Her Gecenin Sabahı Var

459 50 19
                                    

Rüzgarın sesi kulağımda, bir gecenin daha indirdik perdelerini sanki. Geceler sevilir be üstadım, ilham kaynağı olur ya bazen. Gündüzün telaşesi yoktur onda. Şimdi oturdum cam kenarına gece gece yazıyorum, yalnızlığıma eşlik ediyor cümlelerim. Sevilmez mi gece be üstadım. Bir tek kafanı onda dinlersin. Yıldızlarını onda seçersin, dileğini tutarsın. Gece benim yarim, gündüzler hep yarınım, umudum...

Ne o öfkeli misin geceye ? Neye kime olduğunu bilmeden. Belki sıcak lados gibi esersin. Bana hiç sorma! ben poyraz gibi estimmi iliğine kadar üşütürüm sıcak gelmeyeni , nasıl gelirse öyle karşılarım en güzel köşemde.
İlkbaharın sıcak gülümsemesi var içimde bu gece.
Ufak bir tebessüm konar ya yüzüne. Gecesi de gündüzüde ayrı seversin. Her sabah, herşeye inat kalkarsın yeniden ayağa. Başkalarını sevindirecek üzüntülerin üstüne makyaj yaparsın. Tam ortaya kocamann bir yürek koyarsın. Kalp gözüyle bakanlar görür anca içindekini.Geceyi de, kusurları örtüğü, ayıpları görmezden geldiği için severiz belkide üstadım. Bazen unutuyor insanoğlu yazını kışını karıştırıyor, gecesini gündüzünü bilmiyor, yaşıyor ya. Nefes alıyor yetiyor ona. Herşeyi bir cümleye sığdırabiliyor. Bir an düşündümde sevmek güzel, iyisiyle kötüsüyle. Nerden mi geldim buralara? Gece diyordum birde gündüzlerim... Başlı başına hayatım, hepimizin hayatı işte. Birşeylere anlam yükleyip, hayatı dolu dolu yaşamak gerekir. Yaşarken sadece bazı şeyleri unutmadan gönül çemberine nazikçe işlemeli.

Ne güzel demiş Mevlana" Sevgide güneş gibi ol,
Dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
Hataları örtmede gece gibi ol,
Tevazuda toprak gibi ol,
Öfkede ölü gibi ol,
Her ne olursan ol,
ya olduğun gibi görün,
ya göründügün gibi ol.. " diye.

Şimdi saat gece yarısı uyku mu? Uyku varla yok arası. Sabahın ışıkları arasında yeni bir gün bekliyor yine bizi. Yeni umutlar, yani sevinçler, belki üzüntüler... Ama bil ki güneş doğuyorsa umut var demek. Yarınlarımıza umutla bakalım, birlik olalım, yeri geldi mi gece, yeri geldi mi gündüz olalım. Bardağa birde dolu tarafından bakalım.

Sevelim evet sevelim diyorum doğru duydun. Yaşadığımız dünyayı, insanları, her sabah seni geçiren yolları, sana eşlik eden kuşları çünkü bizi ancak o kurtarır. Sevgisizlik ya herşeyin başı. Nefretten, öfkeden, umutsuzluktan arınsak yeter ya . İnsanoğlu ya şaşar ya beşer.

"Birlik olalım ki geceyi aydınlatan ay gibi duralım. Yıldızlar gibi kayıp gitmeyelim."

Birlik ve beraberlik için, hoşça kalın (:

Sinem KABASAKAL

Papatya GönlümWhere stories live. Discover now