~

59 30 1
                                    

Değer vermek nedir? Yüzüne gülüp arkasından konuşmak mı? Öyleyse eğer herkes bana değer verdi ama ben kimseye değer vermedim. Öyleyse eğer, iyi ki de kimseye değer vermedim.

Gerçekten nedir değer vermek? "Değer vermek, soyut bir ölçü birimidir. En genel anlamıyla bir şeyin karşılığını vermektir ya da hak ettiğini sunmaktır. Değer vermek, insanın kendine, somut ve soyut olaylara, davranışlara karşı yüklediği önemdir." Sözlük tanımı bu ama ne kadar doğru peki? Değer vermek karşılık bekleyerek mi yapılır? Eğer karşılık beklersen değer vermek olmaz bence çünkü sen karşılık beklediğin zaman değer vermiş olmak yerine çıkarların uğruna hareket etmiş olursun. Şu dünya da çıkarsız yapılan şeylerden ,o kadar fazla bir şey de yok zaten, olsun değer vermek. Çok mu zor? Asla değil. Değer vermek üzmemeye çalışmaktır. Bir insanı üzmemek de çok zor olmasa gerek.

Siz de bugün bir düşünün çevrenizi, değer verdiklerinizi ya da değer vermek istediklerinizi. Oturun ve yaptıklarınızı düşünün düzeltmeye çalışın değer verme konusundaki size göre yanlış olan hareketlerinizi. Gerçekten sadece düşünün isterim düşünün, düşünelim. Değer yargınızı düzeltelim.

Elbette ki değer verilmeyi hak etmeyen insanlar da vardır ama bunu denemeden bilemeyiz. O yüzden herkese ilk başta bir miktar değer vermeye çalışın ama verdiğiniz değer o insanlara sizi üzme ya da sizi kırma yetkisi vermesin.

Sadece düşünelim isterim...

BitirenlerWhere stories live. Discover now