4.

720 14 0
                                    

Alisson McCann

13 let

Vyhodila jsem nohy na asfaltovou cestu ven z auta a přitáhla blíže svůj kabát k sobě, blížil se prosinec a s tím i vánoční večírky a silvestrovská oslava letos v rodinném kruhu. Můj bodyguard; Cassandr se, kterým prakticky už přes rok trávím svůj volný čas, byl nový v mé blízkosti, ale na mě dost starý.

Zavřel dveře zadní strany, poté se ozval zámek auta a jeho kroky těsně zamnou, někdy mi přišlo, že jsem až příliš hlídaná.

Zastavila jsem se před skleněnou výlohou a vložila ruce do kapes mého kabátu, čekala jsem totiž na svou sestřenici Amber s Lili, maminka dnes měla plno práce.

,,omlouváme se, za to zpoždění, ale naše auto stálo ve frontě," přiběhla Amber, která působila rozštěkaně a její vlasy vypadaly rozcuchané. ,,V pořádku, půjdeme tedy?" Hlavou jsem kývla směrem k obchodu za námi. Přikývly.

Vítr se zvedl a silou udeřil do mého obličeje, snažila jsem se pochytat své vlasy, Cassandr prohlédl ulici než vstoupil do obchodu, byla jsem hned za ním. Proskenoval celou místnost a poté se zastavil u vchodu. Nikdo jiný sem nesměl.

,,Máte nějaké představy co na sebe?" Vytáhla jsem ruce z kapes a nahodila svůj přívětivý úsměv. ,,Letošní barva je stříbrná, zlatá, červená a modrá." Oznámila Amber soustředěně, přikývla jsem, protože jsem to věděla.

*

Už zklamaná tím, že nikde nebyl dobrý výběr jsem vešla do posledního obchodu, který byl na mém seznamu.

,,mohu nějak pomocí?" Zeptala se mile asistentka tohoto obchodu: ,,potřebuji nějaké šaty do společnosti ve zlaté či stříbrné barvě." Už zoufalá jsem pronesla, jindy bych si poradila sama. Asistentka se usmála a šla hlouběji do obchodu, následovala jsem jí.

Vstoupily jsme do sekce užásných třpytivých šatů: ,,zde jsou zlaté i stříbrné v jakém koliv stylu." S úsměvem od ucha k uchu odstoupila vzad. Přemýšlela jsem jestli byla jenom zdvořilá a nebo znala mou rodinu.

Prsty jsem zavadila o první šaty, vytáhla jsem je ven a v okamžiku jsem se do nich zamilovala, byli elegantní a přesto dívčí, stříbrný a dlouhý s rozparkem, pořídim si vysoké podpatky, abych působila vyspěle.

Vyzkoušela jsem si šaty v kabince, jako dobrá náhoda, že mi sedli.
Vzala jsem si je a celá šťastná vyšla z obchodu.

Amber s očekáváním v očích se vrhla k mým rukou Ve, kterých jsem držela igelitovou tašku s těmi úžasnými šaty. Zakroutila jsem hlavou a odstoupila o krok vzad, Cassandr se natáhl po mé tašce s otázkou vepsanou na tváři, jako odpověď jsem mu předala svou tašku, kterou o pár kroků odnesl do kufru auta. ,,Uvidíš na večírku," mrkla jsem na ní se záludným úsměvem, ještě si musím koupit dvoje šaty, aby se můj oděv neopakoval a nebo se jen prohrabu ve věcech, které jsem dlouhou část roka nenosila.

,,Zajdeme na čokoládu?" Navrhla Lili, které bylo jedenáct let, byla sestrou Amber a dcerou tety Jazmyn a strýce Adama, obě měly tmavší odstín hnědé barvy vlasů a modré oči po Adamovi. ,,Ráda bych, ale čeká mě hodina jógy." Pokrčila jsem rameny svou tvář zahalila do neutrální masky: ,,dobře, tak jindy." Usmála se Amber a vklouzla na mou hruď pro objetí, objala jsem jí i Lili.

The McCann's Family ✔️Kde žijí příběhy. Začni objevovat