Šesto poglavlje

568 31 5
                                    


Tanner

Stavljam zadnji komad odjeće na sebe dok koračam prema Leoninim uredom jer je tražila da prije nego što svako krene na svoj položaj da nas još jednom uputi u ono što nas tamo čeka. Iza mene hoda Alex koji je vraški uzbuđen jer mu je ovo prvi tajni zadatak. Za njega to znači zabava, za mene užas. Nije da mu ne vjerujem, ali ne znam kako će to shvatiti. Hoće li se stvarno skoncentrirati na to što bude radio ili će uživati praveći se da je netko tko nije. Vrijeme će pokazati svoje.

Zastanem par koraka od ureda jer se odjednom ispred mene stvori Ava u svečanoj crnoj haljini dok popravlja šminku. Koji Bog sada ona radi ovdje? Koliko se ja sjećam bilo je rečeno da na zadatak idemo samo Alex i ja, Leona nikada nije spomenula Avu. Ona nije za takve stvari, ona bi trebala biti naše oči i uši, a ne partner na terenu. Alex me istog trena samo prestigao te došao do Ave, a ja sam samo produžio u Leonin ured.

„Možeš li mi objasniti zašto imam prokleti osjećaj da Ava ide sa nama?" Leona me samo pogledala, a onda se nasmijala kao i obično.

„Možda zato što i ide s vama."

„Ide s nama, dobro jesi li ti potpuno poludjela. Neću biti bezobrazan, ali Ava nikada nije bila u timu za teren. Ona je uvijek bila ovdje, na sigurnom i nas vodila. Kako očekuješ da se sada snalazimo sami tamo kada nam nitko ništa neće govoriti?"

„Evans prvo se smiri. Poslala sam Avu tamo jer je došlo do nekih komplikacija i bit će više ljudi koji će kupovati drogu nego što je bilo rečeno. Ava će vam dobro doći. Neće se miješati u vaš posao, a uostalom, ako želite ući trebate žensku pratnju. Tko je bolji nego inspektorica? Svejedno nam treba i druga pratnja. Jedan od vas može s Avom, ali drugi mora nekog nać. Imaš li neku na umu? Neka za koju si siguran da vas neće odati i da će raditi točno što joj kažeš i da neće ugroziti operaciju?"

Kroz glavu mi prolazi mnogo toga. Jedina osoba i to ženska koja mi pada na pamet je Korina. Mislim ono već par dana smo 'zajedno' i to sam rekao nekima da me ne bi gledali kao da sam pao s Marsa. Uostalom dužan sam joj dosta toga jer je na to pristala tako da ona mi je za sada jedina opcija. Nisam ni siguran je li to prava opcija, ali druge nemam.

Pogledao sam na sat te je prikazivalo pola osam, znači imamo još sat i pol vremena. „Mislim da imam nekoga, ali opet nisam toliko siguran."

„Slušam te." Samo sam klimnuo, a onda su nam se u uredu pridružili i Alex i Ava koji su nas samo gledali. A reći ću pa što bude bit će.

„Mislim da bi Korina mogla poći. Mislim meni nitko drugi ne pada na pamet. Ona je novinarka tako da se zna prikriti kada to treba. Mi dobijemo još jednu osobu unutra, a onda dobije neku svoju priču o tom događaju."

„Evans shvaćaš li kakav je rizik nju povesti? Dobro novinarka je, a njen je posao da nađe najbolju priču i postoji li bolja priča od događaja na koji dolazi dileri drogom? Što kada je pitaju kako je ušla? I sami znate da je tamo jako teško ući. Jedva sam vas ja tamo uvukla."

Leona me pogledala, a ja sam odmah znao na što misli jer eto, doslovno znam sve o njoj i dosta puta sam bio na drugoj strani zakona, ali to samo ako je bilo nužno. Vjerujem da nas je teško uvukla, ali ja nekako moram uvući i Korinu jer ako sazna da sam bio tamo i da joj nisam ništa rekao, pa žena će me živoga posjesti, a to nikako ne želim.

„Leona obećajem ti da neće pisati o tome. sve ću joj reći, da je opasno i ostale stvari, ali ja ne znam koga drugog povesti osim nje. Razmisli o tome."

Polako je ustala sa stolice te nam okrenula leđa dok je gledala u grad koji nikada ne miruje. Znam što tražim do nje, stvarno znam, ali to mi je trenutno jedina opcija koju imam. Čekamo i čekamo, a sat kao da se ne pomiče. Stoji na istom mjestu već minutama ili sam jednostavno užasno napet što će reći pa sve mi ide užasno sporo.

Najslađa Pogreška✔ završenaМесто, где живут истории. Откройте их для себя