İmparatorluk Sarayına Giriş ¦ chptr 4

1.9K 185 126
                                    

Bu tür duyguları barındıran o güzel siyah gözbebeği, önceki ruhsuz görünüme kıyasla, onu çok daha zeki gösteriyordu. Jing Shao, çaresizce izleyerek sadece gülümsedi. Ona bu kadar çekingen olmamasını söylemek istedi, ama bunu düşündükten sonra, önceki yaşamlarında onu dinlemeyi reddeden kişi oydu. Kibirlice, herkesin kendinden aşağı olduğunu düşünerek, sonunda sefil bir kader yaşadı. Sonuçta, bir duvar çökmek üzereyken herkes onu ittirirdi. Gülümsemesine engel olamadı.

"Majesteleri, girişe vardık." Haremağası Chun Xi kibarca, kısa süre sonra sedanın durduğunu ve indirildiğini duyurdu. Normalde, sedan üzerinde iç imparatorluk sarayına girmelerine izin verilirdi, ancak bugün İmparatoriçe'nin sarayına resmi bir ziyaret yapıyorlardı. Sedan'ı giriş kapısında bir imparatorluk arabası ile değiştirmeleri gerekiyordu. Arabanın dört yanında saray hizmetkarları tarafından çevrili olan içteki iki kişi artık fazla konuşmaya istekli değildi.

Sabah mahkeme toplantısından sonra, İmparator Hong Zheng, İmparatoriçe'nin Luan Yi Sarayına gitti. İmparatoriçe Wu ile birlikte, ikisi yeni evli gelin ve damat ile tanışmak için ana salonda bekliyorlardı. Kırk yaşında, İmparator Hong Zheng ilk dönemindeydi, sakin ve bilge bir imparatordu. Orada öylece oturarak bile heybetli bir auraya sahipti.

Şu anda yaklaşık 12 yaş küçük olan imparatorluk babasına bakan Jing Shao, sıktığı yumruklarını soluk mavi cüppesinin kollarına gizledi. Yavaş yavaş gevşeterek Mu Hanzhang ile birlikte İmparator ve İmparatoriçe'ye saygıyla selam sundu.

çn: 12 yaş küçük olan derken bu hani gelecekten geliyor ya

İmparator Hong Zheng, birkaç kelime vermeden önce Jing Shao'ya övgüde bulundu: "Artık bir yetişkinsin, konuşmadan ve harekete geçmeden önce düşün

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

İmparator Hong Zheng, birkaç kelime vermeden önce Jing Shao'ya övgüde bulundu: "Artık bir yetişkinsin, konuşmadan ve harekete geçmeden önce düşün. Kraliçe annenizin çay sofrasına benzer bir olay duymak istemiyorum."

"Çocuğunuz anlıyor, öğrettiğiniz için imparatorluk babasına teşekkür ederim." Jing Shao kayıtsız bir şekilde cevap verdi, ifadesi açıkça uymak istemediğini gösteriyordu.

İmparatoriçe doğal olarak çok dikkatli bir şekilde "Bu mutlu günde, majesteleri artık onu suçlamıyor," diye çabucak güldü ve ona utançtan kaçınmanın bir yolunu sunarak, "Bugün gelinimizi göreceğiz."

Yan tarafta duran saray hizmetçisi, imparatorun ve imparatoriçenin önüne hızla bir minder koydu. Mu Hanzhang öne çıktı, İmparator Hong Zheng'i yüceltmek için diz çöktü, sonra başının tepesine bir fincan çay kaldırdı ve "İmparatorluk babası lütfen bu fincan çayı iç." dedi. Tüm eylemleri ve tavırları, edebi beyefendilerin nasıl davranması gerektiği konusunda tamamen standartlara uygun idi.

İmparator Hong Zheng çayı aldı, hepsini tek bir hareketle içti ve güldü "Mu Jin'in ikinci oğlunun bu kadar zarif bir karaktere sahip olmasını beklemiyordum." Memnuniyetle onu bir çift çarşaf yeşimiyle ödüllendirdi.

"Teşekkür ederim, imparatorluk babası."  Mu Hanzhang, ne alçakgönüllülükle ne de kibirli bir şekilde teşekkürlerini dile getirdi. Yan tarafa dönerek, görgü kurallarını tekrarladı ve İmparatoriçe'nin önünde diz çökerek ona çay ikram etti.

Önce Eş [BL]Where stories live. Discover now