3.¤КОШМАР¤

1.1K 71 3
                                    

Всичко беше тъмно.

Бавно отворих очи, но тъмнината си остана там.

Огледах се трескаво с надеждата да разбера какво се случва.
Опитах се да стана, но ръцете и краката ми бяха оковани за легло, от което не можех да мръдна.
Беше студено и чак сега забелязах че бях само по бельо. Опитах се да се освободя, но без успех. Започнах да дишам учестено и усетих как паниката ме завладяваше.

По едно време случайно се обърнах на ляво и внезапно видях отворен прозорец, през който нахлуваше студен вятър и дъжд. Как ми се прииска да скоча от него. И то не само, за да се освободя от това мрачно място. Исках да се самоубия. Вече нямаше за какво да живея.

Изведнъж мислите ми бяха прекъснати от глухо шумолене, идващо от прозореца.,, Сигурно е от вятъра" успокоих се аз. Но все пак уплашена продължих да гледам към него.

Внезапно погледът ми беше привлечен от нещо, което забеляза периферното ми зрение. Нещо се движеше в непрогледната тъмнина. Беше някаква фигура. Но не можах да различа каква. Всяко мускулче в мен се стегна, когато усетих как мрачният образ започна да се приближава към мен. Сърцето ми щеше да изскочи от страх. Идеше ми да изкрещя с цяло гърло, но то се беше свило от страх и не издадох нито звук.

Съществото стоеше точно до леглото, но не можех да го видя. Стоях напълно неподвижно, като се надявах че няма да ме забележи. Но знаех че ме вижда.

- Не се страхувай от мен. Всичко което направя си си го заслужила- изведнъж проговори той. Гласът му беше мъжки, плътен и равен, и даже се долавяше лека нежна нотка. Но нямах престава за какво говореше.

Внезапно той се наведе ниско над мен и усетих мъртвешко- ледено студената му ръка на бузата ми. Потръпнах цялата и кожата ми настръхна.
Но не можах да различа лицето му, защото беше прекалено тъмно. И сякаш прочел мислите ми, внезапно видях малка светлина да се спуска от нощното шкафче до леглото. Беше свещт. Явно той я беше запалил.

- Сега по- добре ли е?- попита ме той. Обърнах се към него и чак сега забелязах как изглеждаше.

Имаше черна права коса, стигаща до раменете му. И дълъг емо бритон, който закриваше дясното му око. Очите му ( по - скоро едното, защото виждах само него) бяха призрачно зелени и ме караха да не отделям погледа си от него. Имаше малък и едва забележим пиърсинг от дясната страна на устната му. А от лявата.... О, божичко! Там имаше голям кървав разрез, започващ от от крайчеца на устата му, минаващ през бузата му и завършващ чак близо до ухото му. Изглеждаше доста заплашително и имах чувството, че щеше да ме нарани. Даже погледнат от лявата страна приличаше досущ на Jeff The Killer!

Усетих как започнах да се треса цялата от страх, когато той се наведе близко до ухото ми и съвсем неочаквано ми прошепна:

- Пак се срещаме, курва такава. Ще те науча аз и ще разбереш колко страдах заради теб!

Но за какво говореше?! И как така,, щеше да ме научи"? Страхът започна да превзема цялото ми тяло, защото усещах че предстоеше нещо лошо.

След това отново ме погали по бузата. Този път успях да забележа дълъг остър нокът на показалеца на лявата му ръка. Той видя, че гледам към него и гадна дяволска усмивка се появи на лицето му.

- Искаш ли да видиш какво умея с това бебче?- внезапно ме попита той , поглеждайки към острия си, дълъг сигурно 10 см нокът.

Сърцето ми започна да препуска по- бързо и усетих как започнах да се потя от страх.

Изведнъж дяволската му усмивка се разтегли още повече и стана непоносимо зловеща. Отмести ръката си от бузата ми и известно време просто ме гледаше и не мигаше. Цялата ситуация беше доста страшна. Сякаш бях в истински филм на ужасите!

Внезапно мъртвешката тишина беше разцепена от моя болезнен вик. Нокътят му разкъсваше кожата на бузата ми. Той направи кървав разрез там, започвайки от бузата ми и приключвайки чак на врата ми.
Сълзите ми започнаха да се стичат и да се смесват с кръвта ми. А тя- една винено червена гореща течност, която се стичаше във всички посоки и влизаше в устата ми.

Не можех да мръдна.

Исках да умра!

И сякаш по желание, внезапно се замая главата ми и всичко стана още по- черно. И след това сънувах само мрак...

///////////////////

Това беше така наречената ми глава- кошмар. Може да е малко объркваща, но пък е първата по хорър. Надявам се да ви е харесала и още нещо ще издам- ще има още такива глави!
Vesi Black

ANGEL IN DEVIL SHELL (BG) Where stories live. Discover now