19- Yollar

111 31 0
                                    

"Nina'nın ağzına bir haftadır yemek girmedi. Niye biliyor musun? Çünkü sen onun yemeğini üç lanet yabancıya veriyorsun!" Morgan kocasını kilerin köşesindeki gölge alana çekmiş sinirlerine hakim olmaya çalışıyordu.

"Kovsak nereye gidecekler?" dedi Will sağ elinin baş parmağı ile serçe parmağını her çaresizliğe kalındığında yaptığı gibi ovuşturarak.

"Biz nereye gideceğiz? Biz ne yiyeceğiz?" Kadının kelimelerinden sitem akıyordu, duvara yaslanmış terli alnını ovşuyor ve sağ ayağını hızla sallıyordu.

"Üç yeni ev sakini, üç yeni yardımcı." dedi Will, sabırla, karısını daha da sinirlendirecek tek bir kelime daha dememeye dikkat ederek.

"Suyu dolduracak bidon olmadıkça taşıyacak kollar olsun ne fark eder?" Kadın yutkundu. "Üç gün ve evimden toz olup gidecekler." dedi. "Bitmiştir."

"Ama tatlım..." Will her ne kadar çaresizce durmadan konuşsa da konu kapanmıştı. Daha saatlerce tartışabilirlerdi ama sonunda Morgan'ın dediği olacak ve aile huzura kavuşacaktı.

Eh, diye düşündü Wesser. Daha fazla uzatmanın anlamı yok.
Will'in kayaları ölçerek yaptığı takvime göre Wesser, 20 Aralık 2114 sabahı bir daha geri dönmemek üzere ayrılmaya karar vermiş; zaten yarısı boş olan sırt çantası ile deponun arka kapısından Morgan ve Nina uyuyup, Will ile Elijah su yolculuğuna çıkmış ve Afzal hemen evin önünde Hırvatça bir melodi tutturmuş mırıldanırken sessizce dışarı sıyrılmıştı. Aynı günün öğleden sonralarında, Morgan ile Nina'nın Afzal'ın bağırarak odalarına girmesi nedeni ile ani uyanışından kısa süre önce, Will elerinde bidonlarla dönerken Elijah'yı bir yerlerde kaybetmişti.
"Ağır mı geldi, kuzen?" diye başlamıştı konuşmaları.
"Ben senin kuzenin değilim." diye cevaplamıştı Çöpçü, her gün olduğu gibi yeniden ve ortam biraz daha soğumuştu. Ama Will devam etmişti.
"Burada bizimle, orada onlarlasın. Ama artık asla safkan Alean'larla olamazsın. Vazgeç bu inatçı gururundan. Burada hayatta kalmanın tek yolu bu.
"Ben senin kuzenin değilim." diye fısıldamıştı Çöpçü.
"Öyle olsun." demişti Will, sonra da kayışı gevşemiş bir bidonu düzeltmek için kayaların arkasına gitmişti. Şimdi ise dönmüştü ve son durum olarak Elijah ortalıkta yoktu.
"Kuzen!" diye bağırmaya başladı Will. Sonra durdu. "Elijah!"
Kuzen diye seslenerek duysa bile gelme şansını yok etmişti.
"Elijah?" Ses gelmedi. Will içinden lanet savurarak önündeki bidona bir tekme attı.

10 Aralık 2114

Alean İmparatorluğu D+ Bölgesi

Şehir Çanları Kongre Binası, LA

Radyasyon: %15.2

"Saçmalık bu!" diye bağırdı Kongre Başkan Yardımcısı. "Pislikleri dışarı salıp halkımızı tutsak etmek mi yeni politika? Ülkemizin birkaç çöp yığını tarafından ele geçirilmesine gönüllü mü olduk?"

"Din ding dong, Bay Chatta." dedi diğer Kongre Başkan Yardımcısı, Martinez. "Din ding dong. Lütfen yasak kelimeleri kullanmayalım. Merak etmeyin, bu seferlik ihbar etmeyeceğim."

Bay Chatta soluk beyaz tenine karşın tamamen siyah, uzun kol bir de boğazlı giyinerek sadece kafası varmış izlenimi yaratmış, simsiyah, kazınmış ve yeniden uzamaya başlamış saçları, İtalyan bıyığı ve altında nefret yatan aşırı yapmacık süslü sözleri ile birlikte düşmanı ve meslektaşı olan adama tiksintiyle baktı. Ardından artık yasak olan kelimeleri kullanmamaya dikkat ederek devam etti.

"Komutan neler peşinde anlayamıyorum. Alean-dışılar eskiden yemek filan yiyordu en azından. Şimdi dışarıda kimse onlara iş vermeyecek, aç kalacaklar. Sonra hırsızlığa başlayacak ve çaldıkları paralarla iş okullarına gidecekler. Gelirleri olmadığı için halkımızın önüne geçecek ve onların alması gereken parayı yiyecekler..."

"Yeni yazı geldi!" diye içeri girdi tombul adam, Kongre Üyesi Sayın Detch, hem düşmemeye hem de elindeki kağıdı düşürmeden okumaya çalışıyordu. Boğazını temizledi ve peltekçe okumaya başladı. "Komutan'ın Üssü.."

"Emire geç!" dedi Bay Chatta sabırsızca.

"11 Aralık 2114 tarihinden itibaren işi ve geliri olmayan vatandaş ve Alean-dışı insanlara ayda 30 Dolar gelir sağlanacaktır." Kabus gibi.

"İşte!" diye patladı zavallı adam. "Otuz Dolar'ı bazı çalışanlar bile alamıyor, Komutan, ne yapmaya çalışıyorsun?"

"Bir bildiği vardır." dedi, herkesin orada olduğunu unuttuğu minyon asistan. "Ne yapacağız?"

"Yeni yaşam diyeti çıkaralım." dedi Detch, Chatta ile Martinez karşı çıkmak için aynı anda atıldı.

"Yukarıdan emir gelmedikçe yaşam diyeti çıkaramayız. Onun yerine sadece güncelleyebiliriz. Güncelleme işlemi için.."

"Boşu boşuna kağıt harcamaktansa yan kural duyurusu olarak dağıtacağız." diye lafını kesti Chatta, Martinez'den daha mantıklı bir şey söylemenin sevinciyle. "Ve Başkan'la ben görüşeceğim."

Ve çiçekli elbise almış küçük bir kız çocuğu gibi zıplaya zıplaya çıktı.

-

"Will? Şaka mı yapıyorsun bana?" Elijah yaklaşık kırk beş dakikadır aynı gözüken kayalarda dolanmaktaydı.

"Will? Niye gelmiyorsun?" Sonra, birden bire, sorunun Will'de olmadığını fark etti.

Kahretsin.

Yanlış yoldan gitmişim.

24.12.14Where stories live. Discover now