-58-

7.5K 408 2
                                    

Eric sandalyeden düşecek gibi olsada erkekliğine sarılarak zayıf görünmemeye gayret etti. Her zaman içinde var olan aile sevgisini ve merakını Eider'e olan bağlılığı yüzünden bastırmış, arama zahmetine girmemişti. Boynundaki yüzüğe sarıldığı geceler bir şey hatırlayabilmek için Tanrı'ya yalvardığı çok olmuştu. Ve bu arzudan gözlerini açtığı her günün sabahında vazgeçmişti.

Eric merakına yenileceği sırada aklına 'ingiliz' sözleri geldi... Tanrı ona hep böyle seslenmiş, oysa buna hiç anlam verememişti.

"Sen neden bahsediyorsun Bella? Ne ailesi?"

"Sen bir İngilizsin, Eric."

"Ben İngiliz miyim?"

"Sen, Hamertor Dükü Ferdor Meiwth'in oğlu olabilirsin, seni böyle heyecanlandırmış olsamda kesin bir bilgi elimizde yok, Julie senin boynundaki yüzüğü tarif etmem üzerine ona benzer bir yüzük gördüğünü söylediğinde her şey başladı. Sahip olduğun yüzük basit bir şey değil ve bu fakir topraklar üzerinde böylesine değerli bir yüzüğe önemli insanlar sahip olabilir Eric," dedi ve yatağının ucuna kadar gelerek Eric'in dizlerine dayadığı ellerine uzandı.

"Kendimi bu düşünceye kaptırmak ve üzülmek istemiyorum Bella, benim için bir şeyler yapmak istediğini biliyorum ama babamı bulmak en son derdimiz olmalı, kral beni ölüme sürüklüyor ve bunu bilerek yapıyor!"

Bella onun konuyu bu kadar çabuk kapamasına şaşırarak başını hızla iki yana salladı ve kocasının güçlü duruşuna hayran oldu. Yıllardır kaybettiği ailesine dair ufak bir olasılı geride bırakıp Quer halkı ve gelecekleri için endişeleniyordu.

"Bunu öğrendiğimizde bizde yıkıldık özelliklede Harold! Onu ilk defa öyle gördüm sarhoş oldu ve ne yapacağını bilemez bir halde üzülerek etrafımda dolaşıp bana açıklama yapmaya çalıştı," dedi ve Harold'ın halini hatırladığında üzüntüsü artarak Eric'le aralarına bir derin uçurum daha koydu.

Eric Bella'nın ellerini sıkarak dudaklarını ıslattı ve konuşmaya başladı.

"Harold'ı yanından ayırma Bella o sana yardım edecektir ama asıl güvenmen ve askerlerimle birliklte hareket etmen gerekiyor, onlarla her şeyi başarabilirsin."

"Seni buradan çıkaramayacağım için üzgünüm Eric," dedi Bella ve Eric'in ellerine sıcak öpücükler kondurdu.

Eric karısının güzel saçlarını okşarken yaşadıkları anların sıcaklığıyla doldu. Aklına gelen ismin yarattığı öfkeyle tekrar Bella'ya döndü.

"Beni buraya tıkan adamın ismini biliyor musunuz?"

Bella yeniden Eric'in ellerine tutundu ve oturduğu yataktan kalkarak Eric'in ayaklarının dibine çöktü.

"Bilmiyoruz, ama sen bunu öğrenmiş gibisin," dedi parıldayan gözlerle.

Eric Bella'nın yanağını okşayarak alnına küçük ama tatlı bir öpücük kondurdu.

" Lord Owen, beni buraya o tıktı Bella."

Bella Eric'in ayaklarının dibinden kalkarak karanlık zindanda hafif adımlarla dolaşmaya ve birbirine bağlı değilmiş gibi görünen ipleri bir araya toplamaya çalıştı.

"Justın öldürüldü Eric," dedi en sonunda ve kocasının hâlâ sandalyesinden kalkmamış oluşuna şaşırdı.

"Sana Justın ölmemiş diyorum ve sen hareket etmeden orada oturmaya devam ediyorsun Eric," dedi Bella ve kocasını anlamak ister gibi eğildi ve Eric'in gözlerine baktı. Eric gülüyordu. Sinirli bir şekilde...

"Eğer kalkarsam seni tekrar o masaya oturtur ve askerler bizi basana kadar seninle sevişirim," dedi ve Bella'nın açılan gözlerine kalbinin hızla atmasına neden olan yakışıklılığını kullanarak baktı.

Bella titreyen bacaklarını durdurmak için sırtını soğuk duvara yasladı ve sesli nefes alış verişi Eric'i zorladı. Sadece bakışlarıyla onu bu hale getirebildiği için kendisiyle gurur duyuyordu ama asıl konuya geri dönmek zorunda olduğunu bilerek bakışlarını yatağına çevirdi.

"Lord Owen'ı da öldüreceklerdir Bella. Onu yakalamalı ve bunu kimin yaptırdığını, neden yaptırdığını öğrenmelisiniz. Burada durduğun her dakika bir kayıp," dedi ve karısından gitmesini istedi, üstü kapalı sözleriyle.

"Burada durduğum her dakika benim için en büyük hazinelerden daha değerli Eric," dedi ve genç adamı zindanında bırakarak, kilidi kontrol etti ve Eric'e bakmadan geldiği yerden geri döndü.

Dönüp sana bakamadım...

Baksaydım gidemezdim... 

Hadi  Kalbim Yeniden Sev  (İngiliz Çiçekleri 2. Kitap) *Tamamlandı*Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin