Kisses and Sight Seeing Pt. 2

2.1K 154 5
                                    

*Giselle's POV*

Justin mi se tako približio da mogu osjetiti njegov dah na svojoj koži. Pogledala sam u njega zapitkujući se šta on pobogu to radi. Nisam ni imala puno vremena zapitkivati se kada sam osjetila njegove usne kako dodiruju moje.

Stojala sam zaleđena i to je bio brz poljubac.

''Jebem ti.'' –kaže, okrećući mi leđa.
''Ovo je bilo bolje nego što sam mislio da će biti.'' –rekao mi je, stavljajući ruke na oči.

Stojala sam u šoku, neznajući šta da kažem. ''Upravo sam ti rekla da nisam spremna za ništa.'' –kažem mu tiho.

Justin podigne pogled, ''Znam i žao mi je, ali želio sam da taj poljubac bude grozan i da prekinem ove osjećaje, ali osjećao sam se tako dobro.'' –odgovori mi i ja dirnem svoje usne.

Poljubila sam samo jednog momka prije, ali nisam se ovako osjećala. Ili je možda on samo dobar u ljubljenju? Ili ja zaista želim da me nastavi ljubiti?

Očito je ova druga opcija i prije nego što sam shvatila šta radim, krenula sam prema njemu i poljubila ga.

Ovaj put je on šokiran, ali ne staje s ljubljenjem. Njegove usne su tako mekane, šta on stavlja na njih, oh moj.

Okej, ne, Giselle fokusiraj se na ono što osjećaš ovdje.

Oh, ma koga je zajebavam, znam što osjećam. Osjećam se kao da se ne želim nikada odmaknuti. Zašto je ovo ovako dobro? Da li treba da se osjećam ovako dobro???

Osjetila sam kako se njegove ruke pomjeraju prema mom struku i taman kada sam pomislila da će ih zadržati tu, nastavio ih je pomjerati sve dok nisu došle do mog lica.

Odmaknula sam se od poljubca i naša lica su odmaknuta samo par centimetara. Njegove ruke su i dalje bile na mom licu.

''Šta je bilo ovo? Mislio sam da nisi spremna još za ništa?'' –upita me s malim osmjehom na licu i ja slegnem ramenima.

''Nisam. Samo je lijep osjećaj dok su tvoje usne na mojima i nisam si mogla pomoći.'' –rekla sam mu, neznajući je li to ono što je htio čuti.

''Znači, svidio ti se?'' –upita me i ja samo klimnem glavom polako.

''Ja znam šta ja osjećam i sad kad znaš kako se ja osjećam jedino čekam da čujem šta ti želiš.'' –rekao mi je, vraćajući svoje ruke u džepove hlača.

''Ja-ti si rekao da nisi spremna za ništa. Da je tvoj život toksičan i da želiš nekoga boljeg za mene, ali molim te, opiši mi nekoga ko bi mogao biti bolji za mene? Svake sedmice upoznam nekog dečka i ne pogledaju me dvaputa. Ti si jedini koji je htio da zna nešto više o meni i ti zapravo voliš moje osobine. Ti si zaista dopustio da ti farbam kosu u ljubičasto jer nam je bilo dosadno. Ti sjediš sa mnom na mom krevetu i gledaš Prijatelje. Volim sve to i drago mi je što imaš neke osjećaje prema meni, ali šta s Hailey? Šta s ostalim djevojakama s kojima si se sprijateljio i više od toga i ne pričaš više o tome o čemu je Maejor govorio?'' –upitam ga.

''Dopusti mi da raščistimo ovo s Hailey. Mi nismo ništa ozbiljno, okej? Poljubili smo se i radili smo neke stvari zajedno prije, ali ne označujemo to jer nijedno od nas ne želi ništa više od onoga što smo imali. Ona je nevjerovatna prijateljica i ja to volim, ali ona mi je zaželjela sve najbolje ako nekad nađem nekoga i sviđa mi se to što to neće pokvariti naše prijateljstvo. Isto mislim i ja za nju ako ona nađe nekoga ko joj se sviđa. Ona zna šta ja osjećam prema tebi. Znala je i prije nego što sam joj rekao. Sinoć kada sam te ignorisao nisam prestajao pričati o tebi. Ja sam glup i znam to, ali ti si uvijek u mojim mislima.'' –objasni mi ja pokušavam sve to shvatiti.

''Ne želim biti jedna od prijateljica koje imaš i s kojima radiš nešto i onda prestaneš pričati s njom. Ne mogu te izgubiti. Ti si moj jedini prijatelj. Ti si moj najbolji prijatelj, i ne želim, što god da je ovo između nas da smeta našem prijateljstvu.'' –odgovorim mu tiho, znajući da će me čuti jer smo i dalje jedno drugom blizu.

