* hoofdstuk 11

20.1K 569 27
                                    

* hoofdstuk 11

*1 week later, zaterdag*

Jessie's POV.

vandaag komen de nieuwe buren. Ik ben benieuwd.. Oh. En het gaat afstandelijker tussen mij en Bas. Ik heb gezegd dat het niet zo goed gaat op school. Ik hoor een auto stoppen voor het huis. Ik loop mijn balkon op. Dat was de auto van de ouders van Jason? Maar die heeft geen kat? En geen zusje?

Wanneer de ouders van Jason uitstappen en Jason zelf. EN HET ZUSJE? Ben ik helemaal verward. Maar ze hadden niets gezegd van verhuizen?

Oke, ik snap er niets meer van..

Ik loop terug naar binnen en ga naar de woonkamer. "Mam, pap? Sinds wanneer heeft Jason een zusje en kat? En sinds wanneer komen ze naast ons wonen?" vraag ik. "Wat?" vraagt mijn moeder verbaasd en staat op, met mijn vader achter zich aan en daar achter volg ik. We lopen naar de voordeur. Mijn moeder opent hem. We lopen naar buiten. "Marjan? John?" vraagt mijn moeder verbaasd. Ik loop naar Jason. "Komen jullie hier wonen?" vraag ik en kijk er een beetje arrogant bij. "Ja.." zegt Jason. Sinds wanneer hadden zij überhaupt het geld om dit huis te kopen?

"En wie is dat? En sinds wanneer hebben jullie een kat?" vraag ik. "Dat is m'n nichtje. Ze blijft voor 2 weken bij ons Omdat haar ouders op vakantie zijn, en haar kat komt dus ook mee.." zegt hij. "Oh" zeg ik zacht. "Waarom wisten we er niets van?" vraag ik. "Het moest een surprise blijven." zegt hij en grinnikt. "Oh. Neem de kamer met Balkon" zeg ik en grinnik. "Hoezo?" vraagt hij. "Merk je dan wel" zeg ik.

"Jason kom nou eens helpen!" roept zijn moeder. Ik grinnik. Zo te zien waren dit de kleine spullen in dozen. "Ehm kan ik helpen?" vraag ik en glimlach. "Ja, kan je deze naar de kamer van Jason brengen? Die loopt wel voor op" zegt zijn moeder die mij en Jason beide een doos geeft. Samen lopen we naar binnen, de trap op, naar zijn kamer. De kamer met balkon dus. Wanneer we de kamer in lopen schieten er allemaal herinneringen met Anne door mijn hoofd. Ik slik even. Het zag er heel anders uit. Bij Anne waren de muren licht grijs en eentje was paars, nu is alles wit.. Het is heel anders..

Wanneer hebben ze dit allemaal gedaan? En dan nog in zo een snelle tijd.. Ik zucht. Ik zet de doos neer. En Anne zei nog dat het een super knappe jongen is. Ik merk het ja.. "Jij kijkt chagrijnig" zegt Jason. "Eh, sorry. Zat gewoon te denken.." zeg ik en glimlach. "Aan wat?" vraagt hij. "Aan hoe leuk het is dat jullie hier nu wonen natuurlijk! Jou op school en soms 's avonds zien was niet genoeg!" zeg ik sarcastisch. "zit dat zo?" vraagt hij en grinnikt terwijl hij langzaam naar me toe komt lopen. Terwijl hij aan komt lopen loop ik achteruit, tot ik tegen de muur aan bots. "Okeee je hebt me" zeg ik en grinnik. "Ja, weet ik" zegt hij en trekt me naar zich toe.

Dan wordt de deur opeens open gedaan. Ik schraap mijn keel. "Oh, sorry, ik moest vragen waarom het zo lang duurde" zegt zijn nichtje. "Oh" zegt Jason. Beide hadden we niet in de gaten dat hij me nogsteeds vast had. Ik haal zijn handen van m'n heupen af en loop zijn nichtje voorbij, de kamer uit.

Jason's POV.

"Is dat je vriendin?" vraagt Kelsey. "Eh, nee" zeg ik en kijk omlaag. "Ja, ja. Ontkenningsfase noem je dat" zegt ze en grinnikt. "Dus ik heb jullie eerste kus verstoord?" vraagt ze en kijkt me aan. "Nee, niet onze eerste, maar je hebt hem wel verpest, kleintje" zeg ik, grinnik en loop de kamer uit, met Kelsey achter me aan. "Ze is mooi, hoor" zegt ze. "Weet ik, maar ze heeft al bijna een relatie met een ander" zeg ik en zucht. "Huh?" vraagt ze. "laat nou maar" zeg ik. Ik zie mijn ouders en de ouders van Jessie tussen dozen staan, Jessie staat tegen een muur aangeleund en is bezig op haar mobiel.

Ik ga naast haar tegen de muur aan leunen. Het blijft stil. Ze vergrendeld haar mobiel en kijkt me aan, en glimlacht. Ik glimlach terug en blijf haar aankijken. Ook zij kijkt niet weg. Ik kijk diep in haar blauwe ogen. Wanneer Jessie een beetje rood wordt en weg kijkt, voel ik dat ik ook bloos en kijk omlaag. "Jessie? Wil je deze doos even in de woonkamer zetten?" vraagt m'n vader. Jessie knikt en loopt naar mijn vader die de doos wil aangeven. Ze pakt hem aan, maar zegt "Hij is een beetje zwaar" ik loop er heen en pak de doos uit haar handen, knipoog en loop ermee naar de woonkamer en zet hem neer. Jessie komt met moeite de woonkamer inlopen met een doos. "Pfff, deze is nog zwaarder" zegt ze en zet hem meteen neer op de grond.

Ik grinnik "Je hebt gewoon motivatie nodig" zeg ik en druk een kusje op haar wang. Verbaasd kijkt ze me aan, dat had ze dus niet verwacht. Ik glimlach. Weer bloost ze en geeft me een klein stootje in m'n zij en loopt dan weg. Met een big smile loop ik achter haar aan.

Die avond had ik alles ingericht en op z'n plek gelegd in m'n kamer en liep naar m'n balkon. Jessie stond ook op haar balkon in een sportbroekje en hempje, maar ze stond te bellen en had niet door dat ik er was omdat ze met haar rug naar mij toe stond. "Ja... Ja... Dat doen we!... Ja... Oke... Oke.. Dat spreken we dan wel af... Ja, ik ook van jou... Doei" zei ze en hing toen op. Toen ze zich omdraaide schrok ze. "Hoe lang sta je hier al?" vraagt ze. "Lang genoeg om te weten dat je van die gast af wil" zeg ik. Het blijft even stil.

"Wat? Hoezo?" vraagt ze. "Kom op, eerst praatten jullie heel anders. Geef nou maar toe" zeg ik en grinnik. "Ja.." zegt ze zacht en kijkt omlaag. "Kom je een film kijken?" vraag ik. "Hmm.. Ja wacht even" zegt ze en loopt naar binnen. Ze komt terug met haar mobiel in haar hand. "Wat doe je?" vraag ik als ze over haar balkon heen klimt.

"Ik kom naar jou toe" zegt ze en grinnikt ze stapt voorzichtig over naar mijn balkon en klimt er overheen, en laat zich vallen in mijn armen. "Daarom wilde je dus dat ik deze kamer nam" zeg ik terwijl ik haar aankijk. Ze knikt. "Jason, ik moe-" hoor ik vanuit mijn kamer. "Shh m'n nichtje" fluister ik. "Jason?" hoor ik haar stem. "Ja?" vraag ik en loop de kamer in. "Oh daar ben je. Ehm. Ik moest zeggen dat je ouders naar een feest gaan, en vragen of je mee gaat?" vraagt ze. "Eh. Nee. Ga jij?" vraag ik. Ze knikt. "Oke, veel plezier kleintje" zeg ik en knijp in haar wang. "Dankje" zegt ze arrogant en loopt de kamer uit. Ik sluit de deur en ga naar balkon. "Komt u maar" zeg ik en neem haar mee naar binnen aan haar arm. "Oh. Je tv hangt nu al?" vraagt ze terwijl ze naar m'n tv kijkt. Ik knik. "Welke film doen we?" vraag ik. "Heb je friends with benefits? Justin Timberlake.." vraagt ze en grinnikt. "Ehh, nee. We kunnen huren" zeg ik. Ze knikt. "Oke, klaar om in je pyjama naar de film-club te gaan" zeg ik en grinnik. Zo heette de plek waar we films huren. "Oh yeah" zegt ze en grinnikt.

"Maar jij zit niet in je pyjama. Dat is oneerlijk" zegt ze en grinnikt. "Oke, wat jij wil" zeg ik en doe m'n shirt uit. Ik begin m'n riem los te maken. "Dat hoef ik niet te zien" zegt ze en draait zich om. Ik pak een sportbroekje en doe hem aan. "Je kan weer kijken" zeg ik. "Je shirt" zegt ze. "Oh. Vergeten" zeg ik sarcastisch en pak een shirt en doe het aan. "Leggo" zeg ik en loop vrolijk mijn kamer uit. Samen gaan we lopend naar de film-club.

Op de terugweg is het een stuk kouder, het weer begon ook al echt kouder te worden.. De herfst komt er al aan.. Jessie doet haar armen over elkaar heen en wrijft over haar armen. "Heb je het koud?" vraag ik "Een beetje" zegt ze. "Oh sorry. K heb niks bij" zeg ik. Ze haalt haar schouders op en kijkt de andere kant op. Ik leg mijn arm om haar heen, om haar een beetje warm te maken. Ze glimlacht en komt dichter tegen me aan lopen, zo lopen we naar huis. Als we er zijn kijken we de film. En dan weer, willen we elkaar zoenen, maar dan gaat de voordeur open. "Shit" zegt Jessie en staat op. "Eh. Ik ga gewoon via het balkon" zegt ze en loopt naar buiten. "Jessie, wacht!" zeg ik en loop achter haar aan. "Ja?" vraagt ze en draait zich om. "Doen we morgen wat samen? Buiten?" vraag ik. "Ja, doen we" zegt ze. Ze draait zich om.

"Eennn..?" vraag ik languit. "En?" vraagt ze en draait zich weer om. Ik keer mijn wang naar haar toe. Ze grinnikt en drukt er een kusje op. Ik omhels haar. "Doei" zeg ik zacht. Ze klimt over en glimlacht voordat ze naar binnen gaat. Wanneer ze binnen is, en de deuren dicht heeft gedaan, ga ik ook naar binnen.

~

Ik heb het geprobeerd lang te maken. Ik vond het jammer dat sommigen het idee al een beetje door hadden.. Maar er komen nog heel veel onverwachtse dingen hoor! (:

Vote, comment. Tips zijn ook welkom. Dank jullie wel! xx

I fell in love with him..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu