s e c o n d

460 25 4
                                    


Stovėti troškinančioje mokyklos salėje buvo sunku. Kol mokyklos direktorė kartojotą pačią monotonišką kalbą kaip ir praeitais metais, aš pradėjau dairytis Dominyko. Jis mokėsi kitoje klasėje kartu su Andrėja, bet aš vaikino prie jo bendraklasių nepamačiau. Turbūt buvo toks girtas, kad naktį praleido pas Mykolą ir nors gavau kelias žinutes iš jo, to vistiek nepakako kaip atsiprašymo dėl jo keisto vakarykščio elgesio.

Kai pagaliau atsisėdom vesėsnėje klasėje, mūsų auklėtoja Jankauskienė vėl pravedė mums moralą apie mokyklos taisykles, naują įvestą sistemą ir kitus neįdomius dalykus. Vos tik auklėtoja pradėjo dalinti popierius, kuriuos privalėsim pasirašyti, kabineto durys plačiai atsivėrė ir pro jas įėjo aukšta mergina.

Visi susižvalgę pradėjo šnabždėtis. Man irgi buvo įdomu, kas ji per viena.

-Ar čia dvylikta B klasė?- paklausė nusiimdama akinius nuo saulės.
-Taip, ir kuo būsi vardu?- nepatenkinta merginos nepunktuolumu tarė Jankauskienė.
-Atėnė Rossi,- atsakė mergina, aiškiai nuobodžiaujanti.
-Nelietuviška pavardė?
-Tėvas buvo italas,- trumpai nukirto ji.
-Na gerai,Atėne, sėskis kur tik yra vietos,- auklėtoja bedė pirštu į stalą šalia mano.

Atėnė be komentaro klestelėjo šalia manęs prie kojų numesdama savo kuprinę. Iškarto pajutu stiprų kokosų kvapą, sumišusį su švelnesniu cigarečių. Akies kraštu nužiūrėjau ją- tamsiai raudoni ilgi, kiek sugarbanoti plaukai, savo išvaizda primindama gotę, emo ar kaip jie vadinami. Juodos kelnės, odinis švarkas, kerzai, daug juodų apyrankių. Man niekada nepatiko tokie žmonės- visuomet bando pabrėžti savo keistumą.

Jankauskienė jai irgi padavė tuos visus popierius, mergina tik palinksėjo galva ir pradėjo barbenti į stalą savo lakuotais, bet beveik atsilupusiais juodais nagais.

Pasibaigus pamokai ir auklėtojai leidus visiems eiti namo, prie manęs priėjo kelios bendraklasės, kurių nemačiau visą vasarą. Mandagiai persimečiau keliais žodžiais ir palikau pustuštę klasę. Dominyko taip ir nepamačiau, tad teko važiuoti autobusu vienai. Galvoje kirbėjo įvairios mintys, bet svarbiausia buvo kas toji Atėnė Rossi?

- - -
Išreiškit savo nuomuonę komentaruose

Su meile,

サボテン

MetanoiaWhere stories live. Discover now