''Onda budimo samo prijatelji. Ne prijatelji s povlasticama ili u vezi. Samo prijatelji i kako vrijeme dolazi možemo probati nove stvari. Ako ti se ne sviđa možemo prestati, ali ja ne želim da prestanemo biti ono što već jesmo sada.'' –kaže mi i ja se nasmijem.

''Brzo pitanje.'' kažem mu. ''Mogu li te i dalje ljubiti jer sam se lijepo osjećala, ali zar se to ne broji kao prijatelji s povlasticama?" –upitam ga. Justin se zlobno osmjehne i počne smijati malo.

''Da smo prijatelji s povlasticama to bi značilo da imamo seks Giselle. Neće mi smetati poljubac ili dva ponekad.'' –odgovori mi ja se počnem smijati.

Okej, ali ja se trenutno crvenim? Moji obrazi se osjećaju kao zapaljeni paradajzi.

Poljubi me opet prije nego što počnemo pričati opet o gradu.

''Znaš, lijep je ovo grad za živjeti, ali ne bi ga mijenjao za LA.'' –kaže mi i ja samo klimnem glavom.

''Ovaj grad vrišti svoju umjetnost meni. I ja mislim da je lijep, ali isto ne bih mogla izdati LA.''

''Imamo otići na još jedno mjesto prije nego što završimo naše razgledavanje.'' –kaže mi i ustane, pružajući mi ruku da mi pomogne.

Ustanem, uzimajući njegovu ruku i krenemo prema autu. Tako da samo prijatelji...koji se ponekad poljube. Okej, okej.

''Hoćeš li prekinuti to što imaš s Hailey zato što nismo baš u vezi s tim da si rekao da smo samo prijatelji?'' –upitam ga.

''Zapravo, sinoć sam joj rekao da imam osjećaje prema nekome i prekinulo smo sve ovo.'' –odgovori mi i ja klimnem glavom, ne pokušavajući se smijati jer je rekao da ima osjećaje prema meni. Četrnaestogodišnja ja, bi sad počela twerkati.

Naša vožnja je kratka, ali Justin i ja dalje pričamo o tome šta mislimo koliko je udaljen most od oceana i zezamo se različitim šalama kao da se nije ništa desilo prije 10 minuta.

Kada smo stigli na našu destinaciju nakosim glavu nastranu zanimajući se zašto se nalazimo ispred poslovne zgrade.

''Dođi.'' –Justin mi kaže smijajući se i zgrabi mi ruku, vodeći me prema unutra.

Uzeli smo lift do najvišeg sprata ove zgrade koji se nalazi na 75 spratu.

Trebalo nam je dvije minute da dođemo do zadnjeg sprata. Kada smo izašli morali smo ići stepenicama koje su nas vodile do krova.

Justin mi se nasmijao i zgrabio moju ruku opet i kada smo stigli gore moja usta su se otvorila nesvjesno. Tamo je helikopter koji nas čeka i Justin je stavio duksu preko moje glave prije nego što je to uradio i sebi jer je je helikopter uzrokovao mnogo vjetra.

''Zdravo gospodine Bieber-u, gospođo Giselle. Povest ćemo vas da vidite grad s najboljeg pogleda.'' –kapetan je rekao i rukovali smo se nakon što je i Justin to uradio s njim. Oboje smo klimnuli glavom i oni su nam dali slušalice.

Kada smo ušli unutra Justin je držao moju ruku, ali ovaj put ju je spustio u svoje krilo.

''Jesi li dobro?'' –upitao me i ja sam se samo nasmijala. Nismo puno više od najviše zgrade tako da možemo vidjeti sve. Letjeli smo oko Golden Gate mosta i napravili smo krug idući prema gradu tačno prema Bay mostu.

Sunce je već zašlo tako da su gradska svjetla bila svijetla i očigledna, ali nije bio prevelik mrak vani.

''Ovo je tako dobro.'' –kažem, gledajući dole prema gradu i Justin mi se nasmije.

Nakon sat vremena, vratili smo se nazad na visoku zgradu koju smo i napustili i sišli smo dole.

Zagrlila sam Justin-a i on je uzvratio.
''Ovo je bilo nevjerovatno. Hvala ti puno.'' –kažem mu i on se nasmije, ''Sve samo da te vidim kako se smiješ opet, dođi.'' –odgovori mi, vodeći nas vani iz zgrade.

Kada smo opet ušli u auto, popravio mi je kosu malo i ja sam se nasmijala ne shvatajući kako se umrsila od vjetra.

''I dalje prelijepa.'' –Justin mi kaže naslanjujući se prema meni i ostavljajući mi poljubac na obrazu.

********

Hvala vam, hvala curama koje komentarišu, uživajte :)

|Dopisivanje/Texting-by mrsbizzleavon| Bosnian translation Where stories live. Discover now