2. Δεν το φαντάστηκα έτσι

873 61 7
                                    




Δεύτερος τόμος και οι σελίδες μου είναι γεμάτες μουτζούρες.

Καλά θα πάει αυτό...

~Δεν το φαντάστηκα έτσι~

Έχουν περάσει δυο χρόνια και δεν ξέρω αν η ζωή μου μπορεί να πάει χειρότερα. Σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία που μου αφήνει η ενοικιάστρια για να πληρώσω το σπίτι, της χρωστάω τέσσερις μήνες και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω να της τα δώσω, ούτε αύριο θα έχω και μάλλον ούτε τέλος του μήνα που της λέω ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα, ελπίζω πως κάτι θα βρεθεί. Τελικά το να βρεις δουλειά δεν είναι τόσο εύκολο ή μάλλον με σωστές συνθήκες. Έχοντας στο μυαλό μου τις δουλείες που είχα αλλάξει το διαβεβαίωνε, θυμώνω με το ποσό λάθος λειτουργεί η κοινωνία μας, πόσο μάλλον όταν κανείς δεν κάνει κάτι για να διορθωθεί.

Ποτέ δεν μπόρεσα να κάτσω σε μια δουλειά περισσότερο από ένα μηνά, πώς μπορώ να ανέχομαι να με προσβάλουν; Να μην μου δίνουν όσα δικαιούμαι; Ακόμα και να με αφήνουν απλήρωτη για μήνες; Πώς γίνετε να σχεδιάζω το μέλλον μου ενώ από τα είκοσι έχω απογοητευτεί από την ζωή; Ποιο μέλλον δηλαδή...με βλέπω να πεθαίνω στα παγκάκια από το κρύο.

Διαβάζω την εφημερίδα ελπίζοντας να εμφανιστεί κάτι, το βλέμμα μου πέφτει για άλλη μια φορά σε μια αγγελία που υπάρχει στην εφημερίδα εδώ και ένα μηνά, αλλά πάντα την απέρριπτα, μάλλον το έχει η μοίρα μου να μπλέκω με τα σκατά και σκέψου ότι κάποιοι τα θεωρούν τύχη! Πάντως σε εμένα, όσοι σκατάνθρωποι μπήκαν στην ζωή μου, δεν είχαν ποτέ καλό σκοπό.

''Ζητείτε εμφανίσιμη κοπέλα σε νυχτερινό μαγαζί, προσφέρουμε διαμονή.'' Την διάβασα για ακόμη μία φορά ελπίζοντας να αλλάξει κάτι, μα τίποτα.

Πόσο το σιχαίνομαι αυτό. Τι εννοούν εμφανίσιμη; Η άποψη μου είναι ότι κάθε κοπέλα πρέπει να νιώθει όμορφη. Ποιοι είναι εκείνοι για να δημιουργήσουν πρότυπα ομορφιάς; Πώς μπορεί να νιώσει μια κοπέλα πηγαίνοντας εκεί και ο λόγος που θα την απέρριπταν θα ήταν αυτός; ''Συγνώμη αλλά δεν είσαι αρκετά όμορφη για να δουλέψεις μαζί μας, είσαι πολύ καλή στην δουλειά σου αλλά δεν μας αρκεί! ''Ποτέ δεν το κατάλαβα, τι επιχείρημα είναι αυτό; Για να είμαι ειλικρινής,  δεν θέλω να με κάνει κάποιος να το καταλάβω.

Δυστυχώς  δεν έχω άλλη επιλογή, το κυκλώνω και αποφασίζω να πάρω τηλέφωνο, είναι η μονή ελπίδα για να μην βρεθώ στον δρόμο, το οποίο με φλερτάρει μέρες τώρα και μάλλον θα υποκύψω.

Λίγο φως...Where stories live. Discover now