Hoofdstuk 6

175 10 0
                                    

Ik keek nog een keer goed naar de man en mijn ogen werden groot. De man had in zijn linkerhand Mylene, bij de keel vastgegrepen.

Het leek hem enige moeite te kosten, maar hij sleurde het zuurstofmasker van Mylene's van schrik lichtgrijs geworden gezicht.

Dit was het moment. Ik moest nu aanvallen. Ik kon de man makkelijk aan nu hij Mylene vasthad.

Ik zou moeten springen, toch?

Ja.

Maar ik deed het niet, want ik keek naar mijn moeder, mijn enige moeder, de beste moeder, wiens ogen nu langzaam in haar kassen draaiden.

Een vlaag van herinnering schoten door mijn hoofd. Mylene had mij en m'n broertje helemaal alleen opgevoed, want tegen de tijd dat Karl er was, had onze vader het laten afweten. Mijn moeder was een heldin! Een engel op aarde.

Ik zag voor me hoe ze Karl's luier verschoonde, hoe ze samen met mij domino speelde toen ik klein was. De eindeloze discuties die we hadde gehad over make-up, haar kleuren en andere meisjesdingen.

Dat zou nu nooit meer zo zijn.

Ik hield de paniek nog even weg door - hoe primitief het ook was - te denken dat ze sliep. Maar ik wist wel beter. Ze was dood.

Ik bleef als versteend zitten, wachtend tot de man me zou zien. Maar dat gebeurde niet, tot mijn grote spijt.

Hij liet mijn moeder vallen - hij leek iets te horen - en rende terug naar het passagiersgedeelte. Ik sprong in een ruk op en liep naar Mylene toe.

"Mylene, laat me alsjeblieft niet in de steek!"

Ik legde mijn hand op haar borstkas, maar voelde geen hartslag.

"Mama, ik hou van jou," fluisterde ik.

Er rolde een traan over mijn wang, maar het kon me niets schelen. Ik begon zachtjes "all i want" van Kodaline te zingen.

"All I want is nothing more

to hear you knocking at my door

'cause if i could see your face once more

I could die as a happy man I'm sure

when you said your last goodbye

I died a little bit inside

I lay in tears in bed all night

alone without you by my side

but If you loved me

why did you leave me

take my body

take my body

all I want is

all I need is

to find somebody

but If you loved me

why did you leave me

take my body

take my body

all I want is

all I need is

to find somebody

like you"

Ik zakte in elkaar, sloeg m'n armen over m'n knieën en deed m'n ogen dicht. Zo bleef ik zeker tien minuten zitten. Toen Joke me zag, kwam ze naast me zitten.

Ik hief mijn ogen op om haar aan te kijken. Er liep een grote snede over haar voorhoofd, maar ze leek desondanks geen pijn te hebben.

Ik hield het niet meer, ik begon te huilen. Dikke tranen sijpelde in Joke's t-shirt. ze sloeg haar arm om me heen en duwde me dichter tegen zich aan.

Ze fluisterde sussende woordjes in mijn oor, het zou wel goed komen zei ze. Maar het kwam niet goed, nee, iedereen was dood.

TraumaWhere stories live. Discover now