15.Είμαι καλά...

705 50 9
                                    

 
 Λίγα κότσια μας λείπουν και θα κατακτούσαμε όσα φοβόμαστε να χάσουμε

~Είμαι καλά...~



Πλευρά Μάξιμου

Ανοίγω την πόρτα όσο πιο αθόρυβα μπορώ, κοιμάται. Δείχνει τόσο αθώα, τόσο όμορφη, δεν μου αξίζει όμως, δεν θα επιτρέψω να τρυπώσει στην ζωή  μου, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην εμπιστεύομαι ούτε την σκιά μου και το μυαλό μου κάνει τα πάντα για να μου αλλάξει γνώμη, ανώφελα.

Δεν άντεξα, όσο και να προσπάθησα, ένιωσα τα ποδιά μου να ακολουθούν ένα μονοπάτι που καταλήγει διπλά της. Έχει ξεσκεπαστεί, θα κρυώσει, έπιασα το μέτωπο της και είναι ζεστή, την σκέπασα με το πάπλωμα και κάθομαι να την χαζέψω για λίγο. Μήπως να την ξύπναγα; Μπορεί να έχει πυρετό...

Από την μέρα που μπήκες στο γαμημένο γραφείο κατάλαβα πως θα με κάψεις, έφυγα για λίγο ελπίζοντας να σβήσω αυτή την φλόγα, να αποφύγω αυτό που ζω τώρα, αλλά απέτυχα.

Έχω χαθεί στις σκέψεις μου και παραλίγο να ξεχάσω τον λόγο που ήρθα, βλέπω τα λουλούδια, παίρνω την κάρτα στα χεριά μου και την διαβάζω.

''Καταραμένε, λες και τα στέλνεις σε κηδεία, άσπρα;'' Την πετάω προς το κομοδίνο και φεύγω, αν ξυπνήσει και με δει εδώ δεν θα δικαιολογούσε τίποτα την κίνηση μου, καλυτέρα να ξέρει πως μου περνάει αδιάφορη,  αν δεν την έχω κοντά μου δεν θα χρειαστεί να δώσω τροφή στη ψυχή μου με άλλο σκοτάδι, νομίζω η ζωή μου την έχει χορτάσει.

Πριν κλείσω την πόρτα, της έριξα μια τελευταία ματιά.

''Δεν το ήθελα Ρεγγίνα...''

Έκλεισα την πόρτα και πηγαίνω σπίτι, έχω ανάγκη από ξεκούραση.

Πλευρά Ρεγγίνας

Νιώθω τον πυρετό να έχει πέσει, όμως δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Βλέπω τα λουλούδια αλλά η κάρτα είναι στο πάτωμα, τι στο καλό; Αφού την είχα αφήσει στο κομοδίνο...μπορεί να μην θυμάμαι καλά.

Κάτι μου μυρίζει, από την στιγμή που ξύπνησα νιώθω ένα γνώριμο άρωμα στο δωμάτιο μου, φάντασμα μπήκε εδώ μέσα; Ηλίθια Ρεγγίνα, σιγά μην βάζει και κολόνια.

''Καλημέρα, έφερα καφεδάκι και κάτι να φας'' Σήκωσα το σώμα μου κάνοντας της χώρο να κάτσει διπλά μου και της χαμογέλασα.

''Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις για να μου φτιάξεις την μέρα''

Κάθεται, βγάζει την μπαγκέτα από την σακούλα και μου την δίνει.

Λίγο φως...Where stories live. Discover now