* hoofdstuk 40

8.8K 356 62
                                    

* hoofdstuk 40

Jason's POV.

Ik zie Bas in de verte zitten. Ik loop het terrasje van La Place op. Ik groet hem met een kleine glimlach en ga zitten. Waarom blijf ik aardig tegen hem? Hij heeft alles verpest. "Zeg het eens, broertje. Ik heb niet de hele dag de tijd" zegt hij. Broertje? Ik knik. "Jessie is boos op me. Ik wil het goed maken" zeg ik. Hij begint te lachen. "Ze gaat je niet vergeven gast. Een weddenschap op haar te ontmaagden?" Zegt hij met een grijns. "Je weet dat ik dronken was. Jij hebt me de volgende dag uit lopen dagen" zeg ik. "Kom op man, je hebt de anderen betaald om hun bek te houden tegen Jessie" zegt hij. "Ja, dan zou ze er nooit achter komen en zouden wij gelukkig zijn" zeg ik.

Het blijft stil. "Wat wil je dat ik doe? Met haar praten?" Vraagt hij en haalt zijn wenkbrauwen op. "Oh nee, nee" zeg ik snel. Hij kijkt me vragend aan. "Ik wil dat je uit haar buurt blijft" zeg ik. "Wat krijg ik ervoor?" vraagt hij. "Wat wil je?" vraag ik aarzelend. "Je auto" zegt hij. "Fuck! Nee!" schreeuw ik. "Dan niet" zegt hij met een idiote grijns op zijn gezicht. "Hier!" schreeuw ik dan en gooi mijn sleutels naar hem. "Wow, gast. Rustig. Ik hoef je auto niet. Kom op, ben je gek ofzo. Chill out. Ik blijf uit haar buurt" zegt jij aan een stuk door. "Bedankt" zeg ik en sta op. Zonder gedag te deggen loop ik het terras af, naar mijn auto. Ik ga naar Jessie.

Ik loop zonder me te melden bij de receptie meteen naar de kamer waar Jessie zit. Of zat? Nee. Zit. Ik klop op de deur. Er wordt open gedaan door een onbekende gaat in zijn boxer shorts. "What the fuck?!" schreeuw ik en duw hem naar binnen. "Waar is ze?!" roep ik. "Waar is wie?" vraagt hij. Hij blijft kalm. Als ik hem was had ik mezelf al lang al geslagen. "Jessie!" roep ik. "Ik ken geen Jessie" zegt hij. Ik open elke deur in de kamer. nergens. "Sorry man, we hebben ruzie, ze was hier toen nog" zeg ik zacht en slik even. "Oh, erm, ik eh, nou ja, oke" zegt hij. "Bedankt voor je begrip" zeg ik en loop de kamer uit. Waar is ze heen? Ik draai haar nummer. Geen antwoord. Ik loop naar de receptie om te vragen waar ze is..

Jessie's POV.

Ik weet dat dit de laatste plek is waar ik moet komen. Jason zal me hier gelijk vinden. Ik bedank de taxichauffeur en betaal hem. 78 euro vanuit Amsterdam naar hier, het valt nog mee. Ik stap uit en bel aan. "Jessie!" roept mijn moeder verrast wanneer ze open doet. "Hey mam" zeg ik en glimlach. Ik omhels haar en geef haar een kus. "Waar is pap?" vraag ik. "Hij is op werk lieverd. Hoe gaat het?" vraagt ze. "Goed" zeg ik met een glimlach. "Je ziet er moe uit" zegt ze zacht. "Ja, ik ben ook moe. Ik ga boven slapen." Zeg ik. Ze knikt langzaam. Ik geef haar een kus en loop de trap op. Ik stap mijn kamer in. Ik klik het licht aan. Ik doe het gelijk weer uit en ga zonder me om te kleden op bed liggen om te slapen.

Ik wordt de volgende ochtend wakker. Ik heb de hele nacht geslapen. Ik sta op en neem meteen een douche. Ik kleed me aan in een donkerblauwe skinny jeans en een poederroze basic trui. Ik doe mijn bruine Uggs aan en loop mijn kamer uit.

"Hoe bedoel je ze slaapt nog? Ik moet met haar praten!" hoor ik Jason beneden schreeuwen. Hij is hier.. Ik hoor hem de trap op lopen. Shit shit shit. "Jezus" hoor ik mijn moeder beneden zeggen. Ik loop snel de kamer van mijn ouders in en ga tegen de deur aan zitten. "Jessie?" hoor ik hem zacht zeggen. "Jessie? fuck" zegt hij. Hij ziet denk ik dat ik niet in mijn kamer ben. Hij loopt de hele verdieping rond. Uiteindelijk opent hij de deur van mijn ouders. Ik kijk geschrokken op. "Wat doe je hier?" vraagt hij. Hij komt langzaam op me af lopen. Ik schud mijn hoofd en sta op. Ik zet mijn stappen achteruit. "Jessie, doe me dit alsjeblieft niet aan. Loop niet weg van me" zegt hij zacht.

Ik blijf achteruit lopen, tot ik in een hoek sta en geen kant meer op kan. Ik had de deur op slot moeten doen. Ik slik de brok in mijn keel weg. Althans, dat probeer ik. Hij legt zijn handen op mijn boven armen. Ik schudt ze weg. Hij moet me niet aanraken. Niet na wat hij gedaan heeft. Niet na zijn leugens. Niet na iets wat ik niet van hem hoor, maar van zijn vrienden. "Jessie, alsieblieft. Luister naar me." zegt hij. Ik schud mijn hoofd. Ik probeer weg te lopen, maar hij blokkeert me. Ik ga weer in de hoek tegen de muur aan staan. Ik had hier nooit moeten komen. In het hotel had ik de deur niet open hoeven doen en was hij weg gegaan, zonder dat ik hem nog had hoeven zien.

"Als je naar me luistert vertel ik je alles. Hoe alles is ontstaan, waarom ik aan zo iets dacht. Alles, luister naar me, alsjeblieft." smeekt hij. Ik negeer hem en kijk naar beneden. "Jessie.." zegt hij terwijl hij een pluk haar achter mijn oor doet. Ik bijt op mijn lip. Hij doet het expres. Alle kleine dingetjes die me verliefd op hem hebben gemaakt. Mijn haar achter mijn oor doen, me op school vertellen voor iedereen dat hij van me houdt, de cliché films die we keken, alles. Op die manier probeert hij me terug te winnen. Maar nee, dat gaat niet gebeuren. Deze keer echt niet.

"Ik was dronken!" schreeuwt hij. "Dat is geen excuus!" schreeuw ik terug. "Jessie, luister naar me!" schreeuw hij. Hij pakt me bij mijn schouders vast, alsof hij me wakker probeert te maken uit deze droom, deze nachtmerrie. Deze afgelopen week die ik liever niet had beleeft. Ik had het aan zijn telefoongesprekken moeten begrijpen, dat het niet een verassing was, dat het iets was dat hij echt voor me wilde verbergen. Maar ik denk dat iedereen een goed hart heeft, zoals ik..

~

Wat vonden jullie er van? wat denken jullie dat er gaat gebeuren?

Carnavalsvakantie!! (of voorjaarsvakantie voor de mensen boven de rivieren)

Wie vieren er allemaal carnaval! lekker een paar dagen feesten en alles vergeten? ik wel!! Wie doen er mee aan een optocht, of gaan kijken? en wie hebben er carnavalswagens gebouwd?

Vote

Comment

Follow

Xx

I fell in love with him..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu