21. bölüm

258 28 0
                                    

Adada yerliler in olduğunu varsayıp, yapmamız gerekenleri vaktinden çok daha önce bitirmemiz gerekiyordu bunun için kızları evde bırakıp, Güney'le ben Hindistan cevizi toplamaya gidiyoruz. Bu arada kızların görevi de dün topladığımız buğdayları un haline getirmek, acele edip ağaca tırmandım belimdeki bıçağı çıkarıp, aşağı düşürebildiğim kadar çok Hindistan cevizi düşürdüm Güney de onları yanımızda getirdiğimiz torbalara doldurdu, sonra aynı şekilde diğer ağaçlara da tırmanıp, toplayabildiğimiz kadar topladık.
Eve dönerken elimizde toplam 163 tane Hindistan cevizi vardı. taşımak çok zor oldu ama başardık, aslında bunu iki tur da taşımamız gerekiyordu ama bizim o kadar zamanımız yok...
"Biz geldiiik"
"Aah"
Bu Güney'in düşüşünün sesiydi, kızlar hemen yardıma koştu bu arada Güney düşünce cevizler de yere saçıldı ama toplamak kolay oldu.
"Bu arada sormayı unuttum, buğdaylar ne oldu? "
" bak burda "
" Oo. Çok güzel olmuş gitmeden önce bunlarla bir sürü ekmek yaparız"
" Tamam, olur."
Akşam yemeği için sofraya oturduk aramızda şu konuşma geçti;
"Bu arada arkadaşlar, eğer bu yerliler gerçekte varsa bi önlem almamız gerekiyor "
" Evet haklısın "
" Tamam da nasıl bi önlem alıcaz "
" aynen nasıl bi önlem alıcaz tuzak falan mı?"
" yerliler burayı avuçlarının içi gibi biliyorlar ve bizden çok daha gelişmiş öngörüleri ve duyuları var, bu yüzden onlarla savaşmak için tek üstünlüğümüz silahlar olucaktır. Bunun için bize silah gerekiyor"
" ben bi videoda izlemiştim, doğal yollarla silah yapmayı örneğin esnek dallarla bi ok yapabiliriz "
" Tamam o zaman biraz bambu dalı ve ağaç parçaları ile yapmayı deneyelim..."
Dışarıdan, hava tam kararıncaya dek topladığımız çalı, çırpı, dal ve otları evde bir araya getirerek ilkel silahlar yaptık, fena olmadı ama bizim düşüncemiz bu adadan olabildiğince çabuk kurtulmak...

ISSIZ ADAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin