Accident

524 65 12
                                    

*Giselle's POV*

Probudim se kad me neko počne lagano gurati i otvorim oči i vidim Aubree, jednu od Justinovih plesačica.

„Hej!" kaže uzbuđeno i ja ustanem i osmijehnem joj se.

„Hej." Kažem.

„Žao mi je što te budim, ali koncert je gotov i Justin priča sa Scooter-om o nečemu, pa me je pitao da te potražim i dovedem njemu." Kaže i ja ustanem i rastegnem se.

„Stvarno si lijepa." Kaže odjednom smijući se i ja joj uzvratim.

„Hvala i ti si." Kažem pokušavajući ne zvučati čudno i krenemo vani.

Šetamo u tišini prema izlazu arene i vidim Allison iz daljine u blizini busa za plesače. Idem sa Aubree ne želeći je napustiti i ona uđe u bus.

„Hej, kakav je bio koncert?" pitam Allison.

„Koncert je bio odličan, mala se nezgoda dogodila poslije," kaže ne gledajući me u oči i ja klimnem glavom. Čujem smijanje i Allison ga ignoriše gledajući u svoj iPad.

Prošetam okolo busa i vidim Justina sa Florido-m i jednom plesačicom koja mislim da se zove Christina.

Stojim pokraj vrata ne želeći proizvesti zvuk jer razgovaraju i stanem blizu Flo.

Nasmijem se Justinu i on me pogleda.

„Ne! Žao mi je, nisam htjela. Ely me slučajno gurnula i bio je nered." Christina kaže preglasno.

Justin se lažno nasmije i počeše po vratu, „ha, da uredu je. Trebam sa nekim razgovarati, možeš li poći sa mnom?" pita gledajući u mene i ja podignem obrve klimajući glavom.

Idem iza njega i vodi me iza busa. Pročisti grlo i izvadi cigaru iz zadnjeg džepa i ja pokušam ne napraviti grimasu. Vidi moju reakciju i odbaci ih.

„Šta nije uredu? Nisi pušio sedmicama." Pitam osjećajući vjetar ove hladne noći.

„Nešto se dogodilo poslije koncerta i bila je nezgoda. Možeš pitati bilo koga ko je bio tamo, ali želim da čuješ to od mene." Kaže trljajući svoju ruku.

Nakrivim glavu zbunjena i on uzdahne, „Kad je završila sorry silazio sam niz stepenice i zbog vode koja je kapala svuda oko mene jer nisam imao peškira, neko se okliznuo zbog mene," kaže gledajući u mene.

„Tako mi je žao, zaspala sam, a ja sam bila ta koja ti je trebala dati tvoj p-„ prije nego mogu nastaviti Justin odmahne glavom i prekine me, „ne, to nije bio problem. Rekla si Allison da ideš spavati pa je ona trebala biti ta koja će mi dodati peškir. Jedna od plesačica se okliznula i pala na mene, niko se nije povrijedio, ali su se naše usne slučajno dodirnule kad smo pali." Kaže grickajući svoju usnu i moje se obrve podignu kad čujem zadnji dio.

Utihnemo i ja napučim usne, „šta se još desilo?" pitam tiho.

„N-ništa." Kaže mucajući i ja ga pogledam u oči.

„Okej," kaže uzdahujući i ja poližem svoje usne čekajući da nastavi, „Ona nije htjela odvojiti svoje usne od mojih." Kaže i ja trepnem nekoliko puta prekidajući kontakt očima i gledajući u cipele.

„Jesi li ti?" pitam i Justin me pogleda zbunjeno, „jesam li šta?" pita.

„Jesi li ti želio odvojiti svoje usne?" pitam.

„Jesam, samo. Ona nije i iako sam se odmaknuo, nisam se osjećao.....loše." kaže tiho i ja klimnem glavom.

„Pogađam da je to bila ona?" pokažem na Christininu mršavu, visoku figuru.

Klimne i ja uzdahnem. „Nisam sigurna šta bih rekla, sve što sam uradila jeste spavala i probudila se na to da se ti slučajno poljubiš i da ti se sviđa." Kažem pokušavajući shvatiti ovo bez nekih urađenih gluposti. Ima povrijeđen pogled u očima i odmahne glavom.

„Govorim ti istinu, nije izgledalo pogrešno tog momenta, ali to je zato jer se sve brzo dogodilo. Njene usne nisu tvoje, ona nije ti. Velika je razlika u mojim osjećajima kad ja ljubim tebe i kad je ona ljubila mene." Objasni.

„Pokušaj to gledati iz moje perspektive jer sam i ja jednako zbunjena. Ako sam ja bila ta koja je bila slučajno poljubljena i da sam ti rekla da mi se svidjelo, šta bi ti uradio?" pitam ga.

„Nije mi se svidjelo! Samo nije bilo tako grozno kao što sam mislio da će biti!" kaže kao da ga nisam shvatila prvi put kad je rekao.

„O čemu ste pričali sa njom i Flo?" pitam ignorirajući njegov odgovor.

„Š-šta?" pita i ja podignem obrvu gledajući u njega.

„Pitala je želimo li ići u klub večeras." Kaže i ja zagriznem svoju usnicu.

„Možda bi trebao, barem imaš nešto zajedničko sa njom." Kažem mrmljajući zadnji dio jer ja mrzim klubove, ali on ih voli.

„Šta bi to trebalo da znači?" pita uvrijeđeno.

„To znači da mi nemamo ništa zajedničko i cura koja te slučajno poljubila i čiji ti se poljubac svidio vjerovatno ima više zajedničkog sa tobom nego ja, tvoja djevojka." Kažem glasnije.

„Već smo pričali o svojim interesima. Ne zanima me što ne voliš pola stvari koje ja volim i obrnuto, volim tebe." Uzdahnem sjedajući na zemlju i Justin me pogleda. Pokažem na mjesto do sebe i on sjedne.

„Vjeruješ li da ćemo izdržati?" pitam tiho. Justinova glava se okrene prema meni i skupi obrve razmišljajući.

„Imamo dosta različitosti i imam problem sa ljubomorom. Znam da kažeš da mi vjeruješ, ali znam da pola vemena ne možeš si pomoći, a da ne posumnjaš u mene, jer sam te povrijedio prije, pa je teško ne razmišljati o tome," uzdahne i stavi glavu u svoje ruke. „Ne želim da ikad odeš. Nisi samo moja djevojka, već moja najbolja prijateljica." Kaže i ja zagriznem usnicu.

„Možda bi trebali opet biti najbolji prijatelj, samo na kratko. Samo dok vidimo možemo li pretvoriti svoje prijateljstvo u vezu." Predložim.

Vidim ga kako zateže čeljust i uzmem njegovu ruku, „Reci mi što želiš učiniti i učinit ćemo to." Kažem. Ustanemo i on počne da korača napred i nazad dok ne krene prema meni i stavi obe ruke oko mene i zarobi me uz ogradu. Njegovo lice je nekoliko centimetara od mojeg i njegove oči gledaju direktno u moje. Mogu osjetiti njegov dah na sebi i moje srce počne kucati glasnije na blizinu između nas.

„Volim te, navikao sam se buditi uz tebe. Navikao sam se kupovati ti četkice za zube sa svojim licem na njima jer te nasmijavaju. Navikao sam se da mi odjeća miriše na tebe jer volim vidjeti kako nosiš moje stvari. Navikao sam se ljubiti svoju najbolju prijateljicu i voljeti te sa svime u sebi. Ne želim da ovo prestane, nikad." Kaže prije nego me poljubi u čelo.

„Okej." Kažem tiho ne znajući šta drugo da kažem, želim da budem ljuta na njega, ali ne želim da završimo što imamo. Iskren je sa mnom i to je ono što sam tražila od njega, ali zar treba da samo ignorišem da je rekao da onaj poljubac nije bio loš?


***

Chapter Q: šta bi uradili da ste na Gisellinom mjestu?

|Dopisivanje/Texting-by mrsbizzleavon| Bosnian translation Where stories live. Discover now