Hoofdstuk 6

103 7 0
                                    

De week ging snel voorbij. Gewoon schooldagen, een paar keer gerepeteerd met de band. Het gaat steeds beter. Het pianostuk van "Trees" gaat steeds beter. Volgende week gaan we beginnen met "Figure 8" van Ellie Goulding. Daarna gaan we covers oefenen die ze vorig jaar al gedaan hebben. Die moet ik dus ook allemaal oefenen. Maar nu ik Luke heb kan ik het allemaal aan. Hij steunt me altijd en spreekt me altijd moed in. Hij is er altijd voor me en ik kan hem zo vaak storen als ik wil. God, wat hou ik van hem. Soms denk ik echt dat Luke te goed voor mij is. Hij doet zo veel voor mij. Maar ik weet niet wat ik kan doen voor hem. Misschien moet ik hem ook een keer verrassen.

'Emma!'

'Huh, wat?' Verbaasd kijk ik om me heen. De klas is bijna helemaal leeg iedereen loopt door de gangen. Ik was zo diep in gedachten dat ik de bel niet gehoord had.

'Heb je de bel niet gehoord? We hebben muziek! Daarvoor wil je toch niet te laat komen?' Zegt Imke lachend.

De week wordt afgesloten met twee uur muziekles. Mijn lievelingsvak! Samen met Imke loop ik naar het muzieklokaal. We gaan naast elkaar zitten en praten over onze plannen in het weekend. Imke, Luke en Jamie hebben dit weekend hun laatste optreden met z'n drieën in het café. Daarna zal ik officieel bij de band horen. Ik ga natuurlijk kijken.

'Stilte graag. Ik wil beginnen.' Mevrouw Veenstra, de muzieklerares, staat voor de klas.

De klas wordt langzaam rustiger. Imke en ik houden op met praten en iedereen gaat op z'n plek zitten.

'Dit jaar ligt de verantwoordelijkheid helemaal bij jullie.' Begint mevrouw Veenstra. 'Jullie van alles doen. Gitaar spelen, piano spelen, zingen, drummen, noem maar op. Dat mag alleen, maar dat mag ook in een tweetal of een groepje van maximaal vijf personen. Jullie mogen zelf weten welk lied. Al is het Vader Jacob. Het gaat erom dat je weet wat je kan en dat je vooruitgang boekt. Om dat te kunnen zien zullen jullie vandaag, de eerste les dus, laten zien wat jullie kunnen en na een paar weken. Het grote optreden voor de klas zal plaatsvinden aan het einde van de periode tijdens het kamp.'

Imke kijkt me enthousiast aan. 'Wij gaan sowieso samen! Alleen jammer dat Luke en Jamie in een andere klas zitten.'

'Ja, klopt. Maar we kunnen ook iets rustigs spelen. Ik op de piano en jij zingen.' Stel ik voor.

'Ja, daar zat ik ook al aan te denken. Ik zing niet zo vaak rustige liedjes, maar een keer iets anders is ook leuk!'

'Wanneer is dat kamp eigenlijk.' Vraag ik.

'De laatste week van de eerste periode. Dan heeft elke klas een kamp. Maar elk jaar is er een andere locatie dus ik weet niet waar. Maar daar krijgen we over een paar weken nog informatie over. De vierde en vijfde klassen zitten trouwens op de zelfde locatie. Alleen verschillende blokhutten. Maar dan kan je Luke dus nog zien.' Zegt Imke lachend.

Luke. De naam alleen al geeft me een warm gevoel. Dat kamp klinkt best leuk. En gelukkig kan ik dan ook nog bij Luke zijn. Want ik moet er niet aan denken om een hele week zonder Luke te zijn. Morgenmiddag kan ik weer naar hem gaan kijken als hij met de rest van de band gaat optreden in het café.

'Hallo? Heb je wel gehoord wat ik zei?' Mevrouw Veenstra staart me met een boos gezicht aan.

'Umm nee, denk ik.'

'Ik zei dat jullie maar eens moeten beginnen in plaats van de hele tijd te zitten kletsen.'

'Oh ja, sorry. We umm gaan nu beginnen.'
Snel lopen Imke en ik naar een keyboard. We pakken twee krukjes en gaan zitten.

'Oke, we mogen drie liedjes spelen. Weet jij iets?'

Ik denk een tijdje na. 'We kunnen People Help The People doen van Birdy?'

Imke knikt instemmend. 'Zullen we ook Goner van Twenty One Pilots doen?'

'Is goed. En als derde?' Vraag ik.
We denken allebei na.

'We kunnen er nog een van Birdy doen?' Stelt Imke voor.

'Zullen we dan Beautiful Lies doen?'

'Is goed. Ik schrijf het even op en dan beginnen we wel met Beautiful Lies.' Imke loopt naar de kast pakt een blaadje en schrijft de liedjes op.
Dan gaan we beginnen. Ik zoek op internet de akkoorden op en Imke de songtekst. Als de akkoorden een beetje lukken, speel ik ook mee met mijn rechterhand. Het gaat heel goed en mevrouw Veenstra kijkt ons tevreden aan.

Beautiful Lies 👆🏼

We gaan zo verder totdat de bel gaat. Iedereen stormt de klas uit, maar Imke en ik spelen nog het laatste stukje af. Als we klaar zijn is iedereen al weg.
We willen net weggaan als Mevrouw Veenstra glimlachend naar ons toe loopt. 'Dat klonk echt super goed!'

'Vind je? Ik zing nooit dit soort liedjes.' Zegt Imke.

'Nou, je doet het heel goed hoor.'

Ik zie dat Imke bloost.

'Echt, jullie doen het super goed. Ga zo door!'

'Bedankt Mevrouw Veenstra.' Zeg ik.

'Ik zeg alleen de waarheid. En ga nu maar lekker naar huis.' Mevrouw Veenstra doet de deur voor ons open en we wensen haar een fijn weekend.

Ik loop zo snel mogelijk het schoolgebouw uit naar de fietsenstalling. Ik kan niet wachten om lekker op de bank niks te doen als ik thuis kom. Ik pak m'n fiets en fiets dan zo snel mogelijk naar huis.

Holding On To YouWhere stories live. Discover now