Deel 30

3.7K 153 22
                                    

Ik groette Boutaina met 4kusjes. "Ewa dames wat gaan we doen?" Vroeg Dounia. "Gaan we nu koken? De kinderen hebben vast honger en het is al acht uur geweest." Zei Amira.

"Weld lehram eshketdir?" (Zoon van el haraam, wat doe je?) Zei Amira tegen haar zoon. Hij had in zijn luier gepoept die ze 10minuten geleden nog had verschoond. "Hij heeft diarree!" Zei ze bijna huilend.

Ondertussen waren de twee gekken Dounia en Youssra aan het koken. Boutaina zat Zayd en Nisrine hun flesje te geven en Amira was bezig met Maher.

Ik moest volgens Boutaina gaan uitrusten. Deze dagen had ik alleen maar stress en dat is niet goed voor me. Ik voelde me misselijk en liep naar de wc's om te kotsen. "Sanae wat doe je?" Riep Amira bezorgd.

"Niks schat." Zei ik zacht. Amira liep naar de tv en zette heel hard Marokkaanse muziek op. Alle dames begonnen te dansen. Zelfs de babies bewogen met hun armpjes.

De bel ging en Youssra en Dounia liepen naar de deur. Even later hoorden we ze schreeuwen. Ik, Amira en Boutaina renden snel naar de deur en zagen dat ze ruzie zat de maken met de Nederlandse buren.

"Jullie hoeven die kutmuziek niet zo hard op te zetten!" Riep de buurvrouw. "Hou je bek jij tyfuswijf of ik sla al je scheve tanden eruit." Riep Youssra dreigend. Als Youssra boos is moet je beter niet in haar buurt komen.

"Ik ga de politie bellen hoor als dit zo door gaat." Zei ze. "Owja? Bel maar ik wacht hier. Wat ga je zeggen, dat wij de muziek te hard ophebben?" Zei Dounia toen boos.

"Ja en dat je me bedreigt." Zei ze met haar lelijke hoofd. "Ach hou toch je bek vieze racist. Als je normaal had gevraagt of ik die muziek wat zachter kon zetten had ik dat heus wel gedaan." Zei Youssra toen.

Ondertussen stond de hele buurt al om ons huis heen. "Dit is geen bioscoop hoor tazz niks tedoen ofzo?!" Zei Dounia boos. Ik, Boutaina en Amira waren alleen stil. Youssra en Dounia zijn meer dan genoeg. De twee gekken.

De buurvrouw gooide haar sigaret in mijn voortuin en wou weglopen. "Oow nu gaat ze tever!" Riep Youssra. Zij en Dounia liepen dreigend naar die vrouw en duwden haar hard tegen de grond. Jij mevrouwtje jij gaaf nu die sigaret oppakken en weggooien of ik stop het in je kont." Zei Dounia boos. Ze pakte die sigaret bang en rende weg.

Zo dit is geregeld." Zei Dounia. We liepen weer naar binnen en zagen dat het eten verbrand was. "Komt dit er nog bij he!" Zei ik boos. "We bestellen wel pizzaaa!" Riep Dounia met een big smile. "Worden we nog dikker." Zei Boutaina. "Still jij snel, je bent hayak dun!" Zei ik lachend.

We bestelden 10 pizza's en zochten alvast een leuke film. "The ring!" Riepen ik en Youssra. "Vooruit dan maar." Zei Amira. We zetten die film alvast op en drukten op pauze. "Wanneer komt die man? We hebben honger!" Riep Dounia.

Even later ging de bel. We renden alle 5 naar de deur en maakten open. Twee hele knappe jongens stonden voor de deur. "Pizzabezorgers zijn er!" Riep Youssra net een klein kind.

Ik pakte het geld en was van plan om weer naar de deur te lopen tot ik zag dat ze al weg waren. "Huh wie heeft betaald?" Vroeg iks verbaasd. "Ikkee!" Riep Boutaina. Ik gaf haar het geld terug zonder geluk. Ze nam het niet aan.

Ik pakte Nisrine en zette haar op mijn schoot. Mijn kleine prinses. Ik gaf haar een kus en hield haar stevig vast. Zayd lag bij Boutaina en Maher bij Dounia. "Youssraaa, Amira pak snel drinken en snoep, chips popcorn enzo! We willen beginnen met de film!" Riep ik.

Ik pakte snel een doos cheesepizza. Kaas/tomaat was mijn absolute favoriet. Daarna kwam salami en dan de rest. Na 5minuten kwamen Amira en Youssra eindelijk. Ze legden het op tafel en pakten ook een doos pizza. Ik legde Nisrine in haar wieg en ging weer op de bank zitten.

Na de film:
"Waar ga jij slapen?" Vroeg Boutaina aan Amira. Het was een hele rwina thuis. Iedereen zat een slaapplek te zoeken en het was al 2uur snachts. De kinderen huilden en de keuken was helemaal rommelig. Ik liep naar de slaapkamer van mij en Yassin en legde de tweeling op bed. Ik gaf ze allebei nog een flesje en wachtten tot ze hadden geboerd.

Na een half uur waren ze eindelijk aan het slapen. Ik legde ze in hun bed en las Ayaat el koersie voor ze. Ik liep naar beneden en paktte de inmiddels slapende Maher. Ik legde hem ook in zijn bedje.

Zo de kinderen slapen. Iedereen zat nog steeds druk door het huis te lopen. "Wie gaat in mijn bed slapen?" Riep ik hard. "Sanae, ga jij in jou bed met Amira." Zei Youssra. "Nee ben je gek, ik slaap wel op de bank!" Riep ik door de drukte heen. Nadat ik dat had gezegt was het helemaal stil in huis.

Iedereen keek me raar aan. "Je bent ziek, jij gaat in JOU bed slapen.!" Riepen ze allemaal tegelijk. Youssra wist dat ik niet uit mezelf zou gaab dus trok me mee naar mijn bed. "Yallah ga slapen, wij ruimen op." Zei ze zacht. Ze gaf me een kus op mijn wang en liep naar beneden.

Ik heb de beste vriendinnen die iemand ooit kan wensen. De een ken ik al 10jaar, de ander leren kennen doordat ik ontvoerd was, de ander mijn schoonzusje en de ander mijn nichtje.

Ik liep naar de kast en pakte een t-shirt van Yassin. Ik duwde het tegen me aan en sliep met zijn geur. Pff wat mis ik hem..

El mekteb?  (Voltooid)Where stories live. Discover now