✖8✖

219 15 0
                                    

✖ How silly people were to eat. They thought they needed food for energy, but they didn't. Energy came from will, from self-control✖

Atsibundu pas Samę. Kai buvome jaunesnės (pirmoje gimnazijos klasėje), dažnokai leisdavome vakarus jos namuose. Tepdavomės ant veido dumblo kaukes ir užsisakydavome tiek kiniško maisto, kad vos pajėgdavome suvalgyti.

Tuos vakarus vadindavome vyniotinių vakarėliais. Įsitaisydavome ant milžiniškos sofos ir žiūrėdavome filmus (televizoriaus ekranas Samantos svetainėje tokio pat dydžio kaip ir kino teatre), kol susirangiusios greta užmigdavome po milžiniška vilnone anklode. Man atrodo,nuo pat antros gimnazijos klasės nepraleidome nė vieno vakarėlio.

-Kelkis. Tau reikia pamiršti praeitį. Nieko neklausinėk. Šiandien vakarėlis pas Karolį.

Samanta išverčia visą spintą, kad vakarėlyje atrodytumėm išskirtinios.

Ji uoliai rūpinasi mano išvaizda. Ryškiai raudonu laku dažo man nagus. Jos rankos virpa, tad šiek tiek lako patenka ant odos. Atrodo, lyg nuo manęs kažką slėptų.

-Domas bus vakarėlyje, jis viską paaiškins. Ir prašau- išklausyk jo iki galo. Tai ne tai,ką manai,- iš Samantos pirmą kartą girdžiu tokius atvirus žodžius. Paklausau jos ir neatsikalbinėju. Leidžiu Samei parinkti man drabužius. Ji išrenka auksu blizgančią berankovę palaidinukę (su milžiniška iškirpte) ir pamišėliškus batelius su dvylikos centimetrų aukščio pakulne. Samanta vadina juos striptizo šokėjos batais. Abi išlenkiame po kelis stikliukus degtinės, kurią užsigeriame spanguolių sultimis.

Samė sudarė visą sąrašą dainų,kurių klausysim, iki pasiekus Karolio namus. Dabar klausomės dainos "Grįžk, mažule", ir dainuojame kartu.

Jaučiu, kad Samanta nervinasi. Gal kas atsitiko su Karoliu. Tačiau nenoriu jos sunervinti ir nieko nesakau. Samanta staugia visa gerkle. Ją alkoholis veikia blogiausiai.

Pasiekus Karolio namus pradeda lyti. Lietus silpnas- atrodo,kad ore kabo didelė uždanga, nuausta iš baltos miglos. Jaučiu, lyg pilve vaikščiotų skruzdėlytės, bet nesuprantu, gerai tai ar ne. Buvau visai pamiršusi,kaip atrodo Karolio namas. Vienoje namo pusėje langai tamsūs,bet pro esančius viršutiniame aukšte sklinda šilta šviesa,ir dėl to žolė pievelėje atrodo sidabrinė. Samanta išsitraukia iš rankinės pradėtą butelį degtinės,gurkšteli, atsikosėja,nusiriaugėja ir delnu nusišluosto burną.

-Duok ir man įkalt,-pagriebiu butelį. Gurkšteliu. Degtinė nutvilka gerkę. Ji šlykštaus skonio, atrodo, lyg gerčiau dažus ar benziną,bet vos tik nuryju gurkšnį, pajuntu šilumą. Išlipame iš automobilio. Mane apsupa iš namo skrindančios mirguliuojančios šviesos.

-Viskas dar prieš akis,- tariu šokią tokią nevykusią frazę ir praveriame namo duris. Girdžiu dūžtant stiklą ir kažką riktelint:

-Atsargiai, tuoj sprogs!

Su kaikurias vaikinais pasisveikinaame,kitus tiesiog ignoruojame. Kaip visada visi spokso į mus. Atrodom pritrenkiančiai. Būdama blaivo proto tik dabar pastebėjau,jog čia yra daug kambarių. Iš vieno galima patekti į kitą, ir visuose-daugybė užuolaidų, didelių pagalvių,sofų ir žmonių. Viskas regisi švelnu- ir spalvos, ir daiktai, ir žmonių siluetai, išskyrus muziką, kuri pulsuoja drebindama sienas ir grindis. Kambariuose rūkoma,tad priešais akis plaikstosi plonas melsvas šydas.

Samanta atsisuka ir kažką sako man,bet jos žodžiai pasiklysta šurmulyje. Paskui ji ima tolti nuo manęs, skindamasi kelią per minią. Staiga mano širdis pradeda daužytis it paklaikusi.
Jo rankos lėtai kyla mano pilvu. Jo pirštai trūkteli metalinį liemenėlės lankelį.

-Klausyk, dėl to kas buvo... Ta blondinė mano buvusioji,ji nenustoja manęs persekiojusi. Ji nesupranta, kad viskas baigta. Samanta,tik tave myliu aš.

-Ša, ša, ša...-priliečiu pirštu jo lūpas,-Aš tikiu tavimi,- vos ištarus šiuos žodžius Domas pabučiuoja mane.

-Jūs abu iškrypėliai,susiraskit laisvą kambarį-šalia mūsų išdygsta Karolis su girta Samanta.

-Čia irgi kambarys,-Domas nusišypso.

Karolis iškelia į viršų ranką su alumi ir pamakaluoja aplinkui. Jis aptaško mano palaidinę alum.

-Ar išprotėjai? Nieks mano merginos netaško alumi,-Domas suima ranka Karoliui už kaklo.

-Domai,viskas gerai,-nusiimu maikutę ir lieku apsirengus juodu liemenuku, mėlynos spalvos džynsiniais šortukais ir juodais aukštakulniais. Visų vaikinų žvilgsniai nukrypsta į mane. Samanta tyliai suurzgia. Ji visada pavydėjo mano didelės krūtinės.

Atvyksta vis nauji žmonės ir atrodo,jog kambarys sukasi. Bet tai malonu,lyg lėtai suktumeisi karuselėje. Čia tiek daug mažų koridorių ir kambarėlių,kad truputį panašu į labirintą. Visur pilna žmonių ir dūmų. Paimu nuo stalo degtinės ir užšoku Domui ant kelių.

-Aš jau rytoj nieko neprisiminsiu,-Domas šypteli. Mes įsijuokiame: kvatojame,kad Karolis ant stalo šoka striptizą,kad Samanta- ji nuimė Karolio trumpikes ir tiesiai ant stovinčio penio (25cm) užpurškė grietinėlės ir visą ją nulaižė! Užsimerkiu ir pažadu niekada nepamiršti šios akimirkos: mano draugų juoko skambesio, įkaitusių kūnų skleidžiamo karščio ir lietaus kvapo.

✖ Tęst? Laukiu pastabų ✖

Gyvenimo skonisWhere stories live. Discover now