Deel 18

4.2K 174 4
                                    

We liepen weer naar beneden met Maher en gingen aan tafel zitten. Naoufal kwam het huis weer binnen "Assalaam Oualaykom." riep hij. "Alaykom Salaam." riepen we terug.

"Sanae ik heb goed nieuws. Ik heb contact opgenomen met Yassin en heb hem verteld dat je veilig bij mij bent. Hij wou gelijk hier naartoe komen maar ik heb hem verteld dat je met ons terug naar Nederland gaat en dat je een beetje rust voor jezelf wil." zei Naoufal.

"Chokran Naoufal." zei ik blij. "En hoe bedoel je gaan jullie ook naar NL?" vroeg ik enthousiast.

"Jaa we gaan voor een weekje naar Nederland om familie te zien enzo." zei Amira. Ik knuffelde haar en gaf Naoufal een hand.

"We vertrekken over 2 dagen." zei Naoufal. Ik en Amira knikten en gingen aan de slag.

"Sanae kom je mee naar de stad shoppen?" vroeg Amira. "Ja graag.. Maar ik heb geen geld bij me." zei ik zacht.

Ik zag dat ze begon te lachen. "Hahahaha ha.. hhahahaha! Maakt niet uit gekkiee ik betaal wel daar zijn zussen toch voor?!" zei ze lachend.

"Chokran Amira maar dat hoeft echt niet." zei ik.

Ewa saffiee. Ze trok me mee naar haar kamer en maakte haar kast open. "Kies maar wat leuks."zei ze. Ik pakte een zwarte broek en vouwde het tot mijn enkels. Ik pakte een wit blanco t shirt en deed er een zebra geprint vest overheen.

Amira kwam de kamer binnen. Ze had een paarse abaya aan een zwart leren jasje en een paarse hoofddoek aan. "Ma sha Allah staat je mooi.." zei ik beschaamd.

"Wat dacht je ervan om ook hoofddoek te dragen?" riep ze enthousiast. Ik knikte zonder na te denken. Ze gaf me een zwarte hoofddoek en ik deed het op.

"Ma Sha Allah staat je prachtig zine." zei ze blij. Ik keek in de spiegel en ze had gelijk. Het stond me prachtig.

Wat zal dit een verrassing zijn voor mijn familie zeg. Eerst zei ik dat ik nooit hoofddoek zou dragen en nu? Nu draag ik het. Ik ben trots op mijn geloof en ben blij dat ik de eerste stap heb gezet.

We liepen naar beneden en stapten in de auto van Amira. Maher bleef trouwens thuis met Naoufal. We kochten een paar leuke dingetjes en gingen weer terug naar huis.

Ik had trouwens de ketting die ik van Sabir had gekregen nog altijd om.

2 dagen later;

"Dames zijn jullie klaar?" riep Naoufal. "Jaa we komen eraan!" riep Amira.

Vandaag zou het gebeuren. Ik zou alles te weten komen. Leeft mijn moeder nog? Houd Yassin nog van me? Gaat alles goed met de twin?

Ik en Amira zijn elkaars beste vriendinnen geworden deze twee dagen. Ik mistte mijn gekke vriendin Youssra, mijn leuke broer Sabir en de rest van de familie.

We reden naar het vliegveld van Tanger. "Naoufal hoe gaan we dit regelen met mijn paspoort?" vroeg ik zacht. "Je vader heeft je paspoort doorgestuurd naar hier." zei hij. Ik knikte.

"Amira jullie gaan toch wel een paar dagen bij ons blijven hé?" vroeg ik.

"Ja hbiba één dagje. Je bent altijd welkom bij ons. Het is overigens bijna zomervakantie." zei ze zacht.

-------------------------------------------------

Aangekomen in NL:

"Het is hier ook best mooi weer." zei ik lachend. Ik duwde de kinderwagen van Maher en wachtte op Naoufal en Amira.

"Heel erg bedankt voor al die gastvrijheid. Ik hou al van jullie netalsof jullie mijn broer/zus zijn. Jullie zijn altijd welkom bij mij en Yassin." zei ik.

We reden naar mijn huis. Het leuke was dat niemand wist dat ik vandaag zou komen. Ze dachten dat ik pas volgende week zou komen, maar iedereen is op dit moment bij mij thuis.

"Bismillah." zei ik toen we voor mijn deur stonden.

Wat gaat er nu gebeuren? Gaan ze blij zijn met de komst van Sanae? Gaat alles goed met de moeder van Sanae? Wie gaat de deur opendoen? En wat doen Soufian en Aicha nu?

El mekteb?  (Voltooid)Where stories live. Discover now