Capitolul 1

21.4K 837 7
                                    

Francesca P.o.v

-Ah...urasc soneria asta! spun eu si Ami chicoteste.

Este ora 7 dimineata si eu vreau sa dorm, dar trebuie sa plec la cursuri. Eu sunt Francesca Martino si sunt italianca, doar ca eu acum sunt la o facultate din Londra si imi impart camera cu Ami, o fata de treaba. Sunt in ultimul an si tot nu m-am obisnuit cu programul asta.

-Nu mai rade! spun eu imbufnata catre prietena mea.

-O, haide Fran! Peste jumatate de ora trebuie sa fi la ora asa ca pregateste-te! spune ea autoritara si eu ma ridic din pat cu greeeeu.

Plec spre baie si imi fac rutina, un dus fierbinte. Ies din baie cu un halat pe mine si imi iau din dulap o pereche de blugi stamti de un albastru inchis si o camasa albastra subtire ce o bag in pantaloni. Nu ma machez, doar imi iau niste bocanci negrii si cu geanta.

-Hai, Ami! spun eu in timp ce imi iau cheile de la masina.

-Vin! spune si apare si ea gata de plecare.

Iesim din camin si ne indreptam spre parcare, acolo imi gasesc bijuteria si intram in ea. Pot spune ca imi iubesc masina. Bag cheile in contact si pornesc spre facultate.

Faculatea este mai departe de caminul unde stau elevii si casa fratiei la fel.

Parchez masina in curtea facultatii si intram pe usa cladirii. Merg repede spre dulapul meu care era exact langa a lui Ami pentru a-mi lu-a cartile.

-Si, in seara asta ce faci? ma intreaba Ami in timp ce eu imi iau cartile pentru curs.

-Pai nu prea stiu, cred ca o sa incerc sa dau de fratele meu! spun si inchid dulapul.

-Aa pai eu am o intalnire cu Marc si mi-a zis sa invit o prietena ca sa-l aduca si el pe un prieten de-al sau. spune ea in timp ce mergem pe hol.

-Cred ca zic pas, va las pe voi doi sau daca tine neaparat sa aduci o prietena o poti lua pe Candy, spun intimp ce o blonda cu un zambet larg pe fata apare langa noi.

-Unde sa ma ia? intreaba ea.

-Pai, am o intalnire cu Marc si mi-a zis sa iau o prietena! spune Ami.

-Ma bag! spune Candy si eu rad usor.

-Eu va las am dreptul si nu vreau sa intarzii. spun si plec.

Intru in clasa si toti elevii sunt asezati la locul lor asa ca ma pun si eu la locul meu din spate si imi sprijin capul in mana ganditoare.

Oare ce face fratele meu? E bine, nu e bine? Dar mama? Of nu pot sa stau linistita stiind ca afacerile tatei sunt la mijloc. Tata este cel mai mare mafiot din Italia, renumitul Fabritio Marino se dusmaneste cred ca de cand se stie cu Alfonso Vicenzio. Urasc ilegalitatile si el o stie. Omoara oameni si asta nu imi place deloc. Eu prefer dreptatea si diplomatia, iar el este total pe dos.

Sunt intrerupta din gandire de catre profesorul care incepe sa predea.

******

Orele s-au terminat asa ca uite-ma la dulap punandu-mi linustita cartile cand spre mine vine topaind Ami precum o adolescenta indragostita.

-Sunt fericita, foarte fericita...! spune ea cantand mai mult.

-Si asta pentru ca..?

-Sti, azi la pranz era in cantina cu Marc la masa noastra cand apare Amber incretuta, incepand sa ma insulte si sa se dea la Marc iar el ii spune "Nu pun botul la avansurile curvelo", iar apoi ma saruta, sa-i fi vazut fata lui Amber era de milioane, iti spun! spune ea razand malefic.

-As fi vrut sa vad asta! spun si inchid dulapul.

-Chiar, apropo! Unde ai fost la pranz?

-La biblioteca ca sa iau o carte care ma ajuta sa imi fac tema la drept. ii spun eu.

-Tu nu stii sa-ti traiesti viata! spune vehement.

-Poate! spun eu. Te duce Marc la camin sau vrei sa te conduc eu?

-Stai linistita ca ma conduce Marc. spune si ne indreptam spre parcare.

Eu intru in masina mea si pornesc cu viteza si ies din curtea facultatii. Ma indrept spre un lical nu departe de aici, stomacul meu striga. Iubesc viteza cred ca asta este singurul lucru pe care l-am mostenit de la tata pe langa trasaturile fizice. Uneori se intreaba daca sunt fiica lui si sa fiu sincera si eu ma intreb , adica le bune ce fata de mafiot ai mai auzit sa studieze dreptul?

Ajung in fata localului si ies din masina. Intru in cladire unde gasesc o gramada de adolescenti ce rad si glumesc pe la mese este si normal acest local este destinat tineretului. Ma asez si eu la o masa si un chelner ma intampina cu un meniu. Eu comand doar o salata si o cafea.

Pana imi vine comanda eu imi verific telefonul iar si iar. Ih! Urasc cand fratele meu face pe disparutul si nu mai da niciun semn de viata, adica este protector cu mine si toate cele adica acasa in Italia mi se spune "principessa" poate pentru ca Angelo ma apara si tata ii omoara pe cei ce-mi vor rau, dar cred ca se antreneaza de tot nu raspunde. Nu imi place cand face asta, m-au antrenat si pe mine cativa ani tata si el, dar de fiecare data la acest capitol eu le spun ca nu o sa-mi trebuiasca niciodata brutalitatea. Mama este de acord cu ce face tata, ma rog acum nu o prea intereseaza, atata timp cat familia ramane intacta ea nu mai riposteaza, s-a saturat sa se certe cu tata pe tema asta asa ca renunta imediat la acest capitol.

Ajunge si comanda mea, imi termin salata si cafeaua apoi achit si plec. Intru in masina si pornesc in forta. Ajung repede la camin si imi parchez masina la locul ei. Intru in cladire si urc pana la apartament. Deschid usa si imi dau seama ca Ami este acasa. Ma descalt si intru in living unde o gasesc pe Ami tolanita pe canapea uitandu-se la TV. Eu ma asez langa ea si aceasta imi spune:

-Du-te in camera ta, te asteapta o surpriza.

Ma incrunt si ma ridic, ascult sfatul ei si deschid usa camerei, nu-mi vine sa cred, a venit! Asezat pe patul meu este...

Prințesa Mafiei 1Where stories live. Discover now