15.

378 14 0
                                    

Alisson McCann

Téměř uběhl rok od mé zmařené svatby, stále se má mysl točila kolem zametání stop a stesku po mé rodině. Bylo mi čerstvých devatenáct let a už deset měsíců jsem vdaná, paní Alisson   Wolf.

Flashback

Měla jsem na sobě jednoduchý střih šatů, nebyla to super drahá róba, kterou jsem měla na své první svatbě. Ale stačilo mi to, přála jsem si, aby mě k oltáři podle tradice vedl otec, mamka po boku na lavici s pyšným úsměvem, bohužel se nestalo.

Ovšem Tyler se zastavil díky čemuž jsem byla nadevše šťastná.

,,Prosím, polibte nevěstu."

Mé oči se vpili do Frankových, můj dech se zrychlil. Byl to nadšený pocit a plný natěšenosti.

End of flashback

Frank mluvil nedávno s Tylerem po telefonu, který mu řekl, že je situace více uklidněná. Takže po chvilce přesvědčování jsme si pronajali menší domeček. Nebyl koupený, protože jsme se báli, že bychom ho museli nechat jenom tak padnout ladem.

Vybalila jsem poslední věci a hlavně sebou hodila o postel. Mobil začal vibrovat na desce nočního stolu, podívala jsem se kdo volá, na obrazovce však blikalo neznámé číslo.

Bála jsem se hovor přijímat, byla to rozhodně past. Panika vstoupila do mých žil a já byla čím dál tím více nervózní.  Přestalo to.

Jenže po chvíli to začalo znovu, nedalo mi to a věděla jsem, že Frank by byl naštvaný, kdyby se to dozvěděl, ohrozila jsem tím nás oba.

Přijala jsem hovor a tiše poslouchala: ,,Ali?" V mém uchu se rozezněl matčin ustaraný hlas, kde vzala mé číslo? Stopovali nás?

Zaváhala jsem před odpovědí: ,,Ano." Nejprve jsem chtěla předstírat blbou, ale bylo to zbytečné, má matka nebyla hloupá žena.  ,,Ah, tolik se o tebe bojím," vydechla zkroušeně. Nebyl dobrý nápad přijímat tento hovor, nutil mě se vinit za svůj hřích: ,,jsem v pořádku." Obávala jsem se, že můj hlas zněl příliš stroze: ,,Tyler mi poskytl číslo na tebe," řekla rychle a ve mě se usadilo uvědomění.

To Tyler chtěl, abych se ukázala zpět doma, chystal se matku přesvědčit, aby mě vtáhla zpět na jejich území. To on společně s mým manželem tohle zavinili a zase je to on, kdo se to snaží hodit do pořádku, zadupala jsem v sobě pocit vzteku na mého bratra, co když vše napráskal otci a teď všichni vědí, kde jsme?  

,,Musím jít." Vypustila jsem z úst. Byla jsem ráda, že po roce slyším maminčin hlas sice zlomený, který mi trhal srdce. Také jsem potlačila stesk po její přítomnosti: ,,řekla jsem něco špatného?" Zeptala se, v jejím hlase se nedala přeslechnout starost: ,,Ne, jen já se už nikdy nevrátím mami." Ujasnila jsem se silným povzdechem: ,,Jsem s mužem, kterého miluji a vystavit nás smrtelnému nebezpečí by bylo nepřijatelné." Přešla jsem dlaní po obličeji: ,,vzali jste se, že?" Nebyla to tak úplně otázka, má matka dokázala vydedukovat i nemožné, vždy všechno poznala. Frank by byl naštvaný, kdybych matce sdíleli více ze svého soukromí: ,,opravdu už musím jít mami. Bylo příjemné tě znovu slyšet, jen prosím neříkej nic tátovi." Poprosila jsem zoufale: ,,otec nic neví. " řekla tvrdě což mě potěšilo.

S neochotou jsem odebrala mobil od ucha a stlačila tlačítko pro vypnutí hovoru. Odložila jsem mobil vedle sebe a svalila se zpět na postel jako hromádka neštěstí.

Tyler McCann

Seděl jsem ve svém autě a po několikáté vytočil Frankovo číslo, nezvedal mi to ani na třicátý pokus. Zkusil jsem proto i Alisson, ale také bez odpovědi.

Vzteky jsem třískl rukama do volantu než jsem zahodil mobil, nastartoval jsem a sešlápl co nejrychleji plyn.

*

,,Tylere." Řekl otec stroze a nezaujatě, obvykle semnou nepoužíval tento druh tónu, jenže od té doby co Alisson zmizela vládlo zlo nad ním: ,,Ano tati? Volal jsi mě." Spadl jsem do koženého černého křesla před jeho pracovním stolem: ,,Ano, než převezmeš funkcí bosse za pár let, chci aby jsi byl ženatý s nějakou dívkou." Vyprskl, ne zle. Pouze nad ním vládlo temno, které ani mamka nedokázala rozjasnit. Přikývl jsem a po otázce zda je to vše, jsem opustil jeho kancelář.

To poslední co mi ještě zbývalo bylo si najít nějakou holku se, kterou se oženit a starat se ještě o ní a její pocity. Pche.

Když jsem scházel schodiště spatřil jsem mamku, byla bledá jako duch. Měla jasně viditelné  mapy tmavých skvrn pod očima. Na sobě měla obyčejně triko a kalhoty, které odpovídaly domácímu pohodlí.

Zarazil jsem se: ,,maminko, co se děje?" Nemusel jsem se ani ptát. ,,Volala jsem s tvou sestrou, byla až příliš moc odtažitá. " její hlas se třásl dokonce i Ona se třásla.

Přitáhl jsem svou matku do pevného objetí a později jí pustil, nebyl jsem zvyklí na takovéhle projevy náklonosti, ale k matce jsem choval svůj druh respektu: ,,Alisson  je vdaná." Odpověděl jsem na otázku v jejich očích, dumala nad tím už týdny.  ,,Myslela jsem si to." Hořce zaskřípala než se omluvila a zmizela z mého dohledu.

Uchovávali jsme před otcem stejné tajemství, neublížil by nám. Stejně tak by neublížil ani Alisson pokud by se někdy chtěla vrátit.

***

V průběhu čtyř měsíců, kdy jsem byl mimo kontakt se svou sestrou a Frankem jsem si začínal zvykat. Musel jsem dlouze pracovat a o nich jsem neměl sebemenší zprávy.

Mobil zavibroval v mé kapse uprostřed schůzky, kterou vedl můj otec. Pár dalších starších můžu než já a dokonce i Marvin s Alexem a Jacobem. Byl mír, tedy alespoň ve vzduchu to poznat nebylo.

Vytáhl jsem mobil a rozjasnil obrazovku nad, kterou jsem div nezalápal po dechu. Zaskočil mi snad i vzduch v plicích.

From Ali: Jsem těhotná!

Nevěřil jsem svým očím a neustále dokola četl ty dvě slova. Jsem strejda.

,,Tylere?" Z myšlenek mě vytáhl hlas mého otce: ,,jo?" Broukl jsem a zastrčil mobil zpět do kapsy, neozvala se čtyři měsíce. ,,Můžeme pokračovat?" Nic jsem neříkal, pouze jsem přikývl stále zmatený.

Nedal jsem na sobě nic znát. Po schůzce jsem se chystal zavolat Alisson. A doufal, že mi přijme hovor s gratulacema.

The McCann's Family ✔️Where stories live. Discover now