✖5✖

195 17 0
                                    

Važiuojam atvirais langais, garsiai grojant muzikai. Važiuojame į mokyklą. Aš vairuoju, o Samanta tuo tarpu lakuojasi nagus. Esame pačios geriausios draugės, energija liejasi per kraštus tarsi šampanas. Samanta juokiasi. Aš juokiuosi. Esame tobulos.

Mano basutė užsikabina virš pedalo. Akyse viskas pradeda lietis. Juodos girliandos raitosi apie stuburą ir apsisuka apie akis kaip šilkinis šalikas. Priešais stovinti mašina dingsta. Dingsta ir vairas su prietaisų skydeliu. Nebėra nei Samantos, nei šviesoforo.

Atsigavusi pamatau rūsčiai žvelgiančius greitosios pagalbos gydytoją ir policininką. Vairuotojas, į kurio mašiną rėžiausi, rėkia į mobilųjį telefoną.

Mano kraujospūdis kaip šaltakraujės gyvatės. Širdis vos plaka. Plaučiai nori poilsio. Jie įbeda man adatą,pripumpuoja kaip šventinį balioną ir nudangina į ligoninę.

Atlėkia mama su tėčiu, keista,bet laimingi, kad aš gyva. Seselė paduoda motinai mano medicininę kortelę. Ši perskaito ir kažką seselei pradeda aiškinti apie programą. Aš pervargusi. Man reikia poilsio. Mane išleidžia namo. Daktarė sakė, kad visą laiką, laikydamasi programos, likčiau namie.

✖RYTAS ✖

Iškrentu iš lovos kaip įmanydama greičiau. Įjungiu kambario lempą ir pasižiūriu į veidrodį. Mano medžiagų apykaita vėl sulėtėjo. Po oda atsirado geltonų riebalų kauburių. Pradedu atrodyti šlykšti ir silpna.

Modelių atranka jau po keturiolikos dienų. Mano figūra atitinka visus reikalavimus, tačiau aš tokia išbadėjus, kad galėčiau nusigriaužt ranką.

✖VAKARAS ✖

Ateinu pas Samantą į namus. Verandoje užsidegam žvakes ir išsitraukiame po cigaretę. Šiltai po vienu pledu gulime ant sofos ir skaičiuojame žvaigždes.

✖Laukiu išsamių nuomonių. Kas patiko, kas ne, ko trūksta. ✖

Gyvenimo skonisWhere stories live. Discover now