yanmıştı. En sonunda onun bu konudaki hassas düşüncelerini bildiğim halde daha dazla dayanamadım ve birden o cümleler ağzımdan çıkıverdi.

"Trish, biraz fazla abartmıyor musun canım? Sonuçta alt tarafı basit bir parti sadece. Bu telaşını gören de senin kendi nişanına hazırlandığını sanır. Lütfen sakin ol biraz."

"Vera, aşk olsun sana! Bu konudaki hassasiyetimi bildiğin halde böyle cümleleri neden kuruyorsun? Bunu beni üzmek için bilerek mi yapıyorsun?"

Onu kırmak, üzmek hayatta isteyeceğim en son şeylerden biriydi tabii ki ve ben de bunu fark ettiğimde hemen geri adım atıp istemeden dağıttıklarımı toparlamaya çabaladım.

"Trish, canım, bak ben aslında öyle demek istememiştim. Özür dilerim. Beni tanıyorsun işte, biliyorsun nasıl düz mantık olduğumu. Anla beni lütfen."

"Bana ne? İstemiyorum işte anlamak falan. Kalbimi kırdın benim. Nasıl onaracağını artık sen düşün Vera'cığım."

"Tamam Trish, tamam, sen kazandın. Söyle bakalım ne yapmak istiyorsun bana? Yalnız, bak baştan anlaşalım. Saç tamam, elbise belki ama makyaj olmaz!"

"Vera ama lütfen canım. Bak sana söz veriyorum abartısız olacak. Lütfen, lütfen, lütfen."

"Tanrım! Ben böyle bir tuzağa nasıl düştüm? Trish! Şey, düşündüm de o partiye gitme kararı vermek acaba benim için iyi bir fikir değil miydi?"

"Hayır Vera, hayır, unut bunları. En iyisi sen şimdi eve git ve eşyalarını bir an önce al gel. Detayları bizim evde konuşuruz."

Araba evin önünde durduğunda Trish'e tek gözümü kırpıp "Eh, madem sen öyle diyorsun, burada bekle. Ben hemen eşyalarımı alıp dönerim." dedim.

Trish bana pes etmiş gibi bakıp başını iki yana salladıktan sonra kendi kendine homurdandı.

"Hep söylediğim gibi, bir daha mı, akıllı arkadaş okey ama benden akıllısı asla!"

Gülümseyerek arabadan inerken, "Bunu bir iltifat olarak alıyorum." dedim ve sonra da kapıyı kapatıp eve doğru yürüdüm.

Bugün kardeşimin okulda toplantısı olduğu için annem oraya gidecekti. Bunu bildiğimden her zaman yaptığım gibi kapıyı çalmak yerine çantamdan anahtarımı çıkarıp kapıyı açtım ve eve girdim.

Annemi her zaman evde görmeye öylesine alışmıştım ki yalnız olduğum zamanlarda ev bana çok boş ve sessiz geliyordu. Tıpkı şu anda olduğu gibi. Bu durum kendimi biraz kötü hissettirdiği için hiç vakit kaybetmeden hemen üst kata çıktım.

Odama girip aldığım sırt çantasına bir elbise, çorap, ayakkabı ve seçtiğim birkaç küçük takıyı yerleştirdim. Bir pijama takımı ve diş fırçamı da koyduktan sonra çantayı kapatıp hızla tekrar aşağı kata indim. Annem için evden çıktığımı belirtip onları sevdiğimi yazan küçük bir not bıraktıktan sonra da evden çıktım. Çantayı arabanın arka koltuğuna koyup Trish'in yanına oturduğumda keyfi çoktan tekrar yerine gelmişti.

VERA'NIN EVİ : MUCİZE [KİTAP OLDU]Where stories live. Discover now