19 ¤Зловещата демонска тайна¤

715 53 5
                                    

- Добре ли си?- внезапно попитах Крис, когато го видях целия облян в сълзи, заради тежкото си минало, което трябваше да ми разкаже.

- Какво ти пука?!- внезапно ми извика и рязко избърса сълзите си- Ти си виновна за всичко!!! И сега само се правиш на грижовна...

- Не е вярно, Крис...Джеф имах предвид. Тоест мен наистина ме е грижа. Защо да съм виновна?! Не мога все още да направя връзка с мен и тежкото ти минало!

~половин час по- късно в разказване на миналото на Крис и много сълзи~

Крис спря да разказва. Гледах го втренчено и невярващо! Всяка една думичка, която пишеше в онзи дневник, той я каза! Всичко си съвпадаше! Не можех да повярвам!

Но имаше и нови неща. Които също бяха толкова невероятни и странни. Например научих за какво беше онзи медальон- Крис ми разказа, че се е самоубил в библиотеката с дневника му в ръце, а под дневника била любимата му книга. Тя била с кожени кърваво- червени корици и била много дебела, но тежала като перце...Същата книга, която преди дни намерих в библиотеката под блока. Нямаше как да грешах!

В тази книга се криели много зловещи тайни и заклинания, които Крис мислел за фалшиви. Но ги четял редовно и изпълнявал разни зловещи ритуали, просто така за забавление. Отвличали го от реалния гаден свят...

Но тези заклинания изобщо не били фалшиви. За щастие Крис не можел да разчете правилно йероглифите.

Но се случило друго нещо, много по- зловещо!

Точно преди смъртта си, Крис пишел в дневника си, със сълзи в очите си и нож в ръката си. Това мога да го потвърдя, защото дневника му беше завършен точно преди смъртта му.

Но се е оказало че това не бил края на дневника.

Черната му тетрадка, която служела за дневник, внезапно свършила. Дори кориците бил изписал. А Крис все още не бил написал последните си думи, преди да сложи край на живота си.

И първото нещо, което му хрумнало, било да напише последните си зловещи думи от вътрешната страна на корицата на дебелата книга с кърваво- червените корици...

Това била най- голямата грешка, която направил.

Защото както беше ми казал преди, тази книга не била обикновена. В мига в който пронизал сърцето си, кръвта му бликнала и напоила зловещите страници на книгата и последните му думи.

ANGEL IN DEVIL SHELL (BG) Where stories live. Discover now