XII. - Rafael - „Nech slávnosť započne!"

87 9 3
                                    

media: Rafael Mehony

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

media: Rafael Mehony

Nech slávnosť započne!"

Tréningovou halou sa ozval tlmený zvuk, rezonujúci v tichu, keď jeden z trénerov vzal zo stojanu zbraň a založil zásobník. Tridsať mužov, nastúpených v dvojrade sa ani nepohlo.

„Niekoľko mesiacov ste dokazovali, že ste hodní stať sa vojakmi pána Sinistra. Každý z vás prešiel dôkladným tréningom, ktorý zďaleka nie je na konci.“ Muž zodvihol ruku a ukázal čiernu pištoľ.

„Toto je Walther P99. Každý z vás dostane jeden a bude sa o neho starať a milovať ho viac, ako svoju matku. Je to jasné?"

Alfy a bety zborovo zvolali: „Áno, pane!“

Muž sa krivo usmial a potom pokynul rukou.

„Kto mi povie viac o tejto krásavici?"

Rafael sa musel usmiať. Pred rokom predal niekoľko stovák Poľskej mafii. Vedel o nich prvé posledné, preto zodvihol ruku a s ním aj niekoľko ďalších ľudí.

„Vystúp," pokynul mu muž a keď tak urobil, podal mu pištoľ do ruky. Rafael ju celú prezrel a spustil.

„Tento variant sa nazýva P99 AS. Dĺžka je 180 milimetrov, dĺžka hlavne 102. Typ náboja je deväť milimetrový Ludger alebo štyridsiatka S&W. Kaliber deväť alebo desať milimetrov, závisí od typu náboja. Úsťová rýchlosť strely je 300 až 350 metrov za sekundu a účinný odstrel...“ zamračil sa a poťažkal zbraň v ruke. „Sto metrov. Dvanásť alebo šestnásť nábojov."

V hale sa rozhostilo ticho. Podal zbraň naspäť trénerovi a tej uznanlivo kývol hlavou.

„A ešte..." Rafael spojil ruky za chrbtom. „Na rozdiel od obvyklých samonabíjacích pištolí P99 nepoužíva vonkajší kohútik, ale vnútorný úderník. Stav úderníku je viditeľný aj hmatateľný na zadnej strane zbrane. Rám P99 je vyrobený z polyméru. Hlaveň a ostatné kovové časti sú chránené povrchovou úpravou. Je to najpoužívanejšia zbraň vojenských útvarov v Európe." *

Muži na neho hľadeli začudovane. Nepovedal nič, čo by bolo divné, ale bolo to viac viet, než povedal za mesiace, čo tu bol. Niektorí prvýkrát počuli jeho hlas. Rafael sa chcel vrátiť do rady, ale zastavili ho.

„Prečo nám neukážeš, ako s ňou vieš strieľať?" opýtal sa ďalší z trénerov, stojaci opodiaľ. Ukázal na tri terče, stojace na druhej strane haly.

Rafael bez slova vzal pištoľ do ruky, no nepohol sa ani o centimeter. Vedel, že od neho každý očakávať, že si bude chcieť dostrel skrátiť a uľahčiť tým, že bude mieriť priamo, ale to nemal v záujme. Vedel, že toto je jediná možnosť, kedy sa môže zviditeľniť a preklenúť tak svoje priemerné fyzické testy. Nechcel byť žiadnou hviezdou, ale ak sa mal stretnúť s Sinistrom, potreboval, aby sa o ňom hovorilo a tie reči sa dostali vyššie. Taký plán síce nebol od začiatku, ale keďže o neho Sinister stratil záujem, musel improvizovať. Na túto chvíľu čakal dlho.

IMPETUOSO (Trilógia Súrodenci Sinistroví, časť. II.) Donde viven las historias. Descúbrelo ahora