31 ¤Сбогом на цялата мъка¤

686 56 14
                                    

~минута по- късно, вече в реалността~

- Ехо, Рейв, събуди се.

Чух нежен глас да ме вика и бавно отворих очи. Крис беше приклекнал до мен и придържаше главата ми. Беше тъмно и смърдеше на старо.

- Как си? Как се чувстваш?- веднага ме заля с въпроси.

- Аз, ами, ух- изохках защото внезапно усетих болка в главата си- Малко ми се вие свят, но иначе мисля че съм добре.

- Спокойно, нормално е да ти е лошо- каза Крис и ме погали- Все пак знаеш...вече не си жива.

Когато изрече тези думи, леко се стреснах, но после бавно започнах да си припомням какво се случи през последните часове. Как направих заклинанието. Как онази ужасяваща болка прониза цялото ми тяло. Как попаднах в Дяволската бездна. И как Крис ми разказа всичко. Всичко. Най- накрая цялата ужасяваща истина излезе наяве. И очаквах да си отдъхна след като науча всичко. Очаквах най- накрая да спя спокойно.

Но беше точно обратното. Защото с разкриването на тайните всичко се влоши стократно. Защото научих...научих че вече не бях жива. Че заради тъпото си любопитство се превърнах в демон. Демон, чиято душа принадлежеше на самия дявол. Чийто живот вече беше напълно обречен.

Спомних си и за онова ужасяващо число. За срока на живот, който дяволът ни беше дал. С Крис ни оставаха 6 дена, 6 часа и 6 минути живот. Това беше почти седмица, последната ми седмица на земята. Последната ми седмица в ада.

Затова и малко бях щастлива. Защото аз не харесвах особено живота и  малко или много се радвах, че щях да го напусна. Че щях да отида в небесата, в Рая.

Бях разбрала всичко. И на практика нещата се бяха оправили. С Крис си изяснихме всичко. Разбира се, оказа се че не съм виновна. Че дори и двойница физически на Самара, не и бях такава по душа.

А най- важното за мен беше, че най- накрая открих парченцето от сърцето ми, което липсваше. Това беше Крис. Защото както научих, на практика аз бях създадена заради него. Съответно ние бяхме свързани помежду си. Защото дяволът е направил така че или Крис да ме убие и да си отмъсти или да се влюби в мен, но да бъде обречен завинаги.

И той се влюби в мен. Но за да умре спокойно, трябваше да ме убие. И Крис замалко да избере да страда в ада до края на живота пред това да отнеме живота ми. Но за щастие или за жалост аз направих дяволското заклинание и тогава всичко се обърна.

ANGEL IN DEVIL SHELL (BG) Where stories live. Discover now