[|16|]

1.3K 74 7
                                    

I sinom tid. I sinom tid

~Flashback~

"Hey Blair! Jag vill berätta något för dig," sa Anton efter Elementträningen.
Blair vände sig om och mötte Antons olivgröna livliga ögon. Hon höjde på ögonbrynet.
"Det har med Icicle, Spark, Flareblitz och Winternight att göra," sa Anton och drog iväg med Blair.
"Men Anton! Jag har Duellering nu!" protesterade Blair.
"Det är rätt viktigt och jag tyckte du behövde veta," sa Anton.
Blair suckade och slutade streta emot.
Anton lät Sparkheat komma ut från sitt vilande läge och Blair lät Winter förvandlas.
"Låt oss börja med Flareblitz och Icicleflare. Något jag upptäckt själv. Vi båda valde att visa upp dessa två Familiarisar för dem andra, eller hur?" sa Anton.
Utan att vänta på Blairs "Ja" fortsatte han.
"Så det jag ska berätta är varför just dem och inte Sparkheat eller Winterningt. Jo, Flareblitz är den som alla ser dig som och hur du är. Allvarlig, en aning kylig, smart, tyst, riktigt envis och kan bry dig om dina vänner. Don't deny it. Det är så alla ser dig och det är vem du är. Se på Icicle till exempel. Han är busig, vild, rätt barnslig av sig, social, lekfull och full av spratt. Det är hur andra ser mig. Men innerst inne är jag som Spark. Tyst, betraktade, listig, lurendrejare, väldigt tråkig och snäll. Det är mitt sanna jag. För dig Blair, så är Winternight ditt sanna jag."
"Åh... Var det därför jag hade lättare att få kontakt med Winter när jag övade på Familiaris magi efter lektionerna. För under lektionen med Flare gick det inte," sa Blair.
"Det är ovanligt att en Rubinelev överhuvudtaget kan få kontakt med sin Familiaris under första lektionen men vi med Själ och dessutom två Familiarisar har det lättare. Men ja, det var därför det var lättare att skapa magi med Winter. Han är ditt innersta," sa Anton och log svagt.
"Vi borde gå. Du har duellering och jag har träning i Överavancerat element."

~Flashback slut~

"Josh? Har du av en händelse två Familiarisar?" frågade Blair.
Med tanken på vad Anton sa så verkar det som om Josh har två stycken. Det jag ser framför mig nu kanske är den riktige Josh. Han kanske bara byggt upp en osynlig mur runt sig för att dölja vem han faktiskt är. Precis som jag... Som bär denna mask av is...
Josh log lite och nickade.
"Vill du se Ember?"
Blair nickade men ångrade sig genast. Hon svor och tryckte fingrarna mot pannan.
Josh fingrade lite på sin ring Blair nyss lagt märket till och snurrade den ett varv runt sitt långfinger. En galet söt långörad springråtta uppenbarade sig bredvid Lavatone.
"Åh jisses! Gud vad söt!" utbrast Blair men teg åt sitt tjejiga beteende.
Hon harklade sig och sträckte ut en hand mot Emberlight.
"Hon är himla söt din Familiaris," sa Blair i en lugnare mer kontrollerat tonfall.
Sedan kom hon på en sak, den andra Familiarisen är ens sanna jag.
Ops... I did tell him he was cute too... Heh, men det kan han nog vara. Om man river ner hans mur kan man nog se hans snälla och gulliga sida.
Josh log igen.
"Tack."
"No prob. Men du sa att jag var medvetslös i tre dagar, eller hur? Så då är det onsdag... Vad är klockan?" sa Blair.
"Lunchtid. Elekita skulle komma med mat sa hon," svarade Josh.
Blair nickade långsamt och såg fundersamt på Flare.
"Är de andra Familiarisarna okej?"
"Om du menar Rickys, Victors och Zacs... Skylake är frisk som en nötkärna. Hon stukade näbben lite men annars mår hon bra. Gemstone är frisk tack vare Ricky och Windwing lider fortfarande lite av Lavas gift men hon bör krya på sig till fredag. Dock kan Zac inte delta i flera av lektionerna," flinade Josh.
Blair suckade. Där var den där psykopatiske sidan igen.
"Du borde vila. Elekita sa att om du skulle vakan upp borde du inte slösa på krafterna. Dessutom kan du inte gå någonstans utan Flare," sa Josh lugnare denna gång.
Blair log tacksamt och sjönk ner i kudden igen.

✶✿✶

När Blair öppnade ögonen nästa gång var Josh och hans Familiarisar borta. Bredvid henne stod en ångande skål med grönsakssoppa och en ung Illusionist satt och pulade lite med papper vid ett bord längst bort i sjuksalsen.
"Åh Miss Hunter!" sa Illusionisten muntert.
Blair gissade på att det var Elekita. Elekita var ljust blond och hade blek hy. De gröna ögonen var matta och läpparna var tunna.
Elekita reste sig och gick fram till Blair.
"Din Familiaris Flareblitz mår bra. Hon röntgas just nu och borde vara här när som helst."
Hennes tonfall var mjukt och behagligt. Elekita var klädd i en knälång sjuksköterskedräkt. Runt halsen hade hon ett stetoskop.
Winter var åter igen ett armband på Blairs högra hand.
Hur gör han? Jag har aldrig hört talas om en Familiaris som kan välja att förvandlas själv.
"Din bror Mr Hunter har bett om att få hälsa på dig. Om du känner dig tillräckligt kry och har fått tillbaka krafterna kan han få tillstånd. Men jag råder dig Miss Hunter att äta soppan under tiden," sa Elekita vänligt.
"Ja. Snälla låt honom komma in," bad Blair.
Elekita nickade och log. Hon gick tillbaka till sitt skrivbord och tryckte på en kapp.
"Mr Dominic Hunter kan komma in," sa hon i en mic.
Dörren till sjukhussalen öppnades och en välbekant skepnad klev in. Dominic med sitt rufsiga mörkblonda hår och identiska ögon som Blairs. Blair själv blev överlycklig över att få se sin bror.
"Dominic!" strålade hon.
Dominic log och gick och satte sig på sin systers säng.
"Skönt att se dig igen Brunöga."
Blair grimaserade. Brunöga från Vitnos böckerna som Blair älskat så mycket när hon var väldigt liten. Dominic brukade alltid läsa för henne när hon skulle sova.
Grejen var att Blair inte hade bruna ögon...
"Glad att se dig med Vips," sa Blair och fnittrade.
Dominic grimaserade och log.
"Familiaris academy har verkligen föräldrar dig Brunöga."
"Hur menar du?" undrade Blair.
"Du ler mycket mer. Du skrattar och är glad. Och titta på dig! Du har haft en duell redan. Jag är så stolt och jag är säker på att mamma och kommer vara det när hon får höra," strålade Dominic.
"Åh nej. Hon kommer döda mig. Har du sett mitt ben Vips? Det är bandagerat och jag har haft världens huvudvärk. Och för att inte tala om att jag förlorade stenhårt mot Bella," suckade Blair och gjorde en gest mot sitt ben.
"Benet läker snabbt och du behöver inte gräma dig särskilt länge över att du förlorade mot Belladonna Serpentarian. Du får din revenge i sinom tid," sa Dominic och log finurligt.

✯❄︎✯

Hejsi!😂 Nu hoppas jag att jag har gottgjort alla kapitel jag missat att skriva och jag hoppas att jag inte skrämde upp er allt för mycket i fredags...😅 Nu kommer ni får 1-2 kapitel i vecka. För nu börjar skolan igen och jag har redan missat ett prov😬.
Ses snart igen finisar!❤️
//Sarilia

Familiaris Academy ~ Winternight and FlareblitzWhere stories live. Discover now