Melezler ve Ölümlü Lisesi (13) [İtalya/Siena]

1.3K 91 101
                                    

-Medya'yı yerim yerim yerim yerim yerim ve ASLA PAYLAŞMAM!-

-Miranda-

''I am sexy and I konw it''

''Connor kes sesini! Bütün otobüs senin bu cırtlak sesini duymak zorunda değil'' diye söylendi Faber sarı saçlarını çeke çeke.

''I AM SEXY AND I KNOW IT''

''Uhh, Apollon! Lütfen şunu kutsa da sesi Redfoo gibi çıksın! Ya da birisi şunun kulaklıklarını çıkarsın!'' diye isyan etti Faber.

''Girl look that boy''

''Connor...''

''GIRL LOOK THAT BOY''

''BABA!'' diye yalvardı Faber.

  Bütün otobüs topluca sinir krizi geçirmek üzereyken Nico yerinden sinirle kalktı ve Connor'un Ipod'unu sertçe elinden çekip camdan dışarı fırlattı. Miranda hemen Nico'nun yardımına koşup getirdiği koli bandıyla Connor'un ağzını bantladı ve Leo'nun pantolon askısıyla da ellerini bağladılar. Miranda elleriyle ağrıyan başını ovuşturdu ve minnetle Nico'ya baktı. Nico kıza gülümsedi ve Miranda Leanna'nın yanındaki yerine geçti.

''Evet çocuklar...'' dedi tarih öğretmeni Bayan Bell. ''Prato'da neleri öğrendiniz? Yaptığımız gezide hepsini bir bir anlatmıştım"

   Otobüsün içinde ürkütücü bir sessizlik oldu. Cevabı bilmeyen öğrenciler (ki otobüsün % 95' i bu soruyu bilmiyordu) Bayan Bell'den saklanmak için milim milim koltuklarından aşağı kaymaya başladılar. İçlerinden Bayan Bell onların adını söylemesin diye dua ediyor olmalıydılar. Miranda da koltuk aşağısı tarzına büründüğü için Nico sırıtarak onu izliyordu.

"Ahh... Pekala gönüllü var mı?" dedi Bayan Bell umutsuzluk ve sinir kadışımı bir sesle.

   Nico elini cesurca kaldırdı ve otobüsün geri kalanına Hepiniz eziksiniz! bakışı atıp saçma bir artislik havaya kapıldı.

"Prato, İtalya'nın Toksana bölgesinde yer alan ve demokrasiyle yönetilen bir şehirdir. 29 Kasım'daki sayımdan beri 31.11.2009 kişidir, bu nedenle Toksana'nın en büyük ikinci şehridir. Alan kodu da 0574'tür. Hatta yüzölçümü de 92km karedir" dedi Nico kendinden emin bir ifadeyle.

"Vay canına di Angelo, çok etkilendim! Sözlüne 100 veriyorum" dedi Bayan Bell memnun olmuş bir halde.

   Nico yerine geri oturdu. Miranda gözlerini kocaman açmış bir şekilde koltukta arkasına döndü ve Nico'ya baktı. Nico onun ve Leanna'nın oturduğu koltuğun arkasındaki ikili koltukta tek başına yayılarak oturuyordu. Çünkü kimse çocuğun yanına oturmak istemiyordu ve Miranda, Bayan Bell otobüste olduğu için onun yanına oturamıyordu.

"Nico! Sen. Bunları. Nereden. Biliyorsun?" dedi Miranda hayretle.

"Kopya kağıdı..." dedi Leanna ve göz kırptı.

  Nico bir İtalyan olabilirdi ama Leanna'dan başka kimse Prato'nun alan kodunu bilemezdi. Üstelik Nico geçen asrın İtalya'lısıydı...

"Pekala çocuklar... Hala Toksana bölgesindeyiz. Siena'ya geldik. Gezimizin üçüncü durağı, bundan sonra gezeceğimiz iki şehir kalıyor. Bugün Siena'nın en ünlü meydanına, Piaza del Campo'ya, 2 Temmuz'da yapılacak olan at yarışlarının provasını izlemeye gideceğiz. Bu yarışlarda her bir at ve binicisi şehrin Contrada adı verilen 17 semtinden birini temsil ediyor. Yarış boyunca büyük bir insan topluluğu yarış atlarını izleyecek, ama tabi ki bu sadece bir prova olacak. Her yıl bu popüler yarışı izlemek için Siena kentine dünyanın her yanından binlerce turist geliyor, yani, şansınızı iyi değerlendirin'' dedi Bayan Bell ve nefes nefese kalmış bir halde otobüsten indi. 

Hermes'in Kızı || Röportaj KitabıWhere stories live. Discover now