Kalabalıklar Arasında

304 29 15
                                    

Gözlerim yarı açık güneşin bile uyanmadığı bir sabah saat 6:30. Dakikalar saatler ne zaman önemli hala geldi bilmiyorum ama bazı şeyler zamana bırakıldığında, zaman o kadar da hızlı işlemez. Günler sonra bugün 27 mayıs saat 17:07 hafif bir sıcaklığın arkasına saklanmış yağmur. Bu aylar yağmurun son hüznü gibi sanki. Onca yıl sonra bu kaçıncı Mayıs acaba. Yolların dinlediğim şarkılara eşlik ettiği belki de ilk nakaratı hayatımın bu günler. Sırf yol bitmesin biraz daha dinleyim şarkı dersin ya onun gibi bazı durumlar mesela. Şimdi etrafıma baktımda herkes bomboş bakıyor gibi. Evet şuan bir otobüsteyim, anormal olan benim galiba otobüste tıkır tıkır telefonla birşeyler yazan sarışın bayan (: Bomboş bakıyorlar demiştim ya aslında herkesin kafasında bir düşünce. Herkes yaşam derdinde savrulup duruyor sanki. Hangi durak son durak bilmeden yaşıyorlar. Tıpkı herkesin yaptığı gibi...
Baharın son günleri aslında soğuk bir yandanda ıslak yollar bu aralar, Neydi insanın içini ısıtan. Güneş mi? Ben yine her zaman ki gibi yollardayım gidiş -dönüş iş-güç. Hee bir de unutmadan cam kenarından... Hava kapalı.
Ama güneş gibi umut dolu bazı şarkılar . Kulaklığı takıp izliyorum cama vuran yağmur damlaları sanki ritim tutuyorlar. Hani demiştim ya düşünceli bakışlar, kalabalıkların birbirini izleyen adımlar oturup da izlemek gerekir şu gereksiz telaşı...
Neye ve niye yetişmeye çalışıyoruz, farkında bile değiliz belki. Ağır aksak işler yüzünden, şu durak arası doluşan yolcular gibi sıkış tıkış hayatlar, keskin sert, sinirli çıkışlar var mesela. Yavaşlatılmış bir filmin fragmanı geçiyor şimdi tüm hepsi. Niyedir bilmem. Sana da oluyor mu? Bazı işler sanki ayağına taş bağlamış gibi yavaş ilerliyor.
Herşeye rağmen mutlu olucak birşeyler bulabilmeli yine de insan. İşler istediği kadar yavaş gitsin, isterse herşey ters düz olsun bardağa dolu tarafından bakmayı bilmeli. Çok mu zor? değil aslında mesela şu bahsettiğim yağmurlu günler bak ardından çıkan güneşe, bak yüzüne vuran sıcaklığa, yaşamak için bir sebebin varsa eğer ve bu sebep kendinden başkası değilse sen şanlısın demektir.

"Yanlız değilsin, gökyüzüne baktığında yıldızları görebiliyorsan, elini açtığında dua ediyorsan, canını ne acıtırsa acıtsın şükredebiliyorsan yanlız değilsin"

Bu arada şu herzaman ki kalabalıklarda azaldı, şehrin gürültüsünden uzak bir yerler lazım şöyle deniz kıyısından kumsala doğru bir esinti...

Şimdi bir yaz akşamın yazıyorum. Evet sayın seyirciler neydi sloganımız kendini sev,dua et, şükret veee huzuru hisset (:

Papatya GönlümWhere stories live. Discover now