Hair dye

2.4K 179 6
                                    


*Giselle's POV*

Ležala sam na krevetu kraj Justina.

''I šta sad?'' -upitao me okrećući svoju glavu prema meni.

Pogledala sam na svoju policu i odjednom mi je sinulo nešto napamet, ''imaš ideju!'' -Justin mi je rekao ustajući i sjedajući na krevet.

Spustila sam se sa kreveta i otišla do ormara te uzela jednu malu kutijicu koja je bila u ćošku.

''Idemo se mijenjati malo!'' -rekla sam mu smijajući se i držeći farbu za kosu.

''Ofarbat ćeš svoju kosu u ljubičasto?'' -upitao me.

''Ne, MI ćemo svoju kosu ofarbati u ljubičasto.'' -odgovorila sam mu, smješkajući se.

''Ti nisi normalna.'' -rekao mi je, vraćajući se u ležeći položaj.

''Haaaajde, oprat' će se za sedmicu dana u slučaju ako ti se ne svidi.'' -govoreći mu, znajući da tako ne radi, ali on ionako ne zna za to.

Počeo se smijati i slegnuo je ramena, ''Jebiga, idemo to uraditi''. Nasmijala sam se i izvukla svoju stolicu.

Potapšala sam stolicu i pokazala mu da tu sjedne. ''Ne! Ti ideš prva.'' -rekao mi je i uzeo mi farbu iz ruke.

Slegnula sam ramenina ne brinući za to i sjela na stolicu. Uzela sam peškir tako da ne bi napravili nered i pomogla Justin-u da izvadi farbu iz kutije.

Stavio je rukavice i počeo da farba moju kosu. ''Ovo je tako ljepljivo.'' -rekao mi je i ja sam se zasmijala. ''Zašto u 2 ujutro farbamo svoju kosu?'' -upitala sam ga dižući glavu da mogu pogledati u njega.

Nasmijao mi se ''zato što smo mi spontani.'' -rekao mi je sa piskavim glasom i ja sam se počela nekontrolisano smijati.

Nakon sat vremena moja kosa je ofarbana i Justin je sjeo dole skidajući svoju kapu.

Ofarbala sam njegovu kosu i oprala svoju i onda je Justin gledao u moju. ''Uradio sam veoma dobar posao. Tvoje oči izgledaju još svijetlije.'' -nasmijala sam se i pogledala u ogledalu. Sviđa mi se.

Kada je Justin sredio svoju kosu, stavio je kapu i pitao ako možemo da odemo do trgovine. Uzeli smo njegov Ferrari koji je bio parkiran u mojoj garaži. Kada sam ušli u auto, izvadio je svoj telefon prije nego što je ugurao ključeve te uslikao par slika. Samo sam buljila u njega i on je pogledao prema meni.

''Hej?'' -upitao me.

Nasmijala sam se i samo mahnula glavom. ''Izvini, samo sam naviknula da gledam ove slike online.'' -rekla sam mu, a njegovo lice je odmah promjenilo raspoloženje.

''Mislio sam da ti to ne radiš?'' -upitao me i ja sam podigla obrve.

''To što sam ti rekla da sam naviknula gledati tvoje slike online zato što ih ti postavljaš na instagram ne znači da ludujemo oko njih i ponašam sa nenormalno, to je samo istinita činjenica. Zeliš li znati šta to znači? To znači da ja ne bih mogla ništa reći jer bih se bojala da ću reći glupost. Takve osobe bi vrištale na tvoje uho i pokušavale bi snimiti svaki trenutak koje su provele s tobom. Ljudi ni ne znaju da ja tebe znam. Neko drugi bi već rekao čitavom svijetu to. Obećala sam ti da neću ludjeti oko toga i održala sam to obećanje. Ono što je nestvarno oko našeg prijateljstva je to da ja imam prijatelja s kojim volim provoditi vrijeme, ovo prijateljstvo nema ništa s tvojom slavom.'' -rekla sam mu, gledajući u njegove oči cijelo vrijeme dok sam govorila. Nakon što sam završila s govorom, pogledala sam kroz prozor i uzdahnula.

''Izvini.'' -rekla sam mu.

''Zašto se izvinjuješ?''-upitao me tiho.

''Zato što je očito da se neko ponašao nenormalno oko tebe prije i zato si me upitao ono. Izvinujem se zato što nisam mislila o tome šta ćeš upitati sve dok nisam rekla ono što sam rekla.'' -odgovorila sam mu spajajući svoje usne.

|Dopisivanje/Texting-by mrsbizzleavon| Bosnian translation Where stories live. Discover now