9. Bölüm

623 116 12
                                    

keyifli okumalar;
Oylamayı unutmayın=)

Sabah gözlerimi açar açmaz içimdeki akşamdan beri biriken o heyecanla karışık,sevinç ile uyandım. Bu duygunun sebebi bu gün balık tutacak olmamızdı. Size biraz abartılı gelebilir alt tarafı bir balık,ama bizim için her yeni besin altından, pırlantadan ve daha bir sürü değerli eşyadan daha kıymetli.
Herneyse, bu gün güneş ortalığı kavuruyor
Yani tam denize girme havası,bu da rahat balık tutacağımız anlamına geliyor. Ama, bir sorun var;
Balığı neyle tutucaz? Bunun için önce bir plan yapmalıyım, ilk iş olarak bizimkileri uyandırdım. Heyecanlı oldukları yüzlerinden okunuyordu.
Hep birlikte elimizdeki yiyeceklerle kahvaltımızı yaptık
sonra ise "balık tutmak için önce bir aletimizin olması gerekli" diye söze başladım.
Ve şöyle devam ettim;
- şimdilik elimizdeki imkânlarla bi olta yapmamız mümkün değil.
Bu yüzden balık tutmak için "MIZRAK" yapıcaz.
Dedikten sonra, bizimkilerin de onayıyla işe başladık. Önce herkezden kendi boyuna göre düz bir Sırık bulmasını istedim sonra ben de buldum. Çubuklar hazır olunca,
Hep birlikte elimize sivri taşlar alarak çubukların uçlarını sivrilttik. Bu uzun sürdü ama sonunda, elimizdeki imkânlarla bakılırsa yaptığımız mızraklar oldukça iyi olmuştu.
Akşam olmasına dört saat vardı. Bu yüzden hemen paçalarimizi katlayıp denize girdik ve balık tutmaya başladık...

Ben ilk başlarda elimiz boş dönücez sanmıştım ama gittikçe daha iyi nişan almaya başladık sonra zaten bu iş bize bi tür oyun gibi gelmeye başladı.
Artık hava kararmaya başlamıştı,mecburen balık tutmayı bıraktık. Elimizde yaklaşık 20-25 cm Boylarında üç balık vardı. hemen ateşi yakmak için gerekli malzemeleri topladık ve bir kamp ateşi oluşturduk. Etrafında toplanıp elimize aldığımız balıkları dallardan yaptığımız şişlere geçirdik ve Odun közünün üzerinde pişirmeye başladık,balık piştikce ortaya çıkan insanı mest eden balık kokusu ve cızırtı sesleriyle birlikte nihayet balıklar yemeye hazır hâle gelmişti. hemen balıkları paylaştık ve yemeye başladık gerçekten hayatımda böyle güzel ve lezzetli bi yemek yememiştim. Herhalde kendi emeğimizle yaptığımız için olsa gerek.

Bu ziyafetin üzerine güzel bir uyku çekmek için eve girdik ve yattık...

Bölümler hakkındaki görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim; )

ISSIZ ADAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin