* hoofdstuk 7

20.5K 549 23
                                    

* hoofdstuk 7

Jessie's POV.

"Zal ik je thuis afzetten?" vraagt Bas. Ik knik. "Jessie, rustig, oke. Je bent te lief voor anderen. Daar is niets mis mee. Dat kan je, nou ja, af leren" zegt hij. "Ik weet het. Maar dat is het niet. Kijk nou. Dit had een hele mooie avond moeten worden." zeg ik zacht. "Het is oke. Het kan gebeuren. Het zijn je tiener jaren. Zulke meiden kom je het meest tegen in je tiener jaren" zegt hij. Ik glimlach zwakjes. Ja ja. Tienerjaren. Tuurlijk.

"Kom je mee naar binnen?" vraag ik aan Bas. "Ehm. Andere keer? Ik moet morgen vroeg werken.." zegt hij. "Oohh. Ehm. Ik ga uitslapen" zeg ik en grinnik "Ik kom wel langs in de middag ofzo, ja?" vraag ik. "Jaa als je wil?" zegt hij. "Ja, dat wil ik wel" zeg ik en glimlach. "Eh. Tot morgen dan" zeg ik en glimlach. "Tot morgen.." zegt hij. Ik open het portier. "Eh Jessie." zegt Bas. Ik draai me weer om naar Bas. Hij komt dichterbij en drukt een kus op mijn wang. En zacht, lief, klein kusje. "Ga maar" zegt hij. Ik glimlach en stap uit. Ik bel aan. Wanneer er open wordt gedaan rijdt Bas weg. "Jessie?" vraagt mijn moeder wanneer ik binnen kom. "Ja?" vraag ik. "Kom eens naar de woonkamer" zegt ze. Ik loop de woonkamer in. Daar zit mijn moeder. "Je bent vroeg" zegt ze. "Wat is dat op je jurk. En je haar? Wat is er gebeurd?" vraagt ze dan verbaasd. "Jessie?" vraagt mijn vader dan. Mijn ogen vullen zich met tranen. "Vraag het maar aan Jason zelf een andere keer. Ik ben moe. Truste" zeg ik met een brok in mijn keel en loop de woonkamer uit, de trap op.

Ik kijk op mijn mobiel. '2 nieuwe berichten'. Als eerste open ik die van Bas.

Van: Bas.

Slaap lekker. Tot morgen xx

Naar: Jessie.

Ik zucht. Ik druk op 'nieuw bericht'

Van; Jessie.

Dankjewel. Jij ook. Tot morgen xxx

Naar: Bas.

Dan open ik die van Jason.

Van; Jason.

Ik wil een vraag stellen. Ik ga er niet op heen draaien. Ben je boos op me? Als het zo is begrijp ik het volledig! Maar ik zou alles doen om het weer goed te krijgen Jessie.. Slaap lekker..

Naar: Jessie.

Ik zucht en vergrendel mijn mobiel zonder het te beantwoorden. Ik kleed me uit en neem een douche. Ik gooi de jurk in de wasmand en de panty in de prullenbak. Die zijn toch goedkoop, ik koop wel een nieuwe ofzo.. Ik trek mijn pyjama aan. Ik borstel mijn haren en vlecht het dan in. Ik doe het licht uit en val rustig in slaap..

* volgende dag *

Ik word wakker om 11:27. Ik kijk op mijn mobiel. Niks. Dan sta ik op en pak de stijltang en doe hem in het stopcontact. Ondertussen loop ik mijn kast in en pak een spijker broekje, kort, en een wit wijd topje, met spaghetti bandjes.

Wanneer ik ben aangekleed stijl ik de krullen van mijn vlecht uit mijn haren. Ik besluit het los te doen. Ik doe mijn rode vans aan en loop de trap af. "Waar ga je heen?" vraagt mijn moeder. "Eh. Starbucks" zeg ik. "Ik ga naar Jason's moeder toe. Die wilde me spreken als je mee wil kan je mee? Anders zet ik je af bij Starbucks" zegt ze. "Zet me maar af" zeg ik en glimlach. Ze knikt. Wanneer ze me af zet voor Starbucks bedank ik haar. Ik loop naar binnen en glimlach wanneer ik Bas zie.

"Hey" zegt hij en glimlacht. "Hee" zeg ik en kijk even omlaag. "Mag ik uw bestelling?" vraagt hij dan. Ik kijk hem een beetje verward aan. "Grapje meid. Ehm. Als je een kwartiertje wacht, ik ben om half 1 klaar met werken" zegt hij. "jaa is goed" zeg ik. Dan komt er een jongen achter me staan. "Ga maar voor als je wil" zeg ik. Hij knikt en neemt zijn bestelling op. Daarna ga ik weer tegen de muur aan leunen. "Doe maar, trouwens, zoals gewoonlijks, dat weet je" zeg ik en grinnik. Hij knikt en maakt het klaar. Ik geef een briefje van 5. Weer laat ik het wisselgeld zitten. Ik blijf tegen de muur aan staan, om te wachten tot Bas klaar is. Op dat moment komt zijn baas aan lopen, terwijl ik en Bas praten. "Oh. Is het gezellig?" vraagt hij boos. "Oh eh. Sorry" zeg ik zacht. "Grapje hoor" zegt hij en lacht. Ik grinnik. "Jij moet vast Jessie zijn?" vraagt hij. Ik knik. "John. Ja. Ouderwetse naam" zegt hij. Ik grinnik. "Aangenaam" zeg ik. "Als je wil kan je al gaan hoor. Ik red me wel, Sophie komt zometeen nog" zegt hij. "Oh. Bedankt" zegt Bas. Hij gaat naar achter. Zich omkleden denk ik. Wanneer hij terug komt ziet hij er hartstikke leuk uit. Een licht blauw shirt met een normale spijkerbroek, die perfect was afgezakt, niet te hoog, niet te laag, en dan nog schoenen die bij z'n shirt matchen. Ik glimlach. Ik gooi mijn beker weg, en loop samen met Bas starbucks uit.

Wanneer wij de straat uit lopen, richting de auto, komen Jason en Charlotte aanlopen. Ik kijk ze niet aan. Ik merk dat Bas ze niet ziet, en gewoon zijn arm om mijn schouders heen slaat. Ik kijk Bas aan en glimlach dan. "Hey, Jessie" zegt Charlotte met een gemene toon. Ik rol met mijn ogen. "Ehm ze had het tegen jou" zegt Bas. "Oh, eh. Hoi?" zeg ik en kijk ze aan. "Had je het drinken nog uit je haar gekregen?" vraagt ze en lacht dan. "Charlotte.." zegt Jason zacht. "Kom op.." zeg ik zacht en trek Bas mee. "Ja ga maar" zegt Charlotte. Ik rol met mijn ogen. "Was dat die Charlotte?" vraagt Bas. Ik knik. "Oh.." zegt hij. Ik zie aan zijn blik dat hij nadenkt. Ik trek me er niets van aan en stap in de auto..

~

Sorry dat het zo lang duurde. Morgen heb ik mijn laatste toets van de proefwerkweek en daarna zal ik was actiever zijn met updaten. (:

Bedankt voor de lieve reacties allemaal!

Vote, comment (: xx

I fell in love with him..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu