5. Bölüm: "Anlaşma"

67.6K 3.3K 1.1K
                                    


En büyük soygun kalp çalmaktır.

🕯️


"Bu imkansız." Diye mırıldandım en sonunda konuşabildiğimde. Üçününde bakışları üzerimdeydi.

"Barbaros çetesi için imkansız diye bir şey yoktur." Bana silah doğrultan zencinin sözleri keskindi.

Duraksadım. Gözlerim belli bir noktaya kaydığındaysa düşündüm. Barbaros diye bahsettiği çeteye kulağım aşinaydı. Ama nereden olduğunu anlamam için zihnimi yoklamam gerekti ve o an karanlığa gömülü zihnimin odasında bir ampul yandı.

*

Az önce akşam yemeğimizi yemiş ve ardından çayımızı demleyerek televizyonun karşısına kurulmuştuk. Düzenli olarak izlediğimiz dizinin çıkmasını beklerken haber bültenini izliyorduk. Burçin başını dizlerime yaslamış televizyonu izlerken annemde tekli koltuğa oturmuş, komşulara para karşılığında yaptığı el işisini örüyordu.

Sarı saçlı bir sunucu elinde bir kağıt ile bir şeyler anlatırken, kanalda son dakika haberini geçiyordu. “evet sayın izleyiciler, şu an bir son dakika haberini sizinle paylaşmak istiyorum.” sunucu kadın heyecan ve teleşla son dakika haberini bildirmeye başladığında ekranın alt ve yan kısmında kırmızı bir şeritte son dakika diye yazılar geçmeye başladı. “Büyük merkez bankası şu anda bir grup tarafından ele geçirilmiş durumda. İçeride bir çok insanın bulunduğu ve bu grup tarafından rehin alındığı bildirildi.” sunucu kadının hemen yan tarafında bankaya ait bir görüntü belirdi. Bankanın dışından görüntülenen bu görüntüde, polislerin bankanın etrafını çevirdiği ve sarı bir şerit çektiği görülüyordu. “Hemen merkez bankasının bulunduğu yerden canlı yayına bağlanıyoruz. Evet Büşra bize son dakika bilgilerini aktarır mısın? Sendeyiz.”

Sunucu kadın ekrandan çekilirken bu sefer ekrana şeritlerin hemen yanında bulunan merkez bankasının tam önünde duran bir spiker göründü. Bir kaç saniye eli kulağında bekledi ardından başını sallayarak, hararetli bir şekilde konuşmaya başladı. “Sevgili Şenay Kaya, yaklaşık yarım saat önce bir grup siyah maskeli soyguncular tarafından merkez bankası ele geçirildi. İçeride 100'e yakın kadar insanın bulunduğu ve bu insanlarıda rehin aldıklarını biliyoruz.” spiker derin bir iki soluk alarak hızlı ve telaşla anlatmaya devam etti. “Az önce bir başkomiser bu grupla konuşmaya çalıştı. Ne konuşulduğunu henüz bilmiyoruz. Ayrıca bir çok güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri olası bir durum da bankanın etrafında hazırda bekliyor.”

“Allah vermeyede, oradaki masum insanlara bir şey yapmasalar.” annemin sesi endişeli çıkmıştı. Burnunun ucuna doğru indirdiği gözlüğünün ardından televizyona bakıyordu.

Burçinse annemin aksine dizlerimin üzerinde televizyona doğru dönmüş heyecanla ekrana bakıyordu. “Ya, aynı La case de papel gibi,”

“O ne kız?”

Burçin gözlerini ekrandan ayırmadan, “Dizi anne. Sen bilmezsin boşver.” diye konuşunca kafasına doğru canını acıtmayarak vurdum. Bunun üzerine vurduğum yeri sanki canı yanmış gibi homurdanarak ovalamıştı.

MAHKUMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin