25.Ψέματα...

635 41 2
                                    


Μίσος.

Αρκεί για να πνίξει το συναίσθημα της αγάπης;

Άλλη μια δοκιμασία...

Μια δοκιμασία που μπορεί να φέρει το τέλος τους!

~Ψέματα~


Πώς ανακάλυψε ότι δουλεύω εδώ;  Άμα το μάθει ο Μάξιμος θα γίνει θηρίο. Πρέπει να μείνω μακριά του αλλά κάτι μου λέει πως ο λόγος που είναι εδώ θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

''Δεν μας μιλάς;  Έφυγες εκείνη την ημέρα σαν κυνηγημένη και από τότε δεν απαντάς στα τηλέφωνα. Δεν έκανες καν τον κόπο να ξηγηθείς'' Είναι όρθιος απέναντι μου και ανάβει το τσιγάρο που έχει ήδη  στα χείλη του. Είναι πολύ ψύχραιμος αλλά τα μάτια του δεν συμπίπτανε με τα λογία, έχουν θυμό.

''Δεν νομίζω να σου χρωστάω εξηγήσεις για κάτι'' Κάθισε στο σκαμπό και συνέχισε να τραβάει τζούρες από το τσιγάρο του.

''Δεν σου έκανα κάτι Ρεγγίνα, δεν μπορώ να καταλάβω την έκρηξη σου, ήμουν κύριος απέναντι σου. Μην ξεχνάς πως εσύ μου ζήτησες να βγούμε εκείνο το βραδύ...'' Έχει δίκιο, δεν μου είχε φερθεί άσχημα, αλλά ο φόβος μην το μάθει ο Μάξιμος μου δημιουργούσε αμηχανία και η αμηχανία έβγαζε τα λογία μου αφιλτράριστα, δεν αναλογιζόμουν αυτά που έλεγα.

''Έχεις δίκιο, συγνώμη απλά-''

''Δεν χρειάζεται να το μάθει ότι είμαι εδώ, από ότι βλέπω σου είπε το γνωστό παραμύθι. Είναι κακό να κρίνεις έναν άνθρωπο έχοντας ως κριτήριο τα λογία κάποιου αλλού. Δεν τον ξέρεις Ρεγγίνα,  δεν σε κατήγορο όμως, δεν είσαι η πρώτη που την πατάς, έρχεσαι δεύτερη'' Τα λογία του έφταναν για να μου φυτρώσουν αμφιβολίες και μισώ τον εαυτό μου για αυτό.

''Δεν χρειάζεται να πεις κάτι, θα φύγω και θα έρθω αύριο το βραδύ να μιλήσουμε. Εύχομαι να βρεις λίγο χρόνο και να φερθείς σαν ελεύθερος άνθρωπος. Δεν είσαι κτήμα του, θέλω απλά να ακούσεις και την δική μου εκδοχή"

Προσπάθησε να δώσει λύση στις σκέψεις μου, δεν ήξερε πως το μεγαλύτερο μου πρόβλημα δεν ήταν αν θα το μάθει αλλά η αμφιβολία που γεννήθηκε από τα λόγια του. Τον πρόδιδα. Ακόμα και που μιλάω μαζί του αυτή την στιγμή είναι λάθος. Προσπαθώ να σκεφτώ λογικά, η ιδέα ότι ο Μάξιμος μου είπε κάποιο ψέμα μου φαίνεται  γελοία, τα μάτια του βγάζανε αλήθεια. Εκείνη την ημέρα τον είδα να κλαίει. 

Λίγο φως...Where stories live. Discover now