* hoofdstuk 2

23.9K 716 105
                                    

* hoofdstuk 2

Jessie's POV.

Wanneer we aan tafel zitten geef ik mijn ouders een brief van school. "Morgen avond is een soort ouder avond voor alle ouders. Maar het is niet verplicht dus we gaan niet" zeg ik dan. Ik wilde dus echt niet dat mijn ouders gezien zouden worden. Zij kleden zich, in tegendeel van mij, met dure merkkleding, en ik wilde dus niet dat ik gezien zou worden met ze.

"Jawel. We gaan wel" zegt mijn vader. "Wat? Nee!" antwoord ik. "Ja. Dat lijkt me een goed idee. Ik wil wel eens horen wat docenten te zeggen hebben" zegt mijn moeder. "Goed. Dan gaan jullie.." zeg ik zacht. "Wat? Jij gaat mee" zegt mijn vader. Ik zucht. "Ik ga naar boven" zeg ik en loop naar mijn kamer om tv te kijken.

*volgende avond*

"Schiet op Jessie! Straks komen we nog laat!" roept mijn moeder naar boven. "Jaahaa" zeg ik en doe mijn haar zoals gewoonlijk in een staart. Dan loop ik te trap af "Eindelijk. Nou, kom op" zegt ze. Ik zucht en loop met ze mee naar de auto.

"We zijn er" zegt mijn vader. Ik stap uit en loop met ze naar binnen. In de aula zoeken we een plekje op voor 3. Ik loop achter mijn ouders aan. Ik ga zitten en naast me komen mijn ouders. Dan kijk ik naast me. Jason?

Wat?

Mijn ouders raken al snel aan de praat met de ouders van Jason. "Wij gaan even naar je Engelse docent. Dat is hem, toch?" vraagt mijn moeder en wijst naar mijn Engelse docent. Ik knik. "En wij gaan naar je wiskunde leraar" zeggen de ouders van Jason en staan op. Daar zitten we dan samen..

"Dus je ouders zijn rijke kakkers? Waarom weet niemand dat?" vraagt Jason. "Wat? Nee?" antwoord ik. "Kom op. Kijk hun kleren." zegt hij. "Goed. Nou blij? Kom op. Vertel het aan heel de school joh." zeg ik dan. "Oh ja dat doe ik zeker, morgen" zegt hij. Ik zucht. Ik wist dat dit ooit zou gebeuren..

"Zo te zien is het hier erg gezellig!" zegt de moeder van Jason terwijl ze aan komt lopen. "Eh-" ik word onderbroken door Jason "Ja. Ik wilde haar net vragen of ze morgen ook komt naar mijn feest!" zegt Jason. Ik kijk hem aan met de 'wat the fuck' blik. "Oh. Ja ze komt zeker!" zegt mijn moeder. "Wat? Mam?!" zeg ik boos.

"Kom op lieverd, doe niet zo. Je moet eens met andere mensen omgaan. Wees eens sociaal" zegt mijn moeder. "Mam, ik haar Jason!" roep ik boos. "Onzin! Het was anders heel gezellig leek ons!" zegt mijn moeder. "Dat was het niet!" zeg ik en loop de trap op. Lekker dan. Ik ga naar mijn balkon en bel Anna, mijn buurmeisje en beste vriendin. Tegelijkertijd ook enige vriendin..

Ze neemt op. "Hey. Kan ik komen?" vraag ik dan. "Ja kom! Ik ben in m'n kamer!" zegt ze. Sinds klein af aan deden we dit al. Ik klom over naar haar balkon en klopte op de deur. Ze deed hem open. "Normaal doen een jongen en meisje dit in films" zegt Anna en grinnikt. Ik lach en loop naar binnen.

De volgende ochtend word ik wakker van mijn wekker. Ik zucht en sta op. Ik neem een douche en kleed me aan. Het was lekker warm vandaag, ik doe een roze broekje met witte bloesje aan en loop dan naar beneden met mijn tas. "Kunnen we niet koffie gaan halen bij Starbucks. Ik heb niet zo'n zin in ontbijt" zeg ik en kijk m'n moeder aan. "Ja is goed, dan gaan we nu" zegt ze. Ik knik en doe mijn schoenen aan en loop naar de auto.

Wanneer mijn moeder buiten Starbucks in de auto wacht loop ik naar binnen. Er staat een jongen achter de Kassa en er was helemaal geen spoor van klanten, logisch het is hartstikke vroeg.

"Ehm. Zoals altijd" zeg ik tegen de jongen. Dom. Hij is nieuw. "Ehh.." zegt de jongen. "Oh sorry. Twee medium caramel" zeg ik en glimlach. "Oke!" zegt de jongen dan en glimlacht. Hij maakt het klaar. Wanneer hij het aan me geeft glimlach ik "Jij bent zeker nieuw hier?" vraag ik. "Jaa." zegt hij. "Oh. Nou. Ik ben Jessie" zeg ik en grinnik. "Ik ben Bas. Leuk je te ontmoeten" zegt hij dan en knipoogt.

"Oh ehm, dat is dan 6 euro 50 zegt hij terwijl hij iets opschrijft. Ik knik en pak een briefje van 10. "Hou de rest maar" zeg ik en grijns wanneer hij het briefje geeft en ik zie dat het zijn nummer is. "Bel je me?" vraagt hij "Ja zeker!' zeg ik en doe het briefje in mijn zak. "Nou. Ehm. Ik zie je nog wel. Doei" zeg ik en pak de bekers en loop naar de auto.

"Zo te zien was het erg gezellig" zegt mijn moeder. Ze blijft stil staan en naar Bas staren. "Mam! Het valt op. Er was niks. Hij is gewoon nieuw en had de tijd een beetje nodig. Hij is het niet gewend." zeg ik. Mijn moeder kijkt me ongelovig aan. "Mam ik kom laat voor school" zeg ik. Ze grinnikt en rijd richting school. Weer zet ze me af in het straatje.

Wanneer ik de klas inloop is het meteen stil. "Hey Jessie! Vertel ons eens war over je rijke ouders!" roept Rachel. Die Bitch. En Jason had het natuurlijk helemaal verspreid. Lekker dan. "Wat heeft ze rijke ouders?" vraagt Isabel en kijkt me aan. "Ja!" zegt Rachel. "Ze slooft zich altijd uit in die dure auto's van haar. Gisteren ook al toen ze op school kwamen!" roept Jason. Mijn ogen vullen zich met tranen. "Ik had voor zo een dikzak niet verwacht dat ze rijk is. Toch Dylan?" zegt Jason. Ik kijk naar Dylan.

Please doe niet mee.

Please doe niet mee..

Alsjeblieft..

"Ehm. Ja!" zegt Dylan. Ik zucht en ga op mijn stoel zitten. De dag begon al ellendig. Wie weet wat er nog meer zal gebeuren vandaag..

Bij aardrijkskunde zit ik alleen. Jason komt als laatste en er is alleen nog plek naast mij vrij. "Ah moet dat nou? Ze stinkt!" zegt hij. De docent gaat er niet op in. Hij zegt er helemaal niets van.. Ik zucht en kijk niet eens op van m'n schrift. "Kom je trouwens vanavond?" vraagt hij aan me op een toon dat alleen ik het kan horen. "Ik wil niet. Maar m'n moeder wil van wel." zeg ik dan en zucht. "Oke?" zegt hij arrogant. Pff wat haat ik hem!

"Jessie schiet op!" zegt mijn moeder. Ik zucht terwijl ik de trap af loop. Klaar om een ellendige avond te krijgen. Maar ik had een idee.. Ik ga naar boven, naar de kamer van Jason en ga op zoek naar iets waarmee ik hem terug kan pakken. Waardoor zijn reputatie naar de grond zal zakken.

Wanneer ik naar binnen loop zegt zijn moeder dat ik kan doorlopen naar de tuin. Ja. Zijn moeder is er. Ja. Dat is raar.. Wanneer ik de tuin in loop staart iedereen me aan. Ik wil nu al weg. Maar helaas had ik mijn moeder beloofd dat ik er minimaal anderhalf uur blijf.. Ik hoor een paar mensen zacht dingen zeggen, zoals 'wat doet zij hier' en 'hele feest verpest'. Ik kom hier met één reden, ik ga Jason terug pakken. Wanneer Jason naar het toilet gaan weet ik dat dit het moment is. Ik sluip de trap op naar zijn kamer. Ik open een aantal lades. Niks.

Totdat mijn oog op een schrift die een klein stukje onder zijn kussen uitsteekt valt. Ik kijk ernaar en voorzichtig pak ik het. Ik open het. Tekeningen! Ze waren prachtig. Dan hoor ik iemand zijn keel schrapen. Ik kijk geschrokken op "J-Jason" zeg ik dan en houd het schrift achter me. "Wat is dat? En wat heb jij hier nou te zoeken?" vraagt hij. Ik zucht en haal het schrift achter me vandaan. "Ik ehm. Ik, ik was gewoon benieuwd." stotter ik. Hij knikt met een ongeloofwaardige blik. "En nu de waarheid?"zegt hij. "Ik zocht iets waarmee ik je terug kon pakken!" zeg ik boos. "Iedereen weet alles van me af" zegt hij kalm. Ik zucht en leg het schrift neer. "Luister. Je weet dat ik je pest voor m'n reputatie.." zegt hij en komt dichterbij. Hij zwijgt. Net zoals ik. Voor ik het weet zijn zijn lippen op de mijne.

Wacht.

Ik zoen met Jason Simons. De jongen die ik haat. Ik duw hem van me af. Dan komt James de kamer in. "Wat the fuck doet zij hier?" vraagt hij dan. Ik ren de trap af de deur uit. "Jessie! Wat is er? Jessie wacht!" hoor ik zijn moeder roepen. Wat kan het me schelen. Ik loop rustig over straat wanneer ik er zeker van ben dat niemand me achtervolgt.

Ik heb gezoend met Jason Simons..

~

Vote & comment Please ? (: xx

I fell in love with him..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu