-3-

15.9K 713 35
                                    

1.BÖLÜM

"Aldatılmıştım, ama her yerde onu görüyor ve onun sesini duyuyordum... Onun aşkıyla kördüm, sağırdım... Ondan başka hiç kimse yoktu... Onun sesi vardı en derinlerimde ve başka bir ses duymak istemiyordum... "

Lord Eric McVerht'in Not Defteri

*

Bir yıl sonra...

Eric'in kaderini çizecek olan mektuplar iki ülke arasında gizliden gizliye dolaşırken o bundan habersiz günlerini, geçmişini unutmaya çalışarak geçiriyordu. Ne yeni bir maceraya yetecek kadar gücü, ne de sabrı vardı ama kimse onun ne halde olduğunu düşünecek durumda değildi. Bu sefer İngiltere büyük bir çıkmazın içine sürüklenmişti ve onu bu çıkmazın içinden kurtaracak kişi Eric'den başkası değildi. Kendisini karanlık dünyasından çıkaramayan bir adamın koca bir ülkeye ne gibi bir faydası olabilirdi ki?

O bunları sonradan öğrenmiş olsa da kaderine razı gelmişti. Onurlu bir amaç uğruna kurban edilmek için seçilen İngiltere'nin gülleri arasına girme hakkını kazanmıştı. Bunu hiç istemese de onun adı da bu büyük savaşın içinde geçmişti. Eric McVerht'i İngiliz Çiçekleri destanının kara toprağı olarak anlatılmaya başlanmıştı. Ona kara toprak denilmesinin sebebi ise herkesin gururla gülümsemesine neden olmuştu. Anlatılan bu hikâyede dört güzel kadını koruyan ve ayakta tutan kişinin o olduğuna inanılmıştı. O bu savaşın gizli kahramanıydı. Sağlam bir toprağa tutunan İngiliz Çiçekleri geleceğin umudu olmuştu.

*

Sana bir mektup yazıyor olduğuma dahi inanamazken mektubuma güzel dileklerle ya da sevgi dolu sözlerle başlamamı benden bekleyemezsin Eider McDuck! Lafı fazla uzatmadan, sana elimden geldiği kadar kısa ve öz bir şekilde olan biteni anlatacağım.

Julie'nın kaçırıldığı geceyi hatırlıyorsundur. İşte o gece balo salonunda benim koluma yapışan güzeller güzeli Leydi Bella'yı hatırlıyor musun? Hatırladığını düşünmüyorum ama yine de sana o güzel kadının yardıma ihtiyacı olduğunu söylemeden edemeyeceğim ve biliyor musun annesi bir İskoç, işte bu yüzden bana yardım edebilecek tek kişi sensin Eider!

Leydi Bella'ya uygun bir koca adayı bulmamız gerekiyor. Evlenmeli hem de bir an önce ve bizim bulduğumuz bir adamla! Onu kralın ellerine bırakamayız dostum! Ona verdiğim sözü tutmak zorundayım...

Ticaret yolları ve İngiltere'de ki önemli toprak beyliklerinin arasında sınır görevini üstlenen topraklarının başına geçebilecek güçlü bir adama ihtiyacımız var. Eğer neden bu kadın ve toprakları bu kadar önemli diye düşünüyorsan sana bunun cevabını hemen vereceğim. Leydi Bella çok zengin bir lordun tek kızı ve bir erkek kardeşi olmadığı için her şey Kral Edward'a kalmak üzere, anlayacağın bu güzel kadın tüm geleceğini kaybederken lanet olası kral topraklarına ve askerlerine yenilerini ekleyecek. Bu bizim için hiç de iyi olmaz Eider. İngiltere'ye onu ve topraklarını koruyacak birisini göndermelisin. Benim çevremde bu konuda güvenebileceğim bir adam yok ve tek çaremiz sensin. Ne o toprakların krala gitmesini istiyorum ne de o halkın bir karmaşa içine sürüklenmesini. Şunu da unutma ki Leydi Bella'nın toprakları çok geniş bir alana yayılmış durumda, Lord Simon'un yanında olan diğer hainleri bulmamıza da yardım edebilecekleri durumlarda olacaktır. Senden haber bekleyeceğim bana bir an önce cevap yazmalısın Eider McDuck. İngiltere karışmak üzere ve eğer biz müdahale etmezsek her şey için çok geç kalmış olacağız. Leydi Bella ufak bir kıvılcım gibi görünse de çevresinde duran karmaşaya sıçradığında büyük bir yangına neden olabileceğini düşünüyorum.

Not: Leydi Bella'ya uygun olan kişinin Eric olduğunu düşünüyorum. Onu buraya yolla dostum! Hem o topraklardan hem de anılarından uzaklaşmış olur. O güçlü adamın sıcak bir kalbe, Leydi Bella'nın da koruyucu kollara ihtiyacı var.

Hadi  Kalbim Yeniden Sev  (İngiliz Çiçekleri 2. Kitap) *Tamamlandı*Donde viven las historias. Descúbrelo ahora