✖10 ✖

175 15 0
                                    

Aš mirštu. Kiekvieną sekundę, kiekvieną minutę, valandą, vakarą ir rytą mane žudo badas. Jei paragausiu nors kąsnelį kokio maisto, nesugebėsiu sustoti.

Ketvirtadienio rytą namai tušti. Nueinu į virtuvę. Ore tvyroja kavos ir bandelių kvapas. Atidarau stalčių ir išsitraukiu mažytį peilį. Norėčiau nupjauti visą odą. Atsikratyti angliavandenių, baltymų ir riebalų styrančių ant mano kūno. "Juk kiekvienas žmogus yra gražus ne iš išorės, o iš vidaus"- kaip sako mama. Ištiesiu ranką. Peiliu įbrėžiu riešą. Iškart išplūsta kraujas. Ša ša ša.

Į duris pasigirsta beldimas. Atidarau duris nė nepažiūrėjus, kas atėjo. Lekiu į vonią užsiklijuoti pleistrą.

-Dane, ką čia veiki? Skubinkis, dėkis aukštakulnius ir suknelę, važiuojam į modelių atranką,- Samanta ima raustis po mano spintą.

-O šūdas! Aš visai pamiršau, gal nori eit viena,-krentu atbula į lovą ir susirangau į didelį, pūkuotą kamuoliuką.

-Kelkis ir eime tapti modeliais!-ji nuplešia nuo manęs kaldrą ir ištiesia raudoną, patemptą suknelę.

-Ji gražiai priglus prie tavo kaulų,-Samė nepiktybiškai nusijuokia. Jai buvau pasakojus apie programą, tačiau programai pasibaigus Samantai atrodo, kad vėl kimšiu it kiaulė. Ir vėl būsiu stora. Nutvieskiu nuo kūno pižamą. Apsivelku tai, ką parinko Samė ir išbėgam iš namų. Autobusu atvažiuojam į agentūrą.

-Sveikos atvykusios į agentūrą,- maloniai nusišypsojo jauna mergina geltonais plaukais. Ji kiek aukštesnė už mane. Maždaug 185 centimetrų ūgio. Ji vilki juodą odinį švarkelį, plačios iškirptės palaidinę ir juodą sijoną.

-Prašau eiti į persirengimo kabinas. Ten rasite maudymosi kostiumėlius. Užsidėjus eikite į studiją. Ten jus pasitiks fotografas. Jis patikrins fotogeniškumą. Sėkmės merginos!

Persirengus įžengiu į studiją. Per visą sieną nutiesta balta paklodė, prie kurios įrengta fotoaparato įranga. Aplinkui pilna pakabų, rūbų, kosmetikos, mados žurnalų, nuotraukų.

-Stok priešais objektyvą,-maloniu balsu pareiškia fotografas. Atsistoju,kur liepia. Šypsausi ir klausau kiekvieno žodžio, kurį taria fotografas.

-Pasisuk į dešinę,-blikt-blykstė apakina akis.

-Pasisuk į kairę, -blikt -blykstė apakina akis.

Prie manęs prieina kūda moteris.  Jos kaulai atsikišę lygiai taip pat, kaip manieji. Ji išmatuoja kiekvieną centimetrą. Kiekvieną kaulo išsidėstymą. Tą patį pakartoja su Samanta. Fotografas apstulbsta pamatęs Samės kūną. Ji keturgubai storesnė už mane.

-Viskas aišku.  Samanta, ačiū,  kad atėjai, tačiau konkurencija milžiniška ir tavęs nepriimsime,-Samanta tai išgirdus išbėga iš agentūros. Nujaučiu, kad bėga į McDonald's.

-O tu, Daniela, turi puikią ateitį modelio karjeroje,- kaulėta moteris ištiesia voką,- Kraukis lagaminus, po penkių dienų skrendi į mados savaitę New York'e. Sveikinu prisidėjus prie kolektyvo, - voke bilietas į New York.

Gyvenimo skonisDonde viven las historias. Descúbrelo ahora