1. Olan Hikaye [@BayandiAngeloValdez]

984 69 11
                                    

Lotus'tan Sonra...

   Aynadaki yansımasına baktı genç kız. Üzerindeki sıcacık kazak, uzun saçları yüzünden neredeyse görünmüyordu. Lotus Otel & Kumarhanesi denen yerde istemeden de olsa 3 yıl kaldığında, saçlarının uzadığını hiç mi hiç fark etmemişti.

   Hermes'in kızı o kumarhaneden çıkalı bugün tam 2 yıl olmuştu. Aslında oraya sırf meraktan girmişti. Oraya girmeden önce nasıl bir yer olduğunu merak etmişti hep. Liz, dışarıda onu bekleyen sevgilisine rağmen yatağına oturdu ve yaşadıklarını tekrar gözden geçirdi.

   Merakından dolayı girmişti oraya. İçerisi kumar masalarının başındaki yüzlerce adam ve bir o kadar da atari başındaki çocuktan oluşuyordu, hiç susmayan müzik eşliğinde garsonlar sınırsız oyun kartları ve atıştırmalıklar dağıtıyordu. Sadece beş dakika kalmayı planlamıştı ama sandığından daha uzun sürdüğüne emindi. 

    Atari başındaki küçük bir kızın yanına gittiğinde kız, ailesinin birazdan onu almaya geleceğini söylemişti. Kıza yılı sorduğunda ise kız büyük bir rahatlıkla ''2018 yılındayız, bunu nasıl bilmezsin?'' diyerek kışın ortasında, üzerinde yazlık kıyafetleri olan Lizamel'in koşarak oradan çıkmasına sebep olmuştu. Kampa döndüğünde kaçırdığı yıllar için oraya girdiğine pişman olmuştu ilk başlarda. 

     Fakat pişmanlığını mutluluğa çeviren bir etken vardı. Artık tanıdıkları arasında tek 13 yaşında olan o değildi. Başka biri daha vardı. Barney. Barney Prescot. Olağanüstü kıvırcık saçlarıya, iri kahverengi gözleriyle Hephaistos melezi Barney Prescot. Ona orada 3 yıl kalmasının tesadüf olmadığını düşündüren de buydu. 

   Yarım saatten fazla süredir dışarıda bekleyen sevgilisi aklına geldiğinde, dışarıda bir buz kütlesine dönüşmüş olabileceğini düşündü. Her ne kadar kampa kar yağmasına izin vermeseler de soğuk hava kampı gayet de güzel etkiliyordu. Üst seviyedeki DEHB'sini devreye sokarak dışarı koştu.

  Kulübenin birkaç adım ilerisinde duran kendinden bir kafa boyu uzun, arkası dönük olmasına rağmen yakışıklı gözüken meleze baktı. ''Barney!'' Arkasını dönen meleze koşarak sarıldı. ''2. yılımız kutlu olsun. Hiç susmamanı bile çok seviyorum'' 

   Kamp sınırlarından içeri giren kar ile birlikte Lizamel, Barney'in koluna daha sıkı sarıldı. Barney elini kaldırdı ve oluşturduğu küçük ateş topuyla birkaç kar tanesini eritti. Sonrasında ise Hephaistos kulübesine büyük bir ateş topu fırlattı. ''Barney! Ne yaptığını sanıyorsun?!'' Tamam, Hephaistos çocukları soğuğu pek sevmez, ateşi daha çok sever ama bu hepsinin ateşe bağışıklılığı olduğu anlamına gelmezdi''

 ''Sakin ol'' Barney, kardeşlerinin içeride yanarak ölebileceğini bildiği halde çok rahat davranıyordu. Birkaç saniye sonra bu rahatlığın sebebi anlaşıldı. Kulübedeki alevler tamamen söndüğünde kulübe kapısından küçük metal bir köpek çıktı. Küçük köpek yanlarına yaklaştığında Liz'in kucağına atladı ve ağzındaki kolyeyi eline bıraktı.

   15 yaşındaki bir kıza yıldönümü hediyesi olarak verilebilecek en güzel hediyenin bu olduğunu düşündü Liz. ''Bu, bu mükemmel Barney. Çok teşekkür ederim. Çok çok çok çok çok teşekkür ederim'' Minik köpek yere indi ve Barney kolyeyi  Lizamel'in boynuna taktı. ''Yanımda olduğun sürece hiçbir şeyin önemi yok Lizamel'' Barney ona hiçbir zaman diğerleri gibi Liz dememişti. Hep Lizamel demişti. İşte Barney'i özel yapanlardan biri de buydu.

  Peşlerindeki küçük köpek ile birlikte lapa lapa yağan karı ve kartopu oynayan küçük melezleri izleyerek açık hava gazinosuna Liz'in bitmek bilmeyen konuşması eşliğinde ilerlediler.

 ★★★ Yorumlar ★★★ 

-Harika. Yazım yanlışı ve noktalama işareti hatası yok. Bu cidden hoşuma gidiyor. Türkçeyi düzgün kullanan insanlara saygım sonsuz.

-Ve bu cidden çok orijinal bir hikayeydi, ve kesinlikle birinciliği hak ediyordu. Ben bu resme bakarak düşünsem ve bir hikaye yazmaya çalışsam, bu şekilde bir şey asla kurgulamayamazdım.

-Hikayedeki sahneler arası geçiş de harikaydı. Lotus Kumarhanesi kısımları ve Melez Kampı kısımları vardı. Birisini gerçek zaman, diğerini de Liz'in düşünceleri olarak kullanman ayrı bir hoşuma gitti Dilara.

-Tebrik ederim, 1. oldun ^^

Hermes'in Kızı || Röportaj KitabıTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang