19-DEE MOORE

850 101 1
                                    

instagram.com / adehikayeleri

Multimedia : Joke's On You-Charlotte Lawrence

DEE MOORE:

"Bir insan iki kişiyi aynı anda sevebilir mi?"

Biri bana bu soruyu geçen yıl sorsa şiddetle karşı çıkardım. Oysa şimdi zaten pamuk ipliğine bağlı olan hayat çizgimde her an bu durumun ağırlığıyla eziliyordum. Üstelik bir seçim yapmak zorundaydım ama yanlış karar vermiş olmaktan ya da vereceğim kararın sevdiğim birini üzmesinden öylesine korkuyordum ki yapamıyordum ve bunu sürekli erteliyordum.

Erteledikçe de duyduğum suçluluk ve vicdan azabıyla kıvranıyordum. Öyle ki sevdiğim, değer verdiğim adamın gözlerine bakmaktan bile çekinir olmuştum. Bana böylesine değer veren birinden bir şeyler gizlemiş olmak, onu üzecek bir şey yapmak elbette ki isteyeceğim son şeydi.

O benim için öylesine fedakarlıklar yapmıştı ki belki de onun için şu anda dimdik ayakta olmamın tek sebebi diyebilirdim. Çünkü eğer o olmasaydı ne durumda olurdum hiç bilmiyordum ama iyi olmayacağına emindim.

Şimdiyse ondan başka birisini seviyor olmanın ağırlığı altında, her geçen dakika biraz daha ezildiğimi hissediyordum. Aramızda başka birinin olduğunu bir an önce söylemem gerektiğini biliyor fakat onu üzmekten öylesine korkuyordum ki, yapamıyordum...

Suçluluk, içimi iki başlı bir kurt gibi her an biraz daha kemirirken, bir çıkış yolu arıyordum ama yoktu...

Çok acı çekiyor fakat yine de sürekli mutluymuş gibi davranmak zorunda kalıyordum. Ailemin çok sevilip ne istediğini bilmeyen, her istediğinin alınmasına karşılık hiçbir zaman yetinmeyerek hep daha fazlasını isteyen şımarık kızıydım ben. Herkes öyle bildi ve aksini onlara bir türlü söyleyemedim.

Üstelik de böyle kendi kendime umutsuzca, acı içinde kıvranırken etrafımdaki insanlar beni mutlu sanıyordu. Oysaki hiç de öyle değildim.

Sonunda bir kere daha çareyi içmekte buldum. Şişelerin ardına sığınmayı seçtim. Çok bunaldığım bir gün, kendim bile ne olduğunu anlayamadan ellerim marketteki şişelerden birini kavrayıverdi. Eve geldiğimde kendimi, sadece bir kez diye kandırdım sonrasının geleceğini bile bile.

Aslında, daha şişenin dibinde kalan o içkiyi kullanmadığımız bir odaya sakladığım an belli etmiştim sonraki seferin olacağını ama bir türlü kendime itiraf edemedim... Başka şişeler de eklendi sonra küçük zulama. Bir tane daha ve bir tane daha derken çektiğim acıyla birlikte şişelerin sayısı da gün geçtikçe arttı.

Artık içmeden duramaz hale gelmiştim. Alkolün pençesine düşüp fark etmeden yeniden kölesi olmuştum.

Sonunda yıllar önce karar verip uzun süren bir tedavinin ardından yendiğim alkolün beni tekrar esiri yapacağını nereden bilebilirdim ki..?

Adım Dee Moore.

Ben bir alkoliğim.

Ailemin tek kızı olduğum için üniversiteyi kazandığımda bütün ilgi üzerimde toplanmış, bir dediğim iki edilmemişti. Günün birinde, okul çıkışı kız arkadaşımla gittiğimiz bir alışveriş merkezinde onunla karşılaştık. Esmer, uzun boyluydu. Uzun kirpikleri, çıkık elmacık kemikleri, dolgun dudakları, sivri çenesi ve atletik yapısıyla orada bulunan herkes gibi bizim de hemen dikkatimizi çekti.

VERA'NIN EVİ : MUCİZE [KİTAP OLDU]Where stories live. Discover now