28.Λάθος συμπεράσματα.

586 46 5
                                    

Τι κάνεις όταν ο άνθρωπος σου βρίσκεται σε κίνδυνο;

Όταν ξέρεις ότι έχεις ευθύνη για αυτό;

~Λάθος συμπεράσματα~


Περιμένω το ταξί να έρθει και προσπαθώ να ξεχάσω τα τελευταία γεγονότα. Αφήνω πίσω μου τα πάντα...'Έμαθα πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μου που δεν ήξερα, τελικά είμαι πιο δυνατή από όσο πίστευα ή προσπαθώ να με πείσω για αυτό. Τουλάχιστον έμαθα πως λειτουργούν οι άνθρωποι και αυτό ίσως με βοηθήσει για να κρίνω καλυτέρα όσους με πλησιάζουν.

Κοιτάω το δωμάτιο του ξενοδοχείου και πιάνω σφιχτά το χερούλι της βαλίτσας μου. Όλη η ένταση που νιώθω δίνει δύναμη στο χέρι μου και της ασκεί βία. Ορκίζομαι να την πετάξω. Βαρέθηκα... Όλη μου η ζωή μια βαλίτσα. Πακετάρομε και μεταφέρομαι από δω και από κει. Αυτή την φορά ελπίζω να είναι ο τελευταίος μου προορισμός.

Κλείνω το φως, παίρνω  μια βαθιά ανάσα και φεύγω. Μια καινούργια αρχή χωρίς κλάμα, χωρίς έρωτες και ψέματα. Μια καινούρια αρχή μονή μου, όπως ξεκίνησα.

Κλείνω την πόρτα και κατεβαίνω με το ασανσέρ.

Πάω στην ρεσεψιόν να παραδώσω το κλειδί μου. Μια νέα ηλικιακά κοπέλα με καλωσορίζει με ένα χαμόγελο.

''Καλημέρα, φεύγετε;'' Μακάρι να υπήρχε κάτι να με κρατήσει. Κατέβασα το κεφάλι κάτω στην ανάμνηση των τελευταίων γεγονότων.

''Ναι, ήρθα να παραδώσω το κλειδί μου'' Κοιτάω το κλειδί, είμαι συνειδητοποιημένη πως παραδίνοντας το, λέω και το τελευταίο αντίο.

Η κοπέλα στην Ρεσεψιόν με κοιτάει και έχει απλώσει το χέρι περιμένοντας το κλειδί. Το έσφιξα στα χεριά μου προσπαθώντας να καταστρέψω τις αναμνήσεις που έζησα αυτές τις μέρες, να σκουπίσω τα δάκρυα που άφησα σε αυτό το κρεβάτι και μετά της το έδωσα.

''Ελπίζω να μείνατε ικανοποιημένη, θα χαρούμε να σας ξανά δούμε''

Της χαμογέλασα.

Ήταν το τελευταίο που είπαμε και βγήκα έξω περιμένοντας το ταξί μου.

Είχα να μιλήσω με την Ρενέ από την ημέρα που έφυγα, το κινητό μου χτυπούσε συνέχεια αλλά ήθελα να μείνω μόνη μου, να σκεφτώ και να βρω τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα αλλά τουλάχιστον τα δάκρυα μου στέγνωσαν, αυτό ίσως είναι ένα σημάδι.

Το κινητό μου χτυπάει ξανά και είμαι σίγουρη πως είναι η Ρενέ. Συγνώμη... Συγνώμη που δεν κράτησα την υπόσχεση μου, συγνώμη που σε αφήνω πίσω. Σου είχα πει πως θα μείνω διπλά σου για πάντα, κάνοντας σε να αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα σε έπειθα για το ποσό σημαντική είσαι αλλά...Όταν δεν αγαπάω τον εαυτό μου, πώς θα σε βοηθηθώ να αγαπήσεις τον δικό σου; Μόνο κακό θα σου κάνω. Κατέληξα ότι πρέπει να σβήσω το παρελθόν και εσύ είσαι μέρος της.
Εύχομαι κάποια στιγμή να με συγχωρέσεις...

Λίγο φως...Where stories live. Discover now