Κεφάλαιο 5 (Ε)

5.5K 470 24
                                    


*__________________________________________________________________________*


Η κυρία με το τρομερά αστείο και περίεργο καπέλο μας βάζει σε μια σειρά,την μια δίπλα στη άλλη και αδιάκριτα, θα έλεγα, άρχισε να βλέπει μια προς μια τις κοπέλες που ήταν πιο μπροστά. Σε κάποιες απλά έκανε ένα νόημα και τις τραβούσε μπροστά, ενώ μερικές απλά τις έσπρωχνε πίσω χωρίς να τις δει τόσο εξονυχιστικά.

Ότι και να συμβαίνει....θέλω να φύγω. Και με τίποτα δεν θέλω να δουλεύω για τον βασιλιά! Οι στρατιώτες του σκότωσαν το χωρίο μου....και ένας από αυτούς προσπάθησε να με ... βιάσει.

Ξαφνικά ο ήχος από τα παπούτσια της με έβγαλε από τις σκέψεις μου. Είχε φτάσει τόσο κοντά μου, που μπορούσα να δω κάτω από το μεγάλο καπέλο, τα μάτια της με γρήγορες κινήσεις να κοιτάνε την κοπέλα. Τελικά την τράβηξε μπροστά και προχώρησε.....σε εμένα.

Στραβοκατάπια όταν φάνηκε πως όλες οι κοπέλες είχαν κολλήσει το βλέμμα τους πάνω μου. Από συνήθειο έπιασα το μαλλί μου. Σωστά ακόμα ένα δώρο- κατάρα της δύναμης μου. Το δέρμα μου όσο και να το έβλεπε ο ήλιος δεν το άφηνε άσπρο, σαν να ήμουν πάντα στο σκοτάδι και το ίδιο ίσχυε και για το μαλλί μου. Δεν θα ήταν αστείο αν έλεγα πως ήταν στο χρώμα του χιονιού. Ενώ τα μάτια μου ήταν τόσο ανοιχτό γαλάζιο που έμοιαζαν κάποιες φορές σαν να ήταν το χρώμα μιας ανθισμένης λεβάντας. Ακόμα ένας λόγος που με φοβόντουσαν,

Ωστόσο είδα τα σοβαρά καφέ μάτια της να με κοιτάζουν για ώρα,ερευνώντας όλο μου το σώμα χωρίς ντροπή και την ενδυμασία μου, δηλαδή μια τεράστια μπλούζα που μου είχαν δώσει στο πλοίο. Εγώ στο μεταξύ έχω παγώσει στο σημείο από την νευρικότητα μου.

"Δεν έχω ξαναδεί κάποια με άσπρο μαλλί" παραδέχεται και κοντοστέκεται λίγο.

Δεν απαντάω. Δεν μοιάζει ούτε με προσβολή,ούτε με κοπλιμέντο....και δεν ήθελα να μάθω. Μα τι σκοπεύει να κάνει μαζί μου; Δεν φαίνεται να παίρνει καμία απόφαση και η αλήθεια να λέγεται...δεν ήθελα να μάθω. Θέλω απλά να είμαι σε κάποιο σκοτεινό διάδρομο μακρυά από τον βασιλιά. Όμως αυτή αποφασίζει και για να πω την αλήθεια δεν ξέρω ποία θα είναι η κατάληξη μου, ότι και να γίνει και αυτό με αγχώνει και με κάνει να νιώθω αδύναμη.

Τελικά κάνει ένα νεύμα με το κεφάλι της και με φέρνει ένα βήμα μπροστά με τις κοπέλες που έχουν διαλεχτεί. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαι χαρούμενη ή λυπημένη. Για να είμαι ειλικρινής το μόνο που θέλω αυτή την στιγμή είναι να με φύγω μακριά από όλη αυτή την τρέλα και να μην ξανακοιτάξω πίσω μου.Αλλά δεν μπορώ. Αν φύγω από εδώ ο θάνατος θα είναι τόσο κοντά. Και ας με κάνει και εγωίστρια, δεν θέλω να πεθάνω ακόμα.Τότε καταλαβαίνω πόσο αδύναμη είμαι,πόσο φοβισμένη και χωρίς καμία αμφιβολία αβοήθητη.

Queen Of DarknessWo Geschichten leben. Entdecke jetzt