* hoofdstuk 8

19.9K 632 47
                                    

* hoofdstuk 8

Jessie's POV.

Het was de hele tijd stil in de auto. Toen zette Bas de radio aan. Justin bieber werd gedraaid. "Argh" zegt Bas. Ik grinnik. Oke, ik zal toegeven, ik haat hem niet, ben ook geen fan, maar hij heeft best goeie muziek, en hij is knap.. "Wat zit jij nou te grijnzen?" vraagt Bas. Ik haal m'n schouders op en glimlach dan. "Waar gaan we heen?" vraag ik. "Ja, ik wilde net vragen, zal ik je nu thuis brengen en dan ophalen om uit eten te gaan, of zullen we nu ergens gaan lunchen ofzo?" vraagt hij en kijkt me aan. "Ehh.. Nu heb ik eigenlijk niet zo'n honger" zeg ik. "Okedan" zegt hij. Het was een beetje awkward vandaag, in tegenstelling van normaal..

"Ehm, tot vanavond dan" zeg ik zacht en blijf hem aankijken. Hij antwoord niet, maar legt zijn hand op mijn wang. Hij komt dichterbij, ik sluit mijn ogen en druk mijn lippen zachtjes op de zijne.

TOEET.

Oh.

Snel trek ik me terug en kijk achter me. Shit. Dat is de auto van de ouders van Jason.. "Ehm. Tot vanavond" zeg ik dan nogmaals en grinnik. Dan stap ik uit. Ik zie dat het ook echt de ouders van Jason zijn en glimlach dan naar ze. Ik loop alvast naar de deur en bel aan. Er word open gedaan. Ik blijf staan voor de deur en wacht op de ouders van Jason. Dan gaat het derde portier open. Wat? Hij was toch met Charlotte? Jason stapt ook uit. Met zijn drieën komen ze aan lopen. "Heey" zeg ik en glimlach. Ik loop achter Jason aan naar binnen en sluit de deur. Tegenwoordig wist ik ook niks meer in dit huis. Wanneer we bezoek krijgen, wanneer we weg gaan. Jason zag er niet al te vrolijk uit, merkte ik. We liepen naar de woonkamer. Ik ging zitten. Jason kwam naast me zitten. Ik zucht. Op dat moment gaat mijn mobiel af. "Ehm. Momentje" zeg ik en sta dan op. Ik neem op en loop verder de trap op. Het was Bas. Het gaat nog echt iets worden tussen ons, denk ik..

Na een half uur gebeld te hebben loop ik de trap weer af en ga terug naast Jason zitten in de woonkamer. "Eh, waar is hier het toilet?" vraagt Jason dan. "Moet ik mee lopen?" vraag ik. "Graag" zegt hij. Ik knik en loop voor hem uit de woonkamer uit. "Ze zijn komen praten over wat er op het gala is gebeurd. Hoe zijn ze er achter gekomen?" vraagt hij. Ik haal m'n schouders op "Ik heb niks gezegd" zeg ik en zucht. "Ja. Ik heb gezegd dat het Charlotte was. Wil je daar alsjeblieft rekening mee houden? Het spijt me zo" zegt hij. "Whatever" zeg ik en rol met mijn ogen. Ik loop terug naar de woonkamer.

Wanneer Jason weer binnen komt begint zijn vader: "Dus, hoe was het gala trouwens?" Jason komt naast me zitten en stoot me zachtjes aan. Ik rol met m'n ogen. "Ging wel" zeg ik zachtjes. "Maar ik heb wat gehoord over die Charlotte ofzo?" zegt mijn moeder dan. AAHH HOU GEWOON STIL. "Ehm. Ja.." zeg ik. "Waarom deed ze dat?" vraagt zijn moeder. "Jezus, jullie doen alsof jullie het niet weten. Het is gebeurd, wij hebben het er over gehad en jullie blijven door gaan." zegt Jason boos terwijl hij z'n toon verhoogd. Ik zucht en sta op. "Ik ga even een frisse neus halen.." zeg ik en loop de woonkamer uit. "Wacht, ik ga met je mee" hoor ik Jason zeggen. Ik blijf bij de deur staan, wachtend op Jason. Samen lopen we de deur uit. "Het spijt me.." zegt Jason. "Het is al goed, zit er niet zo mee." zeg ik. We lopen naar een park en gaan op een bankje zitten.

"Misschien wordt het tijd, dat de anderen het ook weten, van onze vriendschap enzo..?" vraagt Jason. Ik schud mijn hoofd. "Ik ben wel tevreden zo.." zeg ik zacht. "Ja, echt?" vraagt hij. Ik knik.

* 19.30 uur *

"Ga je niet mee met ons uit eten?" vraagt mijn moeder. Ik schud mijn hoofd "Ik ga al met bas.." zeg ik en glimlach. "Oh" zegt mijn moeder. "Jammer" zegt de moeder van Jason en glimlacht. Ik zie Jason teleurgesteld kijken. Nouja.. Ik hoor de deurbel. Er word open gedaan. "Ehm. Is Jessie er?" hoor ik Bas' stem tussen de stemmen van onze ouders door. Ik sta op en loop naar de gang. "Hee" zeg ik en geef Bas dan een korte knuffel. "Kom even binnen? Ik moet m'n tas enzo nog even pakken" zeg ik. Hij knikt en loopt door naar de woonkamer waar mijn ouders en de ouders van Jason zijn. "Ehm. Dit is Bas.." zeg ik. Ow awkward. "Ik ben de moeder van Jessie, zeg maar gewoon Anneta" zegt mijn moeder. "Jessie's vader, Paul" zegt mijn vader en schudt Bas' hand. "John" zegt de vader van Jason, ook hij schudt Bas' hand. Hij heette het zelfde als de baas van Bas, merkte ik nu pas op. "Marianne" zegt de moeder van Jason. "Bas" zegt Bas dan nogmaals. "Ehm. Ja. Mij ken je al wel" zegt Jason. Bas knikt. "Ik ben zo terug" zeg ik en loop de woonkamer uit. Ik loop snel naar mijn kamer en pak een tasje. Ik doe mijn mobiel en portemonnee er in. Dan loop ik weer snel de trap af.

"Zullen we gaan?" vraag ik dan aan Bas. "Ja, nogmaals, aangenaam kennis te maken" zegt Bas beleefd en glimlacht. "Veel plezier" zegt iedereen, behalve Jason. Samen lopen we de deur uit, en gaan naar de auto van Bas.

~

DRAMAAAA. Hoe denken jullie dat het af zal lopen? (:

Vote als jullie het leuk vinden, of niet.. :p

Comments zijn ook altijd welkom!

xx

I fell in love with him..Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu