18.Bölüm: Başarı oranı.

378 58 7
                                    

Sihirli hapları rafine etmek ne zor ne de kolaydı. Süreç, az önce uyguladıklarıyla, ruh gücünü kontrol etme yeteneği ile ilgiliydi. Yetenekleri yüksekse, başarısız olma şansı daha az olacaktır. Bunun tersi de doğruydu. Bu yüzden Ağabey Wu, XiaoMo'ya altı çeşit sihirli bitki veriyor, çünkü yeteneği yüksek. Bu aynı zamanda becerisinin bir tür onaylanmasıydı.

Diğer dört öğrenci  memnun değiller ama itirazlarını dile getirmeye cesaret edemediler. Bu, Ağabey Wu'nun verdiği bir karar. Ağabey ile aynı kıdemde. Ne kadar memnuniyetsiz hissederlerse hissetsinler, itiraz etmeye cesaret edemezler. Dahası, gerçek şu ki, XiaoMo'nun standartlarına bağlı değiller. Bu noktada mantıksız taleplerde bulunurlarsa, Ağabey Wu üzerinde kötü bir izlenim bırakabilirler. Ama karşı taraf XiaoMo, bu sefer kesinlikle kin besleyecekler. Ağabey Wu'nun önünde gerçekten göze çarpıyordu ve onlara kıyasla yararsız görünmelerini sağladı.

You XiaoMo'nun hiçbir fikri yoktu, ama bilse bile ne yapabilir? Sihirli bitkileri aldıktan sonra, kendini sihirli hapları arıtmaya atar. Sihirli hapları rafine etmenin birkaç adımı vardı. Her adım tıpkı daha önce uyguladığı gibi. Ruh gücünü alıp ve onları üç küçük açıklığa bırakın. Bu üç küçük açıklığın asıl kullanımı sihirli bitkileri çıkarmaktır.

Ruh gücünü tanıttıktan sonra. You XiaoMo, üç çeşit sihirli bitki, kontüzyon bitkisi, canlı kök bitkisi ve huzurlu ruh çiçeği seçer. Bu üç sihirli bitkiden elde edilen sihirli hap, zehiri gidermek için kullanılan dağıtıcı hap olarak adlandırılır. Ancak etkisi büyük değil, sadece basit zehirleri yok edebiliyor.

İlk başta eylemleri düzgün değildi. Bu onun ilk kez sihirli bitkileri çıkarmasıydı. Safsızlıklardan yeterince temizleyemiyor. You XiaoMo, onları birkaç kez özleyebileceğini keşfediyor, ancak tekrar öne çıkma konusunda endişeli, bu yüzden yalnızca bir kez yapıyor. Bazı yabancı maddeleri temizledikten sonra ince toza dönüşen sihirli otları kazanın dibine bırakır. Daha sonra iki elini de kazanın içine koyar.

Şu anda, her iki eli de ince, şeffaf beyaz bir sis tabakası, onun ruh gücü ile kaplıdır. Üç tür ince tozu alıp bir araya getiriyor. Bu sadece onları karıştırmak değil. Sürecin belirli adımları var. Segmentlerden herhangi birinde bir hata yapılırsa, sihirli hapın kalitesini etkileyecek veya hatta başarısızlıkla sonuçlanacaktır.

Ancak bu adımlar, Ağabey Fang tarafından zaten açıklanmıştı. You XiaoMo da bunları kitapta okumuştu, bu yüzden kafasında sıkıca tutuyor. You XiaoMo, Büyük Kardeş Fang'ın öğretilerini hatırlıyor ve bunları kitapta kaydedilen adımlarla karşılaştırıyor. Zihninde bir taslak çizer ve hiçbir hata bulamayınca planına göre süreci başlatır.

Önceden o olsaydı, kesinlikle yapamazdı. Geçmiş yaşamındaki hafıza gücü kötü olmasa da, yine de zihnindeki tüm ayrıntılı taslağı çizemezdi. Bu yüzden başarısına biraz şaşırıyor.

Birinci seviye sihirli hapların karıştırılmasında beş adım vardır. Basit olmasına rağmen, yine de dikkatsiz olmayı göze alamazsınız. Yüksek derecede konsantrasyon gereklidir. You XiaoMo, kafasındaki taslağa atıfta bulunurken on çevik parmağını kullanarak adımlardan geçerek üç sihirli bitkiyi yavaşça birbirine karıştırıyor. İlk adım, ikinci adım, ……. alnı bir ter tabakasıyla kaplandığında, nihayet birinci seviye bir sihirli hapı rafine etmeyi başarır.

Sihirli hap, pürüzsüz ve parlak bir yüzeye sahip, açık sarıdır. Huzurlu ruh çiçeğinin hafif kokusu, çok hoş bir koku. You XiaoMo hapı inceliyo. Bu düşük dereceli bir sihirli hap olmalı. Normal sihirli haplar, rengi ne olursa olsun, rengi açıksa notun düşük olduğu anlamına gelir. Hapı açık sarı, bu yüzden düşük dereceli bir sihirli hap olmalı.

Ağabey Wu gelir. Elindeki sihirli hapı gördükten sonra ona memnun bir şekilde başını salladı. Oldukça düşük kaliteli, düşük seviyeli bir sihirli hap olmasına rağmen, ancak ilk denemede başarılı olmak çok şanslı kabul edilir. Birkaç övgü sözünden sonra olduğu yere geri döner.

Sihirli hapları rafine etmek gibi şeyler, onları kapıdan geçirmek efendiye kalmıştır, ama gerisi kişiye bağlıdır. Ağabey Fang, onlara sihirli hapları rafine etmeyi öğretmek için Usta Kong'un yerini aldı. Ama o sadece temel konuları ele aldı. Gerisi, bireyin kavramı kavrama yeteneğine bağlıdır. Yani bugünün dersi, Büyük Kardeş Fang'ın son dersi olarak kabul edilebilir.

Büyülü hapları arıtmanın temellerini hepsinin kavradığını gören Ağabey Wu, onlara göz kulak olmaya devam etmiyor, sadece öğleden sonra çalışmaya devam etmelerini istiyor. Ayrılmadan hemen önce onlara bir şey söylüyor.

"Yaptığın sihirli haplarla ilgili olarak, Büyük Kardeş Fang sana bunu zaten söyledi mi emin değilim. Her sihirli hap, bir hak puanı ile değiştirilebilir. Ancak her gün en fazla on hak puanı kazanabilirsiniz. "

İlk bölümü duyunca, You XiaoMo şaşırdı ve sevindi. Sihirli hapları rafine ederek liyakat puanı kazanabileceğini asla düşünmedi. Bir hap için yalnızca bir puan olmasına rağmen, yine de hiç yoktan iyidir. Tam her gün kaç hap yapması gerektiğini hesaplamaya başladığında, Ağabey Wu'nun son sözleri tüm planlarını mahveder. Belli ki bedava öğle yemeği diye bir şey yok!

Ama o zaman bu kısıtlama aslında gerekli. Değilse, herkes birinci seviye sihirli hapları liyakat puanları kazanmak için geliştirecek. Bu aynı zamanda çok sayıda birinci seviye sihirli bitki kullanır. Ayrıca, Dünya zirvesindeki çeşitli görevler de geri alınır.

You XiaoMo, taş odada kalıyor ve bütün öğleden sonra sihirli hapları rafine ediyor. Ağabey Wu çok fazla sihirli bitki vermedi, ancak dün ruh gücünü daha yeni uyardığı için ruh gücünün rezervleri dolu değil. Çok fazla tükenmeye dayanamıyor, bu yüzden her beş haptan sonra ara vermek zorunda. Sihirli bitkileri sadece güneş batmak üzereyken bitiriyor.

Aldığı kırk porsiyondan tek bir porsiyonunu israf etmedi. Ama bu kırk sihirli hap düşük kaliteli haplardır. Başarı oranı yüzde yüz olmasına rağmen yine de kaliteyi iyileştirmesi gerekiyor.

You XiaoMo endişeli değil. Düzenledikten sonra, You XiaoMo kantine gitmeden önce çalışmalarını teslim etmeye gidiyor.

________________________________________

Çeviri: Usagi sama 🥕🌙🐰💕
.
Evet biliyorum şu an bölümler çok eğlenceli geçmiyor ama bekeleyin bu bölümlerde size bu dünyayı tanıtmaya çalışıyorlar ve bu ilerki bölümlerde çok işinize yarayacak merak etmeyin yakında olaylar da başlayacak.
.
Bölüm çok geç geldi biliyorum ama sebebi okuma sayısının, oy sayısının ve yorum sayısının çok az olması.
.
ccayca adlı bir YouTube kanalı açtım destek olursanız sevinirim.
.
Beklemede kalın tavşancıklarım
(●´⌓'●)

The Legendary Master's Wife // BL //Where stories live. Discover now