Κεφάλαιο 16 (Ε)

3.9K 391 34
                                    


                     *____________________________________________________________*


Με γρήγορο βηματισμό, περπάτησα μέχρι την καινή θέση, χωρίς να κοιτάω γύρω μου. Μπορούσα να νιώσω τα βλέμματά τους πάνω μου, ήξεραν τι είχε γίνει και μάλλον τους δημιουργούσε έκπληξη που ήμουν......καλά. Ωστόσο δεν θα σήμαινε αυτό πως θα τους κοίταζα και εγώ! 

Ήμουν εδώ μόνο για να βρω τον Στέφαν και να του μιλήσω, τίποτα άλλο. 

Για καλή μου τύχη όμως, η καρέκλα μου βρισκόταν δίπλα στην Έμιλι και αισθάνθηκα τόσο καλά που μετά από αρκετό καιρό έβλεπα κάποιο οικείο πρόσωπο. 

Όταν την κοίταξα και της χαμογέλασα, είχε μια έκφραση έκπληξης. Πρέπει όντως να ήταν περίεργο να βλέπει εκείνη, κάποιον που έμοιαζε περισσότερο με φάντασμα. Φαινόταν σε όλο της το σώμα, ότι πέθαινε να με ρωτήσει. Μα δεν είπε τίποτα και ήμουν ευγνώμον για αυτό. 

Κάτω από το τραπέζι όμως έφτασε το χέρι μου και μου το έσφιξε, ενώ μου έδωσε ένα από αυτά τα χαμόγελα που κρατούσαν χίλιες λέξεις.  

Όταν άκουσα το χειροκρότημα, βγήκα από τις σκέψεις μου και είδα την Λίλη να τελειώνει και αφού σηκώθηκε και έκανε μια μικρή υπόκλιση, πήγε και κάθισε κοντά στον βασιλιά. Μπορεί να μην ένιωθα κάτι για αυτόν, αλλά η πικρή αίσθηση της προδοσίας ερχόταν στο στόμα μου. Πριν λίγες εβδομάδες, ήμουν εγώ σε αυτή την θέση. Εγώ ήμουν αυτή που κοιτούσε και γέλαγε. Ακόμα μια υπενθύμιση πως για εκείνον δεν είμαι τίποτα. Καμία μας δεν είναι τίποτα. 


Κοίταξα κάτω από τις βλεφαρίδες μου το χώρο και είδα σχεδόν όλες τις κοπέλες να με κοιτάνε.Πραγματικά ποίο είναι το πρόβλημα τους; Τι περίμεναν τώρα; Να αρχίσω να συμπεριφέρομαι τρελά; Να ξαναπροσπαθήσω να βλάψω τον εαυτό μου;  Μήπως φοβούνται ότι θα βλάψω αυτούς; 

Μα δεν με νευρίασε αυτό, τόσο πολύ όσο ο τρόπος που κοίταζε η Λίλη το Αλεξάντερ. Μα το χειρότερο ήταν πως και εκείνος την κοίταζε με τον ίδιο τρόπο. Η εικόνα με εξόργιζε. Προφανώς και δεν θα τον ενδιέφερε τι έπαθα εγώ, είχε βρει καινούριο παιχνίδι.  Απορώ αν του έκανε εντύπωση, επειδή δεν είχα πάει εκείνο το βράδυ στο δωμάτιο του όπως είχαμε συμφωνήσει. Αν ρώτησε ή σκέφτηκε έστω για μια στιγμή πως μπορούσα τόσο γρήγορα να είχα 'αρρωστήσει'. Αν ενδιαφέρθηκε όταν έμαθε πως πήγα να αυτοκτονήσω. Μα φαίνεται πως δεν τον απασχόλησε καθόλου γιατί είχε βρει μια καινούρια κοπέλα. 

Queen Of DarknessWhere stories live. Discover